Advertisement

Efes'ten Stephens Hamlesi

Turkish Airlines Euroleague'de tur şansını kaybederek artık tamamen Beko Basketbol Ligi'ne odaklanan Anadolu Efes, kadrosunu ABD'li forvet D.J. Stephens ile güçlendirdi. Oyuncuyla anlaşma sağlayan ve haftasonuna kadar anlaşmayı resmiyete dökmeyi planlayan Anadolu Efes, play-off'lar öncesinde beklenen hamleyi de gerçekleştirmiş oldu.. 

Anadolu Efes, Stephens ile gelecek sezonu kulüp opsiyonuna bağlı olmak üzere 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Engin Özerhun sezonun geri kalanı zarfında Stephens'dan memnun kalmaları halinde gelecek sezon için opsiyonu kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Memphis Üniversitesi mezunu olan 24 yaşındaki ve 1.98 boyundaki Dalenta Jameral "D. J." Stephens, 2013 NBA Draftı'nda seçilemedikten sonra sezona Yunan ekibi Ilysiakos'ta başlamıştı. Geçtiğimiz Mart ayında bu takımdan ayrılan atletik forvet, NBA ekiplerinden Milwaukee Bucks ile 10 günlük kontrat imzaladıktan sonra serbest kaldı. Çok üst düzey bir atletizmi olmasına rağmen şut konusunda sıkıntı yaşayan Stephens, bu sezon Yunan Ligi'nde 18 maçta görev yapmış ve ortalama 29.3 dakika sahada kalarak; 9.8 sayı, 8.8 ribaund, 1.1 asist ve 2.2 blok ortalamaları tutturmuştu. DJ Stephens, oynadığı bu 18 maçta; 10/40 (%25) üçlük ve 30/54 (%56) serbest atış isabeti tutturabilmişti. Milwaukee Bucks ile de NBA'de Miami Heat'e karşı iki maçta forma giyen Stephens, bu iki maçta ortalama 7.5 dakika sahada kalarak; 3.5 sayı ve 2.5 ribaund ortalamaları yakaladı.

Transfer ile ilgili TBF'ye açıklama yapan Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Stephens'ın atletik özellikleri ve savunmacı yönü ile dikkatlerini çektiğini dile getirdi. Özerhun bu yönde bir ihtiyaçları olduğunu ve karşılarına Stephens seçeneği çıkınca değerlendirdiklerini belirtti. Engin Özerhun'un dikkat çektiği atletizm, DJ Stephens'ın oyun karakterinin en güçlü yanı. Hızlı ve kuvvetli bir oyuncu olan Stephens, istisnai bir sıçrama yeteneğine sahip. 2013 draft öncesi çalışmalarda 101 cm dikey ve 116 cm yatay zıplama mesafeleriyle antrenmanların en yüksek derecesine imza atmıştı.
Efes'ten Stephens Hamlesi Efes'ten Stephens Hamlesi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.