Advertisement

Beşiktaş Eksiklerine Rağmen Kazandı (69-76)

FIBA EuroChallenge Cup K Grubu'ndaki temsilcimiz Beşiktaş Milangaz, grubundaki dördüncü maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği Çek ekibi BK Pardubice'yi 69-76'lık skorla mağlup ederek üçüncü galibiyetini elde etti ve gruptan çıkmayı da garantiledi..

Temsilcimiz Çek Cumhuriyeti deplasmanına biraz sıkıntılı gitti. Takımın bu maçta giyeceği formaların uçağa yüklenmesi THY tarafından unutulunca, ardından sonraki seferlerin de iptal edilmesi nedeniyle ufak çapta bir forma krizi yaşandı ama sonunda Prag'da bir spor giyim atölyesinde öğle saatlerinde takıma bu maçta giyeceği yeni formalar diktirildi..

Siyah-Beyazlılarda sakatlıkları süren; Marcelus Kemp, Mehmet Yağmur ve Carlos Arroyo bu maçta görev yapmazken, sakatlığı nedeniyle antrenmanlara katılamayan kaptan David Hawkins ise maçta forma giydi. Temsilcimiz mücadeleye; Can Akın, Serhat Çetin, Adam Morrison, Zoran Erceg ve Pops Mensah-Bonsu beşiyle başladı. Oldukça dar bir rotasyonla oynayan temsilcimizde sadece 8 oyuncu süre alırken, oyuna katkı olarak da bu rakam 5'i geçemedi. Ribaundlarda Beşiktaş'ın 42-31'lik dezavantajı dışında, asistlerde de ev sahibi ekibin 18-8'lik üstünlüğü vardı. Siyaz-Beyazlılar bu maçta 2/12 gibi oldukça düşük yüzde ile dış atış kullanırken, ev sahibi ekip ise 3/21 ile vasatı aşamayarak bu istatistikteki sıkıntımızı bir nebze de olsa azalttı..

Maça her iki takım da karşılıklı buldukları sayılarla başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Mücadelede ilk 4 dakika 8-8’lik eşitlikle geride kalırken, ilk 5 dakika da 10-10’luk eşitlikle geçildi. Adam Morrison’un üçlüğü ve Zoran Erceg’in sayısı ile 10-15 öne geçen Beşiktaş Milangaz, periyodun son 2 dakikasına da 18-21 önde giren taraf oldu. Son dakika içinde her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve ilk periyot 21-23 Beşiktaş Milangaz’ın üstünlüğünde sona erdi. İkinci periyoda temsilcimiz Pops Mensah Bonsu’nun sayısı ile başlerken, BK Pardubice de bu sayıya Hermann Opoku ile cevap vermekte gecikmedi. Adam Morrison ve Can Akın’ın sayıları ile skoru 25-30’a taşıyarak 5 sayılık farka ulaşan Siyah Beyazlı ekip, Marcus Arnold ve Jiri Cernosek’in sayılarına engel olamayınca ev sahibi ekip farkı 1 sayıya indirdi. Her iki takım da soyunma odasına avantajlı bir skorla gitmek isterken, devrenin son dakikasına da 31-35 Beşiktaş Milangaz üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde Maurice Hampton ile potamızda sayılar bulan BK Pardubice skoru 34-35’e taşıdı ve ilk devre bu skorla sona erdi.

İkinci devreye hızlı başlayan ev sahibi ekip, Marcus Arnold ve Ondrej Peterka ile 38-35 öne geçti. Çabuk toparlanan Beşiktaş Milangaz, Pops Mensah Bonsu ve Serhat Çetin ile rakip potada sayılar buldu ve 40-40’lık eşitliği ele geçirdi. Temsilcimiz Petr Bohacik’in üçlüğüne engel olamasa da Adam Morrison ve Ersin Dağlı ile öne geçmekte zorlanmadı. Skor üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Milangaz, periyodun son 2 dakikasına 47-52 önde girerken, bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdürdü ve final periyoduna da 53-58 önde giren taraf oldu. Son periyoda Ersin Dağlı’nın sayısı ile başlayan Beşiktaş Milangaz, yine aynı oyuncunun sayısı ile 9 sayılık farka ulaştı (53-62). Zaman zaman pota altında sıkıntı yaşayan temsilcimiz, rakibinin farkı azaltmasına engel olamadı ve son 5 dakika içinde ev sahibi ekip skoru 60-66’ya getirdi. Farkın daha fazla azalmasına izin vermeyen Beşiktaş Milangaz, Pops Mensah Bonsu ve David Hawkins ile skor üretti ve maçın son 2 dakikasına 62-70 önde girdi. Jiri Cernosek’in üçlüğü ile son dakikaya girilirken farkı 5 sayıya indiren BK Pardubice, Can Akın’ın serbest atış sayılarına engel olamadı. Son dakika içinde de skor üstünlüğünü koruyan ve rakip potada sayılar bulan Beşiktaş Milangaz, karşılaşmadan 69-76 galip ayrıldı ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi..


BK PRDUBICE (69): Martin Peterka (1 ribaund-1 asist), Maurice Hampton 12 (5 ribaund-4 asist), Petr Bohacik 10 (5 ribaund-4 asist), Ondrej Peterka 4 (3 ribaund-2 asist), Tomas Toth, Michal Carnecky 1 (2 ribaund-1 asist), Jiri Cernosek 5 (4 ribaund-2 asist), Marcus Arnold 27 (9 ribaund), Corey Muirhead 6 (5 ribaund-3 asist), Hermann Opoku 4 (4 ribaund).

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (76): Barış Hersek, Zoran Erceg 2 (1 ribaund), Can Akın 9 (1 ribaund-3 asist), Serhat Çetin 3 (2 asist), Adam Morrison 26 (2 ribaund-1 asist), David Hawkins 10 (5 ribaund-1 asist), Ersin Dağlı 14 (6 ribaund), Pops Mensah Bonsu 12 (12 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 21-23
2. PERİYOT: 13-12
3. PERİYOT: 19-23
4. PERİYOT: 16-18

Özet: Tbf
Beşiktaş Eksiklerine Rağmen Kazandı (69-76) Beşiktaş Eksiklerine Rağmen Kazandı (69-76) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.