Advertisement

Banvit – Anadolu Efes Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası’nda Banvit ile Anadolu Efes arasında oynanan yarı final mücadelesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında iki takımın antrenörleri karşılaşmayı değerlendirdi..

Banvit’in başantrenörü Orhun Ene, zorlu mücadele sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Kendi açımızdan değerlendirdiğimizde, kulübümüz adına finale kalmamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague'de mücadele eden bir takım ve güçlü bir kadrosu var. Gerçi bugün eksikleri vardı ama Anadolu Efes, sahada kim olursa olsun özellikle kendi ligimizde özgüveni olan bir takım. Onlar sıkıntılarla sakatlıklarla uğraşıyorlar. Ancak bugün ortaya koyduğumuz oyunla, rakibimiz tam kadro bile olsaydı, ben kazanacağımızı düşünüyorum. Anadolu Efes agresif bir takım. Önceki maçlarımızda onlara karşı top kaybı yapıyorduk. Bu gece 10 top kaybı yaptık. Tofaş maçında yaptığımız rotasyonu yarı final maçını düşünerek yapmıştık. Bugün onun karşılığını aldık. Anadolu Efes ise Fenerbahçe Ülker karşısındaki mücadelesi sonrasında belki de yorgunluktan bu akşam aynı direnci bize karşı gösteremedi. “

Az top kaybı yaptıklarını söyleyen Ene, “10 top kaybında kalmak avantaj. Maç boyunca paslaştık ve disiplinimizi kaybetmedik. Baktığımız zaman 3 sene önceki kadromuzdan değişmeyen oyuncularımız var. Tecrübemiz var. Takımımın böyle bir rakip karşısında az hata yaparak oynaması beni mutlu etti. Şimdi finaldeki rakibimizi bekliyoruz. Zorlu bir final maçı olacağını düşünüyorum. Biz kupayı alacağımıza inanıyoruz. İki sene sonunda, en tecrübeli, en güçlendirilmiş kadroya sahibiz. Devam eden organizasyonumuz ile final maçında iddialıyız” şeklinde konuştu.

Bandırma ekibinin oyuncusu Chuck Davis ise; “Bu akşam çok zor bir rakibe karşı oynadık. Zor olacağını biliyorduk. Doğru zamanlarda çok iyi oynadık. Paylaşım çok iyiydi ve takım olarak iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Hafta boyunca Williams’ın performansı iyiydi. Onun performansını final maçında da devam ettirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Efes başantrenörü Ufuk Sarıca ise iki gün önceye göre kötü oynadıklarını belirtirken, "Daha gerçekçi olursak Banvit özellikle ikinci yarı kötü oynadı. Banvit İyi bir gününde olsaydı, maçı daha erken koparabilirdi. Biz de farkı biraz açabilseydik kötü halimize rağmen kazanabilirdik. Bu eleme usulü oynanan bir organizasyon ve kazanmanız gerekiyor. Dar olan rotasyonumuzla son periyot akıl dışı işler yaptık. Böyle olunca ve karşınızdaki takım da iyi bir ekip olunca mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Rakibimizi kutluyorum” dedi.

Lacivert Beyazlıların oyuncusu Sinan Güler, sözlerine Banvit’i tebrik ederek başlarken, “Daha fazla istediler ve maç sonunu da daha akıllı oynadılar. Şubat ayı bizim için zorlu geçti. Yoğun bir maç trafiği yaşadık. Spor Toto Türkiye Kupası zaten başlı başına ayrı bir heyecan. İstediğimiz mücadeleyi gösteremedik ve takım olarak kenetlenemeden hayal kırıklığı yaşadık. Gönül isterdi ki finalde mücadele edelim ve kupayı alalım. Ne yazık ki başaramadık” diye konuştu.
Banvit – Anadolu Efes Maçının Ardından Banvit – Anadolu Efes Maçının Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.