Advertisement

Spor Toto Türkiye Kupası Basın Toplantısı Yapıldı

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8’li Finali’nin basın toplantısı yapıldı. 14-18 Şubat tarihlerinde Konya’daki Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmalar öncesinde 8’li Final’de mücadele edecek olan takımların temsilcileri ve TBF yetkilileri, Konya Hilton Otel’de düzenlenen basın toplantısında bir araya geldiler..

Toplantıda; Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu ve TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş de konuşmacı olarak yer aldı. Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlardan toplantıda yer alan; Anadolu Efes, Banvit ve Tofaş’ın başantrenörleri ve oyuncuları da bazı değerlendirmelerde bulundular.

Anadolu Efes Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Herkese merhaba. Güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Her şeyden önce tüm takımlara kazasız belasız sakatlıksız güzel bir turnuva diliyorum. Tabii kupa maçları ayrı karakterde oynanan farklı heyecanı olan ve her türlü sürprize açık maçlar. Her maçın final olduğu müsabakalar. Bu yüzden biz de buradaki diğer takımlar gibi kazanmak amacıyla buradayız. İlk gün yani yarın Fenerbahçe Ülker ile kendimiz açısından zor bir açılış yapacağız ama söylediğim gibi hedefimiz tabii ki Spor Toto Türkiye Kupası’nın sahibi olmak. Bu yolda da ben tekrar hem diğer takımlara başarılar diliyorum hem de bu organizasyonda emeği geçenlere şimdiden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Lacivert-Beyazlıların Milli oyuncusu Sinan Güler de, “Hepiniz hoş geldiniz. Buradan bütün takımlara başarılar dilemek isterim. Ufuk ağabey’in söylediği gibi takım olarak hedefimiz İstanbul’a Türkiye Kupası’nı kazanarak dönmek ve sezonun devam ettiği uzun maraton içerisinde moral kazanabileceğimiz bir başarı kazanmak istiyoruz. Onun dışında da umuyorum ki bütün takımlar Türk Basketbolu’na yakışır bir performans ortaya koyarlar ve basketbolseverlere güzel bir şölen izletiriz. Teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Banvit Başantrenörü Orhun Ene ise Konya ilinin Türk Basketbolu için önemine değinerek, “Türk Basketbolu’nun geçmişinde birinci lig düzeyinde çok başarılı olduğu dönelerde çoğu zaman rakibimiz olan ama basketbola katkılarından, yaptığı yatırımlardan ve lige kattığı renkten dolayı her zaman saygı duyduğumuz bir şehir. Bugün de burada Türkiye Kupası vesilesiyle turnuvanın bir parçası olmaktan kendim adına çok mutluyum. Türkiye Kupası zor bir turnuva. Türkiye’de çok kaliteli takımlar var ama özellikle çok güçlü takımlara karşı daha az bütçeli, daha küçük takımların da kazanma şanslarının bulunduğu, favorisi olmayan bir turnuva. Küçük takımların playoffta Euroleague seviyesindeki takımları 3-4 maç yenebilmek için .u kadar şansı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla da iyi konsantre olan, maç içinde kendi kapasitesini yakalayabilen takımların ölüm-kalım maçlarındaki şansının daha çok olacağını düşünüyorum. O yüzden her takımın eşit şansta olduğunu ve özellikle de küçük takımlar için bu kupanın çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. İnşallah biz de kendi istediğimiz basketbol seviyesini yakalar ve üç maçın sonunda ayakta kalan takım oluruz” şeklinde konuştu.

Tofaş Başantrenörü Nihat İziç, Spor Toto Türkiye Kupası mücadelesinde zorlu bir yol izleyeceklerini anlatırken şunları söyledi: “Eşleşmelerimiz çok zor gözüküyor çünkü şu anda Türkiye’nin en iyi 3 takımı arasına düştük. İlk maç Banvit’e karşı oynayacağız. Amacımız tabii her maçı kazanmak, çok iyi basketbol oynamak ve mücadele etmek. Onun için bu maçta da şansımız var çünkü tek maç oynuyoruz ve onda her zaman daha iyi olan takım kazanmıyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıp kazanmaya çalışacağız. Burada böyle takımlar arasında olmaktan çok mutluyuz. İnşallah bu maçı geçerek yolumuza devam ederiz. Bütün takımlara başarılar diliyorum.”

Bursa temsilcisinin başarılı oyuncusu Can Altıntığ da, “Ben de bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. Koçun da söylediği gibi yarın Türkiye’nin en güçlü kulüplerinden biri olan Banvit ile başlıyoruz. Hedefimiz finale kadar çıkmak. O yüzden yarınki Banvit karşılaşmasında tek maç üzerinden oynandığı için elimizden gelenin en iyisini yapıp finale kadar devam etmek istiyoruz. Umarım kazasız belasız, güzel bir turnuva geçer. Tüm takımlara başarılar” diyerek görüşlerini aktardı.
Spor Toto Türkiye Kupası Basın Toplantısı Yapıldı Spor Toto Türkiye Kupası Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.