Advertisement

Kaf Kaf'tan Fenerbahçe Ülker'e Yine Geçit Yok (83-74)

Beko Basketbol Ligi'nin 26. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Karşıyaka Arena'da konuk ettiği Fenerbahçe Ülker'i 83-74 mağlup etmeyi başardı. Bu sezon Sarı-Lacivertli takıma karşı üçüncü kez galip gelen Kaf Kaf, ligdeki 16. galibiyetini alırken, 20 galibiyette kalan Fenerbahçe Ülker ise bu sonuca rağmen ikinci sıradaki yerini korudu.. 

Fenerbahçe Ülker, ribaundlarda rakibine 31-30'luk üstünlük sağlarken, asistlerde ise Pınar Karşıyaka'nın 16-12'lik üstünlüğü vardı. Hücumda çok yüksek bir yüzde yakalayan Pınar Karşıyaka, 13 top kaybı yaptığı maçta; 19/30 ikilik, 11/22 üçlük ve 12/21 serbest atış isabeti kaydederken, rakibi gibi 13 top kaybı yapan Fenerbahçe Ülker ise; 20/39 ikilik, 8/19 üçlük ve 10/18 serbest atış isabeti kaydetti. ABD'li forvet Jon Diebler, 7/8 üçlük isabetiyle 23 sayı kaydederken, Uruguaylı pivot Esteban Batista da 9/12 isabetle 22 sayı ve 14 ribaund üreterek double-double yaptı. Kaf Kaf'ın önemli skoreri Bobby Dixon ise 1/7 ile üçlük atarak 10 sayı kaydetti. Fenerbahçe Ülker'de Linas Kleiza, 5/6 saha içi isabetiyle 14 sayı üreterek takımının en skoreri olurken, 4/12 ile isabet bulan Luka Zoric de 13 sayı ve 10 ribaund ile double-double yapan bir başka isim oldu. 

Taraftarının müthiş desteğiyle oynayan Pınar Karşıyaka, mücadeleye; Bobby Dixon, Yunus Emre Sonsırma, Jon Diebler, Barış Hersek ve Esteban Batista beşiyle başlarken, bu zorlu deplasmanda Fenerbahçe Ülker ise; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu, Bojan Bogdanovic, Linas Kleiza ve Oğuz Savaş beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Lacivertlilerde; Kenan Sipahi, Gasper Vidmar, İlkan Karaman ve Blagota Sekulic maç kadrosunda yer almazken, hafta içerisinde Anadolu Efes ile oynanan Euroleague maçı öncesi öncesi kadro dışı bırakılan Emir Preldzic ise maçta forma giydi.

Pınar Karşıyaka, karşılaşmaya Diebler'in 3 sayılık basketiyle başladı. Konuk ekip buna cevap veremeyince, Pınar Karşıyaka, maçın ilk iki dakikasında Barış Hersek ve Diebler'in etkili oyunuyla farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 10-2. Seyircisinin desteğini alan "Kaf-Kaf", Diebler'in elinden bulduğu 3'lüklerle ilk çeyreği 21-19 önde kapattı. Fenerbahçe Ülker, ikinci çeyreğe hızlı başladı. Pınar Karşıyaka'nın, ilk 3 dakikada bulduğu hücum fırsatlarını sayıya çevirememesini iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 21-28 öne geçti. Dixon ve Batista ile pota altında etkili olan kırmızı yeşiller, periyodun bitimine 3 dakika kala beraberliği sağladı: (28-28). Pınar Karşıyaka, Klezia ve Preldzic'in etkili oyununa cevap veremeyince soyunma odasına 29-40 geride girdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan konuk ekip, Oğuz Savaş ile pota altında üst üste 4 sayı buldu. "Kanarya", periyodun başındaki serisini sürdüremeyince Pınar Karşıyaka, çeyreğin ilk 3 dakikasında Batista, Diebler'in elinde bulduğu basketlerle 51-47 öne geçti. 3'üncü çeyreğe Pınar Karşıyaka taraftarının çıkardığı olaylar damga vurdu. Hakem kararlarına tepki gösteren taraftarların, sahaya yabancı madde atması nedeniyle maç yaklaşık 5 dakika durdu. Sahanın temizlenmesinin ardından yeniden başlayan karşılaşmada etkili oyununu sürdüren Ege temsilcisi, hızlı hücumlarda Batista ve Can, 3 sayılık basketlerde de Diebler'le yüksek isabet oranı sağlayınca üçüncü çeyreği 7 sayı farkla önde bitirdi: (69-62). Pınar Karşıyaka, son çeyreğe Jawad Williams'ın basketleriyle başladı. Sarı lacivertli ekip, çeyreğin ilk 2 dakikalık bölümünde sayı üretemeyince fark çift hanelere çıktı: (75-62). Maçın 35'inci dakikası 78-65 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra hücumda etkisini artıran "kaf kaf", elde ettiği skor avantajını son periyotta iyi değerlendirerek maçı 83-74 kazandı.


Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında olağanüstü bir maç kazandıklarını ifade etti. Sarıca, "Kendi evimizde bir Euroleague takımını yendik. Bu takımı net ve 3 kez yenmemiz çok önemli. Üçüncü periyodu çok iyi ve akıllı oynadık. Oradan aldığımız ivmeyle galip geldik" diye konuştu. Sarıca, Fenerbahçe Ülker oyuncusu Berk Uğurlu'yu maçtaki performansından dolayı tebrik ederek, "Maçtaki seyirci baskısına ve bizim teknik baskımıza rağmen çok iyi oyun çıkardı. Türk basketbolu adına çok sevindirici" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise Pınar Karşıyaka'nın galibiyetini kutlarken, Ege temsilcisinin agresif oynayarak, büyük bir motivasyonla kazanmayı hak ettiğini söyledi. Maçın oynandığı Karşıyaka Arena'ya hayran kaldığını belirten Obradovic, "İlk defa burada maça çıkıyorum, gerçekten iyi bir atmosfer var ve burada insanlar basketbolu biliyor. Böyle bir atmosferi dünyadaki bütün salonlarda görmek isterim" dedi. Obradovic, maçta seyirciyle ilgili her şeyin güzel gittiğini ancak ikinci yarıda sahaya atılan maddelere anlam veremediğini sözlerine ekledi.


SALON: Karşıyaka Arena

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Yener Yılmaz, Ziya Özorhon

PINAR KARŞIYAKA (83): Barış Hersek 8 (2 ribaund- 1 asist), Ayhan Onur Kentli, Yunus Emre Sonsırma (1 asist), Can