Advertisement

Royal Halı Gaziantep - Aliağa Petkim Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin 13. haftasındaki kritik maçta Royal Halı Gaziantep'in sahasında konuk ettiği Aliağa Petkim'i 72-64 mağlup etmeyi başardığı mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki cepheden de mücadele ile ilgili açıklamalar geldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Royal Halı Gaziantep'in Sloven Başantrenörü Jurij Zdovc, kazandıkları için mutlu olduklarını ancak oyun anlamında tatmin olmadığını belirterek, “Kazandığımız için mutluyum. Tabii ki de oyundan tatmin olmadım. Birçok hatalarımız var. Hem hücumda hem de savunmada karşılayamayacağımız hatalarımız oldu. Bizim için çok stresli bir maçtı. Çok sıkı çalıştık ve bazı maçlarda iyi oynadık ama çoğunlukla bu maçları kaybettik. Bu maçta bizim için çok önemliydi. İyi olan şey de kazanmamız” dedi. Daha önce oynadıkları mücadelelerden birçoğunu kazanabileceklerini ancak maçın son anlarında takımın gevşemesinden dolayı problemler yaşadıklarını aktaran Zdovc, “Yapacak çok işimiz var daha. Kazanacağımız birçok maçlar oldu ancak bir takım problemi maçı kazanacağımız anda gevşiyoruz. Gevşemememiz lazım. Biz gevşediğimiz zamanda bu tarz takımlar Macar ekibiyle oynadığımız maçta olduğu gibi hemen bizi cezalandırıyorlar. Bu yüzden maçı bir türlü koparamıyoruz. Daha çok çalışacağız ve diğer maçı kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

Royal Halı Gaziantep'in Sırp oyuncusu Oliver Stevic de beş maçlık aradan sonra kazanmalarının önemli olduğuna vurgu yaparak, “Beş maçlık aradan sonra bu maçı kazanmamız çok önemliydi bizim için. Maç içinde bazı problemlerimiz oldu. Biz kendi ritmimizde değil Aliağa'nın ritminde oynadık” diye konuştu.


Aliağa Petkim Başantrenörü Aclan Kavasoğlu ise çok ciddi bir yabancı oyuncu sorunu yaşadıklarını, Royal Halı Gaziantep’in kendi evinde oynamanın avantajını hakemlerin katkısıyla iyi kullandığını kaydederek şunları söyledi: “Çok ciddi yabancı sorunumuz var. Yaklaşık 8-9 haftadır da o şekilde oynanıyor. Buna müdahale yapılmadığı sürece her maça ortak olmamıza rağmen burada iki yabancıyla oynadık biliyorsunuz. Maça ortak olmamıza rağmen maçı iyi bitirmemiz gittikçe zorlaşıyor. Çünkü tempolu oynamaya çalışıyoruz. Hem hücumda hem savunmada aktif olmaya çalışıyoruz. Bu da tabi maçın sonunu oynamamızı zorlaştırıyor. Burada Gaziantep takımı da ev sahibi olma özelliğini hakemlerin de katkısıyla iyi gösterdi. Özellikle üçüncü periyot, 2-3 tane faule rağmen hücum etmeye çalıştık. Bu bizi tabi çok yıprattı.” Maçın kırılma anlarında ofansta iyi seçimler yapamadıklarını ifade eden Kavasoğlu, “Maçın kırılma noktalarında, iyi seçimler yapamadık. Özellikle ofansta. Takviye olmadığı sürece bunda değişen bir şey yok. Bende bir-iki haftaya kadar bu pozisyonu değerlendireceğim. Eğer takviye yapılmazsa yapacak birşey de kalmıyor benim açımdan” ifadelerini kullandı.

Aliağa Petkim'in yeni transferi İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları da, “Takıma yeni katıldım ama bir şekilde bir şeyleri düzelteceğimize inanıyorum. Bakalım hayırlısı olsun” dedi.

Royal Halı Gaziantep - Aliağa Petkim Maçının Ardından.. Royal Halı Gaziantep - Aliağa Petkim Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.