Advertisement

Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan çeyrek final mücadelesi sonrasında düzenlenen basın toplantısına Anadolu Efes'ten coach Ufuk Sarıca ve maçın yıldızı Esteban Batista katılırken, Fenerbahçe Ülker adına ise coach Neven Spahija ve deneyimli oyuncu Kaya Peker katıldı..

Anadolu Efes başantrenörü Ufuk Sarıca, yarı finale yükseldikleri Fenerbahçe Ülker karşılaşmayla ilgili olarak maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi; “Maçtan önceki tabloya baktığımızda iki takım içinde zor bir maçtı. Maçtan önce düşünceme göre daha iyi olduğumuz bir gerçekti ve bunu sahaya yansıtmak önemliydi. Ribaund konusunda sıkıntı çektik. Ribaundları alabilseydik maç daha erken bitebilirdi. Saha içinde rotasyonumuz değişiklikler gösterdi, Kerem Tunçeri sakat sakat oynuyor. 3 yabancı kuralından ötürü çeşitli değişiklikler deniyoruz. Sahada gösterdiğimiz mücadele defansif anlamda iyiydi. Bizim oynamamız gereken tempo buydu. Esteban ve Sina’nın katkısı büyüktü. Böyle olunca değerli bir galibiyet aldık. Ama sadece bir galibiyet aldık bunun altını çiziyorum. Perşembe günü yine final oynayacağız ancak 3 finalden sonra kupayı alabiliriz.”

Lacivert Beyazlı ekibin oyuncusu Esteban ise zor bir maç olduğunu, iki takımın da iyi mücadele ettiğini ve oyunu kontrol ederek galip geldiklerini söyledi.

Fenerbahçe Ülker başantrenörü Neven Spahija ise sözlerine Anadolu Efes ve Ufuk Sarıca’yı kutlayarak başlarken, “Maçın içinde devamlılık olarak bizden daha iyi durumdaydılar. Bu galibiyeti hak ettiler. Şuanda içinde bulunduğumuz durum sakatlıklar, yorgunluk, kötü basketbol tam olarak gerçek oyunumuzu oynamamıza izin vermiyor. Ancak bugün 25 dakika iyi oynadığımızı söyleyebilirim. 3. periyottan sonra yorgun olmamızdan dolayı rakibimize kolay sayı şansı verdik. Bugün özellikle diğer maçlara göre daha çok savaştık. 36 ribaund aldık, pota atlından 48 hücum ettiğimizi görüyoruz. Faul çizgisine 5-6 defa gittik diğer maçlara göre daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Spahija, sözlerine şöyle devam etti; “Unics Kazan maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu zorlu maç öncesinde sakat oyuncularımızın döneceğini düşünüyorum. Taraftarımız bizi burada da yalnız bırakmadı. İyi bir şekilde desteklediler. Şuan gerçekte iyi durumda değiliz ama onlara söz veriyorum en iyi seviyeye yeniden döneceğiz.”

Neven Spahija, Curtis Jerrels ile ilgili olarak ise “Şuanda kadro dışında onunla ilgili bir şey düşünmedim. Yönetim bununla ilgili bir karar alacaktır. Onun yerine oynattığım Hakan Demirel bugün bana göre iyi mücadele etti” dedi.

Sarı Lacivertli ekibin tecrübeli oyuncusu Kaya Peker ise üzgün olduklarını kaydederken; ”Öncelikle başkanımızdan, camiamızdan ve taraftarımızdan özür diliyorum. 3 periyot aslında iyi oynadık ama sonunda son haftaların verdiği moralsizlik bizi buldu ve oyundan koptuk, yapmamamız gereken şeyleri yaptık. Biz oyuncular 2 gün önce aramızda toplantı yapmıştık ancak maç içinde her şey istediğiniz gibi gelişmiyor. Gerçekten çok üzgünüm. Kaybettiğimiz maçlar utanma derecesine geldi. Basketbol açısından konuşacak pek fazla bir şey yok. Takım adına söylüyorum bunu biz her şeyimizi vermeye çalıştık ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Önümüzde çok önemli bir Avrupa maçımız var. Sezon başındaki hedeflerden birsini kaybettik ama bir diğer Avrupa hedefimiz devam ediyor. Bunu biz buraya getirdik, çıkmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.