Advertisement

Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe Ülker'in sahasında konuk ettiği Royal Halı Gaziantep'i 81-66 mağlup ettiği mücadelenin ardından her iki cepheden de karşılaşma ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Royal Halı Gaziantep'i 81-66 yenen Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Zeljko Obradovic, topu iyi kullanarak maçı kazandıklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde Partizan ile oynadıkları maçtan sonra bu müsabakaya hazırlanmak için fazla zamanları olmadığını belirterek, "Oyuncularıma, ilk önce kendilerine, sonra da rakibe saygı duymalarını söylüyorum. Bu ligde kolay rakip yok. Bu maçta topu daha iyi kullandık ve iyi sayılar elde ettik" ifadelerini kullandı. 

İkinci yarıda çok fazla top kaybı yaptıklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sırp başantrenör, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aslında antrenmanda nasılsak sahada da aynıyız. Maalesef aynı hataları aynı oyuncular yapıyor. Onlara şans veriyorum ama aynı hataları devam ettiriyorlar. O zaman da zor durumda kalıyorum. Benim için sayı atılması önemli değil, savunma ve hücum yaparken oyuncunun yaptığı hareketler önemli. Tek çözüm de çok çalışmak. Her şeyimizi basketbola vermek. Bunu da yapacağız. Başka yol bilmiyorum, bu çok net." Hiçbir zaman antrenör olarak oyuncu ayırt etmediğini dile getiren Obradovic, "Antrenör olarak hiçbir zaman oyuncularımın yüz ifadesine bakmam, beni ilgilendirmez. Kim hata yaparsa aynı davranırım. En gencinden en yaşlısına bu böyle. Onlar da bunun farkında" diye konuştu. 

Sarı-lacivertlilerin genç oyuncusu Melih Mahmutoğlu da Partizan maçındaki hataları tekrarlamayarak kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.


Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc ise galibiyetten dolayı Fenerbahçe Ülker'i tebrik ederek, şöyle konuştu: "Buraya iyi basketbol oynamaya geldik. Dejan Borovnjak yoktu. Yüksek tempolu basketbol için ona ihtiyacımız var. Bazı anlarda iyi oynadık ama bu, maç için yeterli değildi. Rakibimizin sert oynayacağını biliyorduk. Uzunlarımızı değiştirince sorunlar başladı. Oyuncularımın maçın 20 değil, 40 dakika olduğunu bilmesi gerekiyor. Bundan sonra ölüm kalım maçlarımız başlıyor." Zdovc, FIBA EuroChallenge Cup'da gruplarını lider bitirmeyi garantilediklerini ve Romanya'da CSM Oradea takımıyla oynayacakları son maçta bazı oyuncularını dinlendireceğini sözlerine ekledi. 

Gaziantep temsilcisinin oyuncusu Emre Bayav da istedikleri atışları yapamayıp, savunmada aksaklıklar yaşadıkları için sahadan yenilgiyle ayrıldıklarını kaydetti.
Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep Maçının Ardından.. Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.