Advertisement

Çekişmeli Maçta Kazanan Banvit (Maç Analizi)

Beko Basketbol Ligi'nin 18. haftasında Ankara Arena'da oynanan mücadelede Banvit, oldukça çekişmeli geçen maç sonunda Hacettepe Üniversitesi'ni 73-78'lik skorla mağlup ederek ligdeki 13. galibiyetini elde etti. Hacettepe Üniversitesi ise 7 galibiyette kalarak Play-Off yarışında önemli bir yara aldı..

Ev sahibi Hacettepe Üniversitesi maça; Derya Yannıer, Murat Kaya, Melvin Sanders, Ricardo Marsh ve Matthew Bryan-Amaning beşiyle başlarken, konuk ekip Banvit ise; Barış Ermiş, Cliff Hammonds, Erkan Veyseloğlu, Chuck Davis ve Lance Williams beşiyle mücadeleye başladı..

Karşılaşmanın ilk bölümünde Derya ile üst üste iki üçlük isabeti bulan Hacettepe, savunmaların boyalı alanda yoğunlaştığı bu dakikalarda skor olarak üstünlüğü sağlarken, Hammonds'ın airball attığı şut da dahil olmak üzere üst üste kaçan atışlar nedeniyle Banvit rakibine yanıt veremedi. Fakat bu bölümde de pota altında fiziksel üstünlüğünü çok iyi kullanan Lance Williams ile sayılar geldi. Her ne kadar savunmada Amaning karşısında ağır kalsa da, hücumda post-up oyunu ile bunu telafi etti ABD'li oyuncu. Tabi birde maç boyunca yüksek post'tan attığı şutlar var ki, bunlarda da oldukça yüksek yüzde yakalamayı başardı. Maçta 6/7 şut isabetiyle oynayan deneyimli pivot, bunlardan 3 tanesini de potadan uzak atışlardan kaydetmişti. Banvit adına Erkan ve Serkan'ın da gününde olmadığı bu maçta kenardan gelen Simmons fark yaratan isim oldu. Agresif oyunu ile fauller alarak çizgiye gelen, potaya yönelerek de rakiplerine zor anlar yaşatan Simmons maçın gidişatını değiştiren isim oldu. Yine kenardan gelen bir başka isim olan Kalin Lucas ise biri maçı kopartan üçlük isabeti olmak üzere 3 tane çok kritik üçlükle takımına hayat veren isimlerdendi. Barış Ermiş ise oyunda kaldığı sürece, basketbol zekası ile takımını adeta bir maestro edasında yönetti. Fizik olarak da oldukça iyi görünen milli oyuncu, dış atışlarda pek hedefi bulamasa da potaya yönelerek hem skor üretti hem de arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. Bajramovic ise boş kaldığı bir pozisyonda kritik bir üçlük isabeti sağlasa da, o da potansiyelinin altında kalan bir performans sergiledi bu maçta. Bu arada kıyaslama yapmak ne kadar doğru olur bunun takdiri size kalmış ama Kalin Lucas'ın takıma katkı olarak Cliff Hammonds'ın çok daha önünde görünüyor. Ve bileği de daha düzgün bir oyuncu..

Ev sahibi Hacettepe adına ise Murat Kaya'nın efsane performansı vardı bu maçta. El üstü şutlarla ve penetrelerle sayılar bulan skorer oyuncu, bu özgüven ile rakip yarı sahanın ortasından da çekinmeden attığı üçlükte bile isabet bularak takımını skor olarak oyunda tutmayı başardı. Özellikle yabancı oyuncularında gözle görünür bir düşüş var Ankara ekibinin. Formsuz ve mental olarak dağınık görüntüsü ile ilk beşteki yerini de Derya'ya kaptıran Collins ile birlikte, Sanders ve Marsh'ın da özellikle hücum gücünde ciddi düşüşler göze çarpıyor. Amaning ise iyi niyetiyle mücadele etse de, fundamental eksiği nedeniyle hücumda bitiricilik konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Sırtı dönük top aldığında da genelde ya dengesiz bir şut atıyor ya da steps yapıyor zaten. Son dönemin formda ismi Hüseyin Beşok ise bu maçta çok etkisiz kalan isimlerden biriydi. Mücadeleyi 0/5 şut isabetiyle tamamlayan deneyimli oyuncu, bir pozisyonda da Simmons'tan jeneriklik bir blok yiyerek sayıya en çok yaklaştığı bu pozisyonla birlikte skor üretemeden maçı tamamladı. Blok demişken, Hacettepe adına da Sanders'ın çok güzel bir bloğu vardı maçta. Ama maçın en güzel hareketi ise, Chuck Davis'in sol köşeden aldığı toptan sonra bloklarıyla bildiğimiz Amaning'in üzerinden vurduğu harika smaçtı. Amaning rakibini yanında takip edip blok için de yükseldi ama Blake Griffin'i anımsatan Davis'i durdurması da mümkün olmadı pek..

Bu arada maçın en kötüsü ise yine ne yazıkki hakemlerdi. Çoğunluğu ev sahibi takım aleyhine olmak üzere birçok yanlış karar verdi müsabakanın hakem üçlüsü. Çalınmayan bariz stepsler, çalınan ve çalınmayan fauller, hakemlerin maç boyunca epey tepki almasına yol açtı..


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Emin Moğulkoç-Fatih Arslanoğlu-Murat Ciner

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (73): Özgür Adıgüzel 3, Derya Yannıer 7 (2 asist), Murat Kaya 23 (1 ribaund-4 asist), Adnan Külçebaş 5 (2 ribaund-1 asist), Serkan İnan (1 asist), Sherron Collins 6 (1 ribaund-1 asist), Hüseyin Beşok (3 ribaund), Ricardo Marsh 9 (3 ribaund-2 asist), Matthew Bryan Amaning 11 (6 ribaund-1 asist), Melvin Sanders 9 (13 ribaund-2 asist)

BANVİT (78): Erkan Veyseloğlu 2 (2 ribaund), Serkan Erdoğan, Barış Ermiş 10 (4 ribaund-5 asist), Lance Williams 13, Chuck Davis 9 (6 ribaund-3 asist), İzzet Türkyılmaz 1 (2 ribaund), Keith Simmons 17 (6 ribaund-2 asist), Kalin Lucas 14 (3 ribaund-1 asist), Cemal Nalga 4 (5 ribaund), Clifford Hammonds 3 (1 ribaund-1 asist), Kenan Bajramovic 5 (5 ribaund-2 asist)

1.PERİYOT: 19-19
2.PERİYOT: 15-16
3.PERİYOT: 18-20
4.PERİYOT: 21-23
Çekişmeli Maçta Kazanan Banvit (Maç Analizi) Çekişmeli Maçta Kazanan Banvit (Maç Analizi) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.