Advertisement

Banvit – Tofaş Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası'nda Banvit’in Tofaş'ı 81-78 mağlup ederek yarı finale yükseldiği maç sonrası düzenlenen basın toplantısında ilk sözü alan Bandırma ekibinin antrenörü Orhun Ene; “ Rahat kazanacağımız kontrol edeceğimiz bir maçtı. 16 sayılık farka ulaştığımız dönem oldu. O dönemde hata yaptık, iyi oynasaydık böyle olmazdı. Biz kupayı uzun bir turnuva olarak düşündüğümüz ve kadro derinliğimiz olduğu için bu akşam süreyi yaymaya çalıştık. Tabi bu olurken bazı oyuncular alışık oldukları ritminden çıktı. Bu doğal bir şeydir. O anlamda iniş ve çıkışlarımız var. Tabi bu söylediklerim pota kırıldığı ana kadar olanlardır” dedi.

Pota kırıldıktan sonra Tofaş’ın ritmini bulduğunu kaydeden Ene, “Farklı bir basketbol oldu. Bizim açımızdan düşündürücü olan bir konu rakibimizin iki tane uzunundan yaklaşık 47 sayı yedik. Bu daha çok çalışmamız gereken bir faktör. Kısaların maçın ilk yarısında yaptığı savunmadan memnunum. İkinci devrede tempomuzu düşürdükten sonra yaptığımız hatalarda bunu tekrarlamamamız gereken hatalar” diye konuştu.

Ene, son olarak ise şunları söyledi; “ Yarı finale çıkmak bizim için önemli. Bizim daha önce kupada başarımız var muhakkak ama Banvit’e geldiğimden beri ilk kez yarı finale kaldık. Sakatımız olmadı. Sahada diri kaldık. İlk yarı oynadığımız basketbolu daha az hata yaparak yarı final maçında oynamak istiyoruz. Rakibimizi tebrik ediyorum. İki tane euroleaguet akımını yenmiş bir takım. Onlar da büyük bir gayret sarfettiler. Ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Bundan sonra başarılar diliyorum.”

Banvit’in oyuncusu Cliff Hammonds ise pota kırıldıktan sonra konsantrasyonlarının azaldığını ancak sonunda kazanın kendileri olduğunu ve yarı final çıktıkları için mutlu olduğunu kaydetti.

Tofaş’ın antrenörü Nihat İziç, maçı kaybettiklerini ancak genel anlamda biraz daha iyiye gittiklerini söylerken, “Bu akşam oyunu son saniyeye kadar bırakmadık. Son şuta kadar maçı kazanma şansımız vardı. Hakikatten belli bir şoku yaşadıktan sonra yavaş yavaş kendimize gelmeye başladık ki burada da Barış sakatlandı. Ne kadar aramızda olmayacak bilmiyorum. Bu sene herhalde kaderimiz böyle oldu. Bu takımla devam edeceğiz ve sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İstediğimiz maçları belki alamayacağız ama genç oyuncular şans buluyor ve bunu iyi kullanıyorlar. Daha iyi oyuncular çıkaracağımıza inanıyorum. Bana moral veren budur” diye konuştu.

Bursa ekibinin genç oyuncusu Samet Geyik ise 3 haftadır kötü gidişatları olduğunu belirtirken, “Türkiye kupasına bu gidişe dur demek için gelmiştik ve hedefimiz finale kadar yükselmekti. Baktığımız zaman güzel gitti ama kaybettik. Bundan sonra lige dönerek bunu telafi etmek istiyoruz” dedi.
Banvit – Tofaş Maçının Ardından Banvit – Tofaş Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.