Advertisement

Üç Uzatma Sonunda Kazanan Royal Halı Gaziantep (95-92)

Beko Basketbol Ligi'nin 27. hafta mücadelesinde Royal Halı Gaziantep ile Pınar Karşıyaka, Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Üç uzatmaya giden bu harika mücadeleyi 95-92'lik skorla kazanan ev sahibi Royal Halı Gaziantep, ligdeki 12. galibiyetini elde ederken, Pınar Karşıyaka ise 16 galibiyette kaldı..

Ev sahibi Royal Halı Gaziantep, müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta rakibine; ribaundlarda 48-41, asistlerde ise 18-9'luk üstünlükler kurmayı başardı. Dış atışlarda çok fazla etkili olan Royal Halı Gaziantep, bu maçta; 12/35 ikilik, 17/39 üçlük ve 20/28 serbest atış isabeti kaydederken, dış atışlarda etkili olamayınca pota altını kullanmak isteyen Pınar Karşıyaka ise; 25/49 ikilik, 7/24 üçlük ve 21/28 serbest atış isabeti kaydetti. 

Fin skorer Mikko Koivisto, 6/7 üçlük isabetiyle 22 sayı üreterek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 5/10 ile üçlük isabeti bulan Ernest Bremer ve 4/9 ile üçlük isabeti sağlayan Can Uğur Öğüt ikilisi ise 18'er sayı kaydetti. Tecrübeli Sloven forvet Domen Lorbek, 1/12 ile saha içi isabeti bulmasına rağmen 9/10 ile serbest atış atarak 12 sayı üretti. Gaziantep ekibinde; arka adelesinde çekme meydana gelen Barış Ermiş, burnuna bir darbe alan Oliver Stevic ve ayak bileği burkulan Sertaç Şanlı ise oyuna devam edemediler. Kaf Kaf'ın ABD'li forveti Jon Diebler, 7/15 saha içi isabetiyle 20 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu. 7/13 saha içi isabeti bulan Jawad Williams 16 sayı, 6/12 ile şut atan Esteban Batista ise 15 sayı ve 9 ribaund kaydetti. 4/9 ile şut atan Barış Hersek ise 13 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı.

Pınar Karşıyaka'nın sayısıyla başlayan ilk periyotta, Royal Halı Gaziantep'ten Koivisto 3 sayılık atışıyla karşılık verdi. Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelenin 5. dakikası Royal Halı Gaziantep'in 11-8 üstünlüğüyle geçildi. Royal Halı Gaziantep, Bremer ve Koivisto'nun etkili oyunuyla periyodu 21-19 önde tamamladı. İkinci periyotta daha üstün bir oyun sergileyen Pınar Karşıyaka, Dixon'un oyuna ağırlığını koymasıyla aradaki farkı kapattı. Savunmada ve hücumda etkili olamayan Royal Halı Gaziantep, Koivisto'nun son saniyede attığı sayı rahat bir nefes alarak soyunma odasına 39-39 beraberlikle gitti.

Üçüncü periyotta Royal Halı Gaziantep, Koivisto ve Bremer'in etkili oyunuyla tekrar öne geçti. Oyundan kopmayan Pınar Karşıyaka ise Mutlu Demir'in bulduğu sayılarla farkın açılmasına izin vermedi. Royal Halı Gaziantep üçüncü çeyreği 58-53 önde tamamladı. Son çeyrek çekişmeli mücadeleye sahne oldu. Can Uğur Öğüt, Koivisto ve Bremer'le etkili olan Royal Halı farkı korumaya çalıştı. Can Altıntığ, Barış Hersek ve Diebler ile etkili olmaya çalışan Pınar Karşıyaka, son dakikada aradaki farkı kapatınca, maçın normal süresi 73-73 berabere bitti.

