Advertisement

Kupa Finalinin Basın Toplantısı Yapıldı

Beşiktaş Milangaz ile Banvit arasında, 18 Şubat 2012 Cumartesi günü saat 15:00'te Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda oynanacak olan Spor Toto Türkiye Kupası final maçının basın toplantısı, bugün Konya Hilton Otel'de yapıldı..

Toplantıya; TBF Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Karakaplan, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Banvit Baş antrenörü Orhun Ene, Beşiktaş Milangaz Baş antrenörü Ergin Ataman, Banvit oyuncusu Barış Ermiş, Beşiktaş Milangaz oyuncusu Serhat Çetin ile TBF Yetkilileri, davetliler ve basın mensupları katıldı..

Banvit Baş antrenörü Orhun Ene, Spor Toto Türkiye Kupası’nın çok zorlu olduğunu kaydederken; “Buraya geldiğimizde üç Euroleague takımının yanı sıra Beşiktaş gibi değerli oyuncuları bulunan bir takım vardı. Onlar çok önemli bir Euroleague takımını elediler. Bana göre finali hak eden iki takım karşı karşıya gelecek. çok zorlu bir maç olacak. Üçüncü yılımıza baktığımızda hep yükselen bir grafik çiziyoruz. Bunu da kendi imkanlarımız doğrultusunda ve bizim için önemli kaynaklarla yapıyoruz. Basketbol ve tecrübe olarak geliştik. Final maçını da kazanarak kupa ile bunu süslemek istiyoruz. Finaldeki rakibimiz en az bizim kadar istekli bir takım. Hem ligde hem Avrupa’da hem de kupada basketbol adına renk veren iki kulübüz. Kazanırsak mutlu oluruz ancak kaybedersek de rakibimiz adına mutlu oluruz” açıklamasında bulundu.

Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Final’ine ciddi sakatlıklar yaşayarak geldiklerini söyleyen Beşiktaş Milangaz Baş antrenörü Ergin Ataman ise “Bütün sezon takımızda ciddi yük üstlenen Can’ın sakatlanması hem moral hem de taktik açıdan bizi zorladı. Yine bu sezon, bizim için önemli bir isim olan Erceg’in eksikliği ve Kemp’in de sakatlığı vardı. Buraya gelirken tabii final oynamak istiyorduk ama çok da umudum yoktu. Bu zamana kadar eleştirilen Türk oyuncularımız büyük sorumluluk aldı. Serhat, Barış ve Türk vatandaşı olan Ersin takım için önemli işler yaptılar. İlk gün oynanan Aliağa Petkim maçının bir bölümün kötüydük. Şansımızın da yardımıyla turu geçtik. Galatasaray Medical Park karşısında ise olağanüstü bir maç oynadık. Rakibimiz iyi basketbol oynayan bir takım. Önlemlerimizi de almıştık. Zaman zaman öne geçtik, ama geri düşmemize rağmen uzatmada daha akıllı oynayarak finale adımızı yazdırdık. Rakibimiz Banvit, son iki yılın en istikrarlı takımı durumunda. Orhun Ene ile birlikte iyi basketbol oynuyorlar. Banvit’in yakalamış olduğu çıkışı göz ardı edemeyiz. Onlar da Anadolu Efes’i geçerek finale yükseldiler. Şimdiye kadar oynanan maçların hep bir favorisi vardı. Ancak final karşılaşmasında iki taraf da çok dengeli. Çok büyük yatırımlar yapmamış ama iyi mücadele eden iki takımın şampiyonluk karşılaşması olacak. Geçtiğimiz yıl kupayı alamamıştık. Ancak bu sezon camiamıza kupayı kazandırmak istiyoruz. Güzel bir final olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Banvit oyuncusu Barış Ermiş, son iki yılda çok iyi bir organizasyon içerisinde olduklarını belirtirken, “Açıkçası her yıl daha iyiye gidiyoruz. Daha ‘takım’ gibi oynuyoruz. Bunu da hepimiz hissediyoruz. Bu turnuvada da başarılı olabileceğimizi düşünüyorduk. Şimdi finalde çok zorlu bir maç olacak. İki takımda çok iyi basketbol oynuyor. Amacımız iyi mücadele edip kupayı kazanmak” dedi.

Çok zorlu bir yoldan geçerek finale geldiklerini söyleyen Beşiktaş Milangaz oyuncusu Serhat Çetin ise; “Sakatlıklar, sistem ve oyuncu değişiklikleri yaşadığımız bir sezon oldu. Açıkçası Aliağa maçını net skorla kazanmamız gerekirken, maç bir anda zora girdi. Dün akşam çok iyi mücadele ettik. Belki şehit olmadık ama birçok gazi verdik. Herkes benim son şutumu konuşuyor ama Carlos Arroyo’nun mükemmel bir oyunu vardı. Hem kendisini hem de Ersin’i birçok pozisyona soktu. Geçen yıl finalde Emir Preldzic’in performansı nedeniyle kupayı kaybettik. Ancak bu yıl kupayı kazanmak istiyorduk. Herkes maç sonrası çok sevinirken ben sadece Banvit maçını düşündüm. Çünkü kupayı kazanmazsak galibiyetin bir anlam kazanmayacak” ifadesini kullandı.
Kupa Finalinin Basın Toplantısı Yapıldı Kupa Finalinin Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.