Advertisement

Mahmuti'ye 3 Maç Ceza

Galatasaray Medical Park'ın başarılı antrenörü Oktay Mahmuti'ye, Spor Toto Türkiye Kupası yarı final maçı sonrasında; teknik komisere, yardımcı hakeme ve saha içinde bulunan TBF görevlilerine uygunsuz sözler söylemesi nedeniyle TBF Disiplin Kurulu tarafından 3 maç men ve 10.000 TL para cezası verildi..

Bu kararın ardından Oktay Mahmuti, takımının Beko Basketbol Ligi'nde oynayacağı; Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Efes ve Tofaş maçlarında takımının başında yer alamayacak. Bu arada Disiplin Kurulu, yine aynı maçtaki taraftar eylemlerinden dolayı Beşiktaş Kulübü'ne de 2.500 TL para cezası verdi..

TBF Disiplin Kurulu'nun konuyla ilgili olarak aldığı gerekçeli karar ise şu şekilde;

"Disiplin soruşturmasına esas Hakem Raporu, Teknik Komiser Raporu, TBF Görevlilerinin Raporları ve olayların görüntü kayıtları ile savunma yazıları incelendiğinde; müsabakanın uzatma periyodunun bitimine 1.42 dakika kala Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Oktay Mahmuti’nin, müsabakanın Teknik Komiserine yönelik uygunsuz, küçük düşürücü sözler söylediği, uzatma periyodunun bitimiyle birlikte müsabakanın yardımcı hakemine uygunsuz, küfürlü sözler söylediği, yine bu esnada saha içinde bulunan TBF görevlilerine de küfürlü sözler söylediği, savunmasında ise pişmanlığını belirttiği anlaşılmaktadır. Üst seviyede antrenörlük kariyerine sahip olan ve önemli bir kulübün teknik sorumluluğunu taşıyan Oktay Mahmuti’nin, müsabaka sırasında kendisi gibi görev yapmakta olan Hakem,Teknik Komiser ve diğer görevlilere ağır şekilde hakaret etmesi, konumu ve sportmenlik anlayışı ile bağdaşmamaktadır.
Ayrıca müsabakanın uzatma periyodunun bitiminde Beşiktaş Milangaz taraftarlarının tribünde yanıcı madde (meşale) yaktıkları tüm dosya muhteviyatı ile sübuta ermiştir.

Diğer taraftan içinde bulunduğumuz sezonda Beşiktaş Milangaz taraftarları tarafından
gerçekleşen seyirci olayı nedeniyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’ne Kurulumuzun 18.11.2011 tarih, 17 sayılı kararı ile rakip takım aleyhinde küfürlü tezahüratlarda bulunulması, sahaya ve hakemlere yabancı maddeler atılması, atılan maddenin yardımcı hakeme isabet etmesi (anons yapılması ve oyunun durması) nedenleriyle toplam 8.000 TL para cezası verilmiştir.

Kurulumuzca işbu dosya da değerlendirilmek suretiyle;

1– Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Oktay Mahmuti’nin eylemlerine uyan
Disiplin Yönergesi’nin 36. maddesi gereğince, kendisinin 3 (ÜÇ) MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 10.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine,

2– Beşiktaş Milangaz taraftarlarının eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 29.2.6
maddesi gereğince, kapalı salonda, tüm seyirci, görevli ve sporcuların hayatlarını tehlikeye atacak şekilde yanıcı madde yakılması nedeniyle BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN 2.500-TL PARA CEZASI ile tecziyesine,

iş bu kararın ilgililere tebliğine, Disiplin Yönergesinin 51. maddesi çerçevesinde para cezalarının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi."
Mahmuti'ye 3 Maç Ceza Mahmuti'ye 3 Maç Ceza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.