İlk uzatma periyodunda başabaş mücadele devam etti. İki takımın da 6'şar sayı ürettiği periyot 79-79 beraberlikle tamamlandı. İkinci uzatma periyoduna Can Uğur Öğüt'ün üçlüğü ve Koivisto'nun bulduğu sayı ile hızlı başlayan Royal Halı Gaziantep, aradaki farkı 5 sayıya (84-79) kadar çıkardı. Pınar Karşıyaka, son dakikada Diebler'in attığı üçlükle oyuna tekrar denge getirirken, ikinci uzutma periyodu 84-84 berabere bitti. Üçüncü uzatma periyoduna ise Royal Halı Gaziantep, Mutlu Akpınar ve Can Uğur Öğüt'ün sayılarıyla başladı. Pınar Karşıyaka istediği sayıları bulamayınca, Royal Halı Gaziantep maçı üçkez uzatmaya giden karşılaşmayı 95-92 kazandı.


Royal Halı Gaziantep'in Sloven teknik adamı Jure Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını kutladı. Maçı daha erken kazanmaları gerektiğini belirten Zdovc, birçok kez de ellerine şans geçtiğini ifade etti. Kas ağrısı bulunan Barış Ermiş'ten yoksun çıktıkları maçta kazanmak için çok mücadele ettiklerini vurgulayan Zdovc, "Kazanmak için çok fazla şansımız vardı. Bir şekilde her seferinde onlara şans verdik. Bu da bizim için tereddüt edici oldu, umutsuzluğa düşürdü. Oyuncularıma mücadele etmeden kazanamayacaklarını söyledim. Maçta daha fazla mücadele vermeleri için cesaretlendirmeye çalıştım. Kazanmayı hak ettik, çünkü biz daha çok istedik" diye konuştu. Zdovc, zorlu mücadelede kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür etti.

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca da müthiş bir maç olduğunu belirterek, mücadelelerinden dolayı iki takım oyuncularını da tebrik etti. Rakiplerinin maçı bırakmadığını ifade eden Sarıca, "Açıkçası kim kaybetse yazık olacaktı. Ama bir kazanan olacak. Ufak tefek nüanslar, şans toplarıyla kaybettiğimiz maç oldu" dedi. Maçın üç kez uzatmaya gittiğine işaret eden Sarıca, şöyle konuştu: "Bu işler ender oluyor. İki takım da maçı çok istedi. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Her haliyle izleyenlere zevk verdi. Bizler de yorulduk. Sonuç itibarıyla yüzdeli bir maç çıkardılar, özellikle Royal Halı Gaziantep. Başarılar diliyorum."


SALON: Kamil Ocak Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Ahmet Tatlıcı

ROYAL HALI GAZİANTEP (95): Erden Eryüz (1 ribaund- 2 asist), Serhat Büker, Mutlu Akpınar 3 (5 ribaund), Murat Göktaş (3 ribaund), Oliver Stevic 11 (8 ribaund), Barış Ermiş (3 asist), Sertaç Şanlı 8 (5 ribaund- 1 asist), Domen Lorbek 12 (1 ribaund- 4 asist), Dejan Borovnjak 3 (5 asist), Mikko Koivisto 22 (5 ribaund- 1 asist), Ernest Bremer 18 (2 ribaund- 2 asist), Can Uğur Öğüt 18 (6 ribaund- 5 asist).

PINAR KARŞIYAKA (92): Mertcan Solkol, Barış Hersek 13 (10 ribaund- 1 asist), Yunus Emre Sonsırma (2 ribaund- 1 asist), Can Altıntığ 12 (2 ribaund- 2 asist), İnanç Koç 4 (4 ribaund), Bobby Dixon 9 (1 ribaund- 2 asist), Esteban Batista 15 (9 ribaund), Mutlu Demir 3, Jawad Williams 16 (5 ribaund- 1 asist), Jon Diebler 20 (4 ribaund- 1 asist), Soner Şentürk (1 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 21-19
2.PERİYOT: 18-20
3.PERİYOT: 19-14
4.PERİYOT: 15-20
1.UZATMA: 6-6
2.UZATMA: 5-5
3.UZATMA: 11-8

Üç Uzatma Sonunda Kazanan Royal Halı Gaziantep (95-92) Üç Uzatma Sonunda Kazanan Royal Halı Gaziantep (95-92) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.