Advertisement

Fenerbahçe Ülker'den Son Çeyrek Atağı (76-78)

Beko Basketbol Ligi'nin 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda konuk olduğu Royal Halı Gaziantep'i, son saniyelerine kadar büyük heyecana sahne olan maçta 76-78 mağlup ederek ligdeki 20. galibiyetini aldı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Play-Off yarışı içerisinde yer alan Royal Halı Gaziantep ise bu sonuçla 11 galibiyette kaldı. Sarı-Lacivertliler, son periyotta rakibine 20-8'lik üstünlük kurarak galibiyete ulaşmayı başardı..

Konuk ekip Fenerbahçe Ülker, ev sahibi rakibine ribaundlarda 27-22'lik üstünlük kurarken, asistlerde ise Royal Halı Gaziantep'in 20-17'lik üstünlüğü vardı. 5 oyuncunun çift haneli sayıda skor ürettiği Royal Halı Gaziantep, bu maçta; 14/26 ikilik, 12/26 üçlük ve 12/13 serbest atış isabeti kaydederken, süre alan tüm oyuncularından skor katkısı alan Fenerbahçe Ülker ise; 25/35 ikilik, 3/14 üçlük ve 19/23 serbest atış isabeti kaydetti. Borovnjak'ın yokluğunda rakibinin pivot bölgesindeki zaafını çok iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker'de iki pivot bu maçta galibiyetin baş mimarı oldu. 8/11 saha içi isabetiyle oynayan Oğuz Savaş, rakip potaya 19 sayı bırakırken, 2.11'lik Hırvat pivot Luka Zoric ise 5/6 şut isabetiyle 17 sayı üretti. 4/7 şut isabeti kaydeden Bo McCalebb de maçı 9 sayıyla tamamladı. Royal Halı Gaziantep'in Sloven forveti Domen Lorbek, 8/14 saha içi isabetiyle 22 sayı üreterek maçın en skorer ismi olurken, 5/7 şut isabeti bulan Mutlu Akpınar 13 sayı, 4/5 üçlük isabeti kaydeden Ernest Bremer da 12 sayı üretti. Bremer gibi eski takımına karşı forma giyen Barış Ermiş ise 3/8 şut isabeti kaydettiği maçta 10 sayı ve 10 asist ile double-double ile mücadeleyi tamamladı.

Sakatlığı süren Sırp power forvet Dejan Borovnjak'tan yoksun olarak bu maça çıkan Royal Halı Gaziantep, mücadeleye; Barış Ermiş, Domen Lorbek, Mutlu Akpınar, Oliver Stevic ve Sertaç Şanlı beşiyle başlarken, Fenerbahçe Ülker ise; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu,  Bojan Bogdanovic, Nemanja Bjelica ve Oğuz Savaş beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Lacivertlilerde sakatlıkları süren; Gasper Vidmar, Kenan Sipahi ve İlkan Karaman'ın yanı sıra; Blagota Sekulic ve Pierre Jackson da maç kadrosunda yer almadı.

İlk periyoda Fenerbahçe Ülker Bogdanovic'in basketiyle başladı. Royal Halı Gaziantep'in Sertaç Şanlı ile karşılık verdiği periyodun ilk 5 dakikasına ev sahibi takım 11-9 önde girdi. Konuk takımdan Oğuz Savaş ve Zoric'in sayılarına Lorbek ve Mutlu Akpınar ile karşılık veren Royal Halı Gaziantep, ilk çeyreği 24-18 önde tamamladı. İkinci periyotta Royal Halı Gaziantep, Bremer ve Barış Ermiş'in sayılarıyla oyundaki üstünlüğünü korudu. Melih Mahmutoğlu ve Zoric'in sayılarıyla farkın açılmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, devreye 47-44 geride girdi. Üçüncü periyotta iki takım oyuncuları arasında büyük çekişme yaşandı. Lorbek ve Mutlu'nun sayılarıyla rakibine üstünlük kuran Royal Halı Gaziantep, 25. dakikada farkı 11 sayıya (57-46) kadar çıkardı. Fenerbahçe Ülker üçüncü çeyrekte istediği sayıları bulmakta zorlanınca Royal Halı Gaziantep, son çeyreğe 68-58 önde girdi. Son periyotta daha atak bir oyun sergileyen Fenerbahçe Ülker, Melih Mahmutoğlu ve Kleiza'nın etkili oyunuyla son 6 dakikada beraberliği (68-68) yakaladı. Royal Halı 75-73 öndeyken Kleiza pota altından kaçırdı, Lorbek'in top kaybının ardından Emir Preldzic serbest atışlarla 32 saniye kala skoru eşitledi: 75-75. Bitime 11 saniye kala Oliver Stevic çizgiye gitti, 1/2  isabetle skoru 76-75 yaptı. 7 saniye kala moladan sonra Fenerbahçe Ülker topu Luka Zoric'e çıkardı, hakemler temas yokken Oliver Stevic'e faul verdiler. Luka Zoric 2/2 ile Fenerbahçe Ülker'i 77-76 öne geçirdi. Moladan sonra Royal Halı Gaziantep Lorbek, Zoric'in üzerine gitti ve topu kaybetti. Emir Preldzic faul sonrası ilk atışı sayıya çevirdi (78-76), ikincisini bilerek kaçırdı ve Gaziantep ekibine atış kullanacak zaman kalmadı.


Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Royal Halı Gaziantep'in çok iyi basket oynayan bir takım olduğunu belirtti. Rakibin bugün de kendilerine karşı çok iyi bir oyun sergilediğini belirten Obradovic, şöyle devam etti: "Çok zor bir maç bekliyorduk. Rakibimiz de çok iyi oynadı. Maçı kazanan biz olduk ama kazanma adına iki takım da şans yakalamıştı. 30 dakikadan fazla bir süre kötü savunma yaptık. Maçı kazanmamızın nedeni son 10 dakika verdiğimiz mücadele, sahada kazanmak için adeta kavga ettik. Bu açıdan bakınca tatmin olmamız için çok fazla nedenimiz yok. Kazanmamıza rağmen her şey tam karşıtı aslında." Bazı oyuncularının çok kötü oynadığını ifade eden Obradovic, "Maçı en genç oyuncumuzun sahaya girip verdiği katkıyla değiştirdik. 17 yaşındaki Berk, bizim için maçı değiştiren oyuncu oldu. Bu sanırım her şeyi açıklıyordur" diye konuştu. Obradovic, Royal Halı Gaziantep'e ligde ve EuroChallenge Kupası'nda başarılar diledi.

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc da hem Fenerbahçe Ülker'i hem de oyuncularını kutladı.  Oyuncularının bugünkü maçta çok iyi oyun sergilediklerini dile getiren Zdovc, "Kazanmak için çok büyük şansımız vardı. Hatalarımızla oyuna geri dönmelerini sağladık" dedi. Önlerinde zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Zdovc, "Şansımızı fazla kullanamadık. Bu maçın oyuncularımı motive etmesi gerekiyor. Çünkü önümüzde zorlu bir süreç var. Ligi istediğimiz yerde bitirmek için bundan sonrasını daha akıllı oynamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.


SALON: Karataş Şahinbey Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Aydın, Mehmet Serdar Ünal, Osman Sinan İşgüder

ROYAL HALI GAZİANTEP (76): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar 13 (1 ribaund- 2 asist), Murat Göktaş, Oliver Stevic 3 (5 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 10 (3 ribaund- 10 asist), Sertaç Şanlı 10 (2 ribaund), Domen Lorbek 22 (4 ribaund- 1 asist), Mikko Koivisto 6 (2 ribaund), Ernest Bremer 12 (3 ribaund- 4 asist), Can Uğur Öğüt (2 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (78): Bo McCalebb 9 (1 asist), Ömer Onan 2, Nemanja Bjelica 4 (6 ribaund), Melih Mahmutoğlu 7 (3 ribaund- 1 asist), Linas Kleiza 7 (2 ribaund), İzzet Türkyılmaz 2 (1 asist), Ayberk Olmaz, Oğuz Savaş 19 (2 ribaund), Luka Zoric 17 (3 ribaund- 2 asist), Berk İbrahim Uğurlu 2 (1 ribaund- 4 asist), Bojan Bogdanovic 6 (2 ribaund- 4 asist), Emir Preldzic 3 (6 ribaund- 4 asist).

1.PERİYOT: 24-18
2.PERİYOT: 23-26
3.PERİYOT: 21-14
4.PERİYOT: 8-20


Özet: A.A - Basketfaul
Fenerbahçe Ülker'den Son Çeyrek Atağı (76-78) Fenerbahçe Ülker'den Son Çeyrek Atağı (76-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.