Advertisement

Formalite Derbisi Fenerbahçe Ülker'in (84-65)

Turkish Airlines Euroleague'de TOP-16 turundaki son maçta E Grubu'nda yer alan iki temsilcimiz; Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da karşı karşıya geldi. Tur şansı olmayan iki ekibin mücadelesinde gülen taraf, 84-65'lik skorla ev sahibi Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı-Lacivertliler, bu sonuçla TOP-16 turunu 6 galibiyetle kapatırken, Lacivert-Beyazlılar ise 2 galibiyetle son sırada kaldı..

Ev sahibi Fenerbahçe Ülker, 16 hücum ribaundu aldığı maçta rakibine ribaundlarda 38-24'lük üstünlük kurarken, asistlerde de 15-14 ile üstün olan taraftı. Hücumda ağırlıklı olarak pota altını kullanan ve iki sayılık atışlarda rakibinin iki katı sayı bulan Fenerbahçe Ülker; 32/55 ikilik, 3/11 üçlük ve 11/14 serbest atış isabeti kaydederken, rakibine oranla daha az hücum şansı bulan Anadolu Efes ise; 16/35 ikilik, 6/18 üçlük ve 15/20 serbest atış isabeti kaydetti. 8/15 saha içi isabetiyle 20 sayı ve 6 ribaund üreten Hırvat pivot Luka Zoric, Fenerbahçe Ülker'in en etkili ismi olurken, 7/10 saha içi isabeti bulan Oğuz Savaş da 18 sayı ve 7 ribaund kaydetti. 5/10 ile şut isabeti kaydeden Melih Mahmutoğlu 13 sayı, 4/5 ile isabet bulan Nemanja Bjelica ise 10 sayı ile maçı tamamladı. Sarı-Lacivertlilerin genç oyun kurucusu Berk Uğurlu ise ilk Euroleague maçında 31 dakika sahada kalarak 6/8 saha içi isabetiyle; 12 sayı, 4 ribaund ve 7 asistlik harika bir performans sergiledi. Maç boyunca oyun kurucusuz oynamak zorunda olan Anadolu Efes'te çoğu zaman hücumları yönlendiren Sırp power forvet Dusko Savanovic, 7/11 saha içi isabetiyle 21 sayı üreterek maçın en skorer ismi olsa da çabaları mağlubiyeti önleyemedi. 3/13 ile şut isabeti bulabilen Kostas Vasileiadis, 12 sayıyla maçı tamamlarken, 3/6 ile şut isabeti kaydeden genç oyuncu Cedi Osman ise 9 sayı üretti.

Fenerbahçe Ülker'de, Turkish Airlines Euroleague'de geçen hafta oynanan Laboral Kutxa karşılaşmasında 100. maçına çıkan Bo McCalebb'e bu maç öncesinde plaket verildi. McCalebb, ödülünü Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'ın elinden aldı. Öte yandan karşılaşmayı, Fenerbahçe Ülker'in Ekim ayında karşılaşacağı NBA takımlarından San Antonio Spurs'un efsane oyuncularından Robert Horry de izledi. Horry, ilk periyotta mola sırasında ufak bir konuşma da yaptı.

Fenerbahçe Ülker, karşılaşmaya; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu, Bojan Bogdanovic, Linas Kleiza ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken, sakatlıkları süren; Gasper Vidmar, Kenan Sipahi ve Blagota Sekulic ile birlikte, kadro dışı bırakılan Emir Preldzic de bu maçta kadroda yer almadı. Maçta süre almayan İlkan Karaman ise uzun bir sakatlık sürecinin ardından ilk kez bir maçta kadroda yer aldı. Anadolu Efes ise mücadeleye oyun kurucusuz ve bir hayli ilginç sayılabilecek; Birkan Batuk, Kostas Vasileiadis, Dusko Savanovic, Kerem Gönlüm ve Milko Bjelica beşiyle çıktı. Efes'te kadro dışı olan Stanko Barac ve Semih Erden'in yanı sıra, sakatlıkları bulunan; Doğuş Balbay, Zoran Planinic ve Jamon Gordon, bu maçta kadroda yer almadı. Lacivert-Beyazlıların yeni transferi D.J Stephens da kadroda yer almayan bir başka isimdi.

Tribünde çok büyük boşlukların olduğu ve 3230 seyircinin izlediği açıklanan mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, Melih, Bogdanovic ve Oğuz ile skor üreterek, 4. dakikada 9 sayılık (13-4) üstünlük kurdu. Maçın 5. dakikasını 13-8 üstün geçen sarı-lacivertliler, farkı daha da açarak, çeyreği 21-10 önde tamamladı. İkinci periyotta Anadolu Efes'in tüm skor yükünü Savanovic çekerken, lacivert-beyazlılar, bu oyuncunun yanına ikinci bir skorer çıkaramadı. Hücumun yanı sıra savunmada da sıkıntı yaşayan rakibi karşısında Zoric'in pota altındaki etkili performansıyla farkı çift haneli sayılarda tutmayı başaran Fenerbahçe Ülker, devre arasına 45-31 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte ev sahibi ekipte Berk ile Oğuz'un basketlerine konuk takım Vasileiadis ile karşılık verdi. Düşük tempoda devam eden mücadelede iki ekip de oyun olarak birbirine net bir üstünlük kuramadı ve 25. dakikayı 55-43 Fenerbahçe Ülker önde geçti. Bu dakikadan sonra hücumda etkisini artıran sarı-lacivertliler, üçüncü çeyreği 69-48 üstün kapattı. Elde ettiği skor avantajını son periyotta iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, maçı da 84-65 kazandı.


Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, kadro dışı bırakıldığı yönünde spekülasyonlar yapılan oyuncusu Emir Preldzic'in hata yaptığını ama kendisiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi. Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu son haftasında Anadolu Efes'i 84-65 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Emir Preldzic'in kadro dışı bırakılıp bırakılmadığıyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti: "Söylentiler, söylentilerdir. Ben bunun bir parçası değilim. Oyuncumuz bir hata yaptı, o kadar. Bu konuda söyleyecek başka bir şeyim yok. Her zamanki gibi takımla ilgili kararlar bana aittir. Daha her şeyi düşünmemiz için çok vaktimiz var. Söylentilerdeki gibi verilen bir karar yok."

Anadolu Efes maçının bu sezon için Euroleague'deki son karşılaşmaları olduğunu hatırlatan Sırp başantrenör, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu akşam Top 16'daki son maçımızdı. Bütün sezon bizi destekleyen tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu akşam çok fazla iddiamız olmamasına rağmen buraya gelenlere de teşekkür ediyorum. Onların desteği bizim için çok önemli. İnşallah Türkiye Ligi'nde de bizi desteklemeye devam ederler. Bugünkü karşılaşma hakkında yorum yapmak çok zor. Anadolu Efes, çok fazla eksik oyuncu ile geldi. Oyun kurucuları yoktu. Bu durumda da oynamak onlar için çok zor oldu." Deneyimli başantrenör, Anadolu Efes karşısında bazı oyuncularını dinlendirmek istediğini belirterek, "Bazı oyuncuları dinlendirdim, bazılarına fırsat verdim. Son iki maçta uzunlarımız çok iyi oynuyor. Bugün Berk için yeteneğini göstermek adına güzel bir fırsat oldu. İnşallah gelecekte oynaması için ona daha da çok fırsat vereceğim. Bundan sonra Pınar Karşıyaka ile oynayacağız. Daha sonraki maçlara hazırlanmak için 7'şer günlük süremiz olacak. Onun için her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Anadolu Efes'e de Türkiye Ligi'nde başarılar diliyorum. Belki tekrar karşılaşırız" ifadelerini kullandı.


Anadolu Efes'in Yunan başantrenörü Vaggelis Aggelou ise "Her iki takım için de bir üst tura çıkmak anlamında çok fazla şey ifade etmeyen bir maçtı" dedi. İki takımın da genç oyunculara fırsat verdiğini anlatan Aggelou, "Bizim sakatlarımız var. Üç oyun kurucumuz sakatlığından dolayı bu karşılaşmada forma giyemedi. İyi bir mücadele ortaya koymaya çalıştık. Maçın bazı bölümlerinde istediklerimizi sahaya yansıttık, bazılarında yansıtamadık. Çok açık ki temaslar ve savunma ribaundları istediğimiz gibi olmadı. Savaşmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki Top 16'da elde ettiğimiz tecrübe, Türkiye Ligi'ndeki karşılaşmalarda bize faydalı olacaktır" diye konuştu.


SALON: Fenerbahçe Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Ilija Belosevic (Sırbistan), Elias Koromilas (Yunanistan), Marcin Kowalski (Polonya)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Bo McCalebb 2 (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan (1 asist), Nemanja Bjelica 10 (4 ribaund- 1 asist), Melih Mahmutoğlu 13 (4 ribaund- 1 asist), Linas Kleiza 2 (3 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz 2 (6 ribaund- 1 asist), Blagota Sekulic, Oğuz Savaş 18 (7 ribaund- 1 asist), Luka Zoric 20 (6 ribaund), Berk İbrahim Uğurlu 12 (4 ribaund- 7 asist), İlkan Karaman, Bojan Bogdanovic 5 (1 asist).

ANADOLU EFES (65): Doğuş Balbay, Cedi Osman 9 (4 ribaund- 4 asist), Kostas Vasileiadis 12 (3 ribaund- 1 asist), Birkan Batuk 6 (3 ribaund), Kerem Gönlüm 6 (7 ribaund- 2 asist), Deniz Kılıçlı, Dusko Savanovic 21 (2 ribaund- 4 asist), Jamon Gordon, Zoran Planinic, Emircan Koşut 3 (1 ribaund- 1 asist), Milko Bjelica 8 (2 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 21-10
2.PERİYOT: 24-21
3.PERİYOT: 23-18
4.PERİYOT: 16-16
Formalite Derbisi Fenerbahçe Ülker'in (84-65) Formalite Derbisi Fenerbahçe Ülker'in (84-65) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.