Advertisement

Kupa Finalinin Ardından

Beşiktaş Milangaz'ın zaferiyle sonuçlanan Spor Toto Türkiye Kupası finalinin ardından her iki takımın teknik adamları da oldukça çekişmeli geçen final karşılaşmasını değerlendirdiler..

Spor Toto Türkiye Kupası'nda kupayı kazanan Beşiktaş Milangaz'da antrenör Ergin Ataman, yaptığı açıklamada; "Tarihi bir anda bu takımın antrenörü olmak çok anlamlı" dedi. Başantrenör Ergin Ataman, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında kupanın camiaya hayırlı olmasını söyledi. Ataman, sözlerine şöyle devam etti; “Yıllar sonra gelen tarihi bir kupa hem de Avrupa’nın en önemli ligi olarak kabul edilen Türkiye Basketbol Ligi’nin en güçlü takımlarını geride bırakarak bu kupayı almamız bizim için son derece anlamlı. Tüm takımımı kutluyorum. Sezon boyunca az şans verdiğim fakat burada sakatlıklar nedeniyle süre alan Serhat ve Barış’ın katkısı çok büyük. Takım olmayı başarmışız. Gelenler gidenler ve planları soranlar işte buyurun size birinci kupa. Sırada da oynadığımız Avrupa kupası var. Büyük bir mutluluk. İlk kez böyle tarihi bir olayda takımın antrenörü olmak çok anlamlı. Bize destek veren başkanımıza, Demirören Grubu'na, bu sezon bize her türlü desteği veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Milangaz’ın oyuncusu Barış Hersek ise; “Zor bir turnuva oynadık. Buraya gelen herkes kupayı almak için gelmişti. Takım olarak iyi mücadele ettik. Tüm teknik ekibi ve arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Banvit’in başantrenörü Orhun Ene, Beşiktaş Milangaz’ı tebrik ederken, “Onlarda zor şartlarda buraya geldiler. Tecrübeli oyunculardan kurulu iyi bir kadroları var. Bugün maçın sonunda daha organize olamadık, baskı sonucu hatalar yaptık. Buralarda tecrübeye gerek var. Beşiktaş Milangaz’ın bizden farkı tecrübeleri var. Tabi bu bizim için mazeret değil. Biz kendi organizasyonumuzu oynayabilsek kazanma şansımız olacaktı. Finale gelmek için çok çaba sarfettik. Oyuncularımız mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Kupa ve ligde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Banvit’in tecrübeli ismi Erkan Veyseloğlu ise kupada iyi oynadıklarını belirtirken, “Final maçının ilk yarısında da iyi oynadık. Fakat ikinci devreye tutuk başladık ve Beşiktaş Milangaz’ın geriden gelmesine izin verdik ve kontrolü eline alınca maalesef kaybettik. İki takım hak ederek buraya geldi. Kupada iyi oynadık. Beşiktaş Milangaz’ı tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde önemli bir Euro Cup maçımız var. Onu düşüneceğiz” dedi.
Kupa Finalinin Ardından Kupa Finalinin Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.