Advertisement

Banvit'ten Son Periyot Atağı (75-77)

Beko Basketbol Ligi'nin 28. haftasında lider Banvit, Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda konuk olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni, uzun süre geride götürdüğü maçta, son bölümdeki etkili oyunuyla 75-77 mağlup etti ve 27. galibiyetini elde etti. Güçlü rakibi karşısında galibiyete çok yaklaşan Mersin ekibi ise bu sonuçla 7 galibiyette kalarak düşme hattının dışına yine çıkamadı..

Her iki takımın da 16 hücum ribaundu aldığı karşılaşmada Banvit, rakibine bu maçta; ribaundlarda 44-39, asistlerde ise 15-11'lik üstünlükler kurmayı başardı. Takım olarak 14 top kaybı yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi; 20/37 ikilik, 8/29 üçlük ve 11/20 serbest atış isabeti kaydederken, rakibi gibi 14 top kaybı yapan Banvit ise; 26/49 ikilik, 3/16 üçlük ve 16/25 serbest atış isabeti kaydetti. Banvit'in ABD'li guardı EJ Rowland, 7/13 isabetle 22 sayı ve 7 ribaund kaydederek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 6/11 ile şut atan Sammy Mejia 15 sayı ve 6 ribaund, 4/10 ile saha içi isabeti bulan Keith Simmons ve 4/7 ile isabet kaydeden Ermal Kurtoğlu ikilisi ise 10'ar sayı kaydetti. Mersin ekibinde Antwain Barbour, 4/9 üçlük isabeti bulduğu maçta 14 sayı ve 11 ribaund ile double-double yaparken, 5/10 ile isabet bulan Ali Karadeniz ve 5/16 ile şut atan Gerald Fitch ikilisi de 16'şar sayı kaydetti. Altan Erol ise 6/8 isabetle 12 sayı üretti.

Ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediyesi, karşılaşmaya; Antwain Barbour, Altan Erol, Tayfun Erülkü, Nusret Yıldırım ve Ali Karadeniz beşiyle başlarken, ABD'li guard Kenny Hasbrouck ve Makedon pivot Predrag Samardjiski ise maç kadrosunda yer almadı. Banvit ise; Earl Jerrod Rowland, Sammy Mejia, Erkan Veyseloğlu, Chuck Davis ve Ermal Kurtoğlu beşiyle parkeye çıkarken, Cevher Özer'in yanı sıra yabancı kontenjanı nedeniyle genç Sloven guard Klemen Prepelic maç kadrosunda yer almadı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyrekte, 5. dakika 10-10 eşitlikle geçildi. İlerleyen dakikalarda hücum hattındaki ağırlığını artıran Banvit, ilk periyodu 22-21 önde tamamladı. İkinci periyodun ilk bölümlerinde daha etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fitch ve Ali Karadeniz'in bulduğu sayılarla 4 sayılık farka ulaştı: 28-24. Rowland önderliğinde maça yeniden ortak olan konuk ekip, 20. dakikada 2 sayı (32-30) farkla öne geçti. Kenardan gelen Levent ile savunma hattında toparlanan Mersin ekibi, seyirci desteğini de arkasına alarak, Altan ve Fitch ikilisiyle üst üste basketler buldu. Banvit'in top kayıplarını, hızlı hücumlarla lehine çeviren Mersin Büyükşehir Belediyesi, soyunma odasına 47-39 üstün gitti.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan rakibi karşısında sayı üretmekte zorlanan Mersin temsilcisi, Barbour ve Fitch ile çıktığı ataklardan eli boş döndü. Rowland'ın basketleriyle 24. dakika da farkı 3 sayıya (50-47) indiren Banvit, hücum hattında iyi bir oyun sergilese de ilerleyen dakikalarda pota altında Ali Karadeniz'i durdurmakta zorlandı. Barbour'un isabetli üçlük atışıyla maça yeniden ağırlığını koyan Mersin temsilcisi, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. İyi oyununu sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, son periyoda 60-53 önde girdi. Son periyoda alan savunmasıyla başlayan ev sahibi ekip, Banvit'i dış atışlara zorladı. Hücum hattında üst üste hatalar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında, Rowland, Chuck Davis ve Mejia üçlüsünün etkili oyunuyla maça yeniden ağırlığını koyan Banvit, 37. dakikada 2 sayı farkla (73-71) öne geçti. Periyodun son saniyelerinde maça denge getirme şansını yakalayan Mersin ekibi, Fitch'in kullandığı serbest atışların birinden yararlanamadı. Kalan saniyelere rahat giren Banvit, maçı 77-75 galip tamamladı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübeli başantrenörü Mete Babaoğlu, "Son iki maçımızı kazanacağız ve ligde kalacağız" dedi. Babaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmayı başa baş götürdüklerini belirterek, yenilmelerine rağmen üstün performanslarından dolayı oyuncularını kutladığını söyledi. Ligde düşme potasında olduklarını hatırlatan Babaoğlu, "Son iki maçımızı kazanacağız ve ligde kalacağız. Önce Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ni, sonra Galatasaray Liv Hospital'i yeneceğiz. Bizim, bu mücadeleyle bu şehrin basketbola aşkıyla ligde olmamız gerekiyor, olacağız da" diye konuştu.

Banvit'in Yunan Başantrenörü Dimitrios Itoudis ise karşılaşmayı sadece kazandıkları için hatırlayacaklarını kaydetti. Kendi basketbollarını oynadıklarında, Mersin ekibinden üstün olduklarını bildiklerini belirten Itoudis, şunları söyledi: "İlk devre bunu başaramadık. Yediğimiz 47 sayı da çok kötü savunmanın göstergesi. Bu kadar kötü oynarsanız bir şey elde edemezsiniz. Ama ikinci devre Banvit gibi daha kendimiz gibi oynamaya başladık. Bu maçın bize önemli artılarının olacağını düşünüyorum."


SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Ahmet Ersan Ergüler, Sami Özel

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (75): Ahmet Buğrahan Tuncer (1 ribaund), Gerald Fitch 16 (3 ribaund- 5 asist), Ali Karadeniz 16 (4 ribaund- 1 asist), Antwain Barbour 14 (11 ribaund- 2 asist), Altan Erol 12 (4 ribaund- 1 asist), Levent Bilgin 5 (2 ribaund), Nusret Yıldırım 7 (9 ribaund), Pirşah Ergen, Jordan Theodore 3 (2 asist), Tibet İlhan, Tayfun Erülkü 2, Ömer Berkay Şalcı.

BANVİT (77): Earl Jerrod Rowland 22 (7 ribaund- 3 asist), Şafak Edge, Chuck Davis 9 (3 ribaund- 1 asist), Sammy Mejia 15 (6 ribaund- 2 asist), Stefan Markovic 3 (3 ribaund- 3 asist), Dusan Cantekin, Alade Aminu 2 (5 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 10 (8 ribaund- 1 asist), Talat Alp Altunbey, Ahmet Fatih Cantitiz, Ermal Kuqo 10 (5 ribaund- 4 asist), Erkan Veyseloğlu 6 (4 ribaund).

1.PERİYOT: 21-22
2.PERİYOT: 26-17
3.PERİYOT: 13-14
4.PERİYOT: 15-24
Banvit'ten Son Periyot Atağı (75-77) Banvit'ten Son Periyot Atağı (75-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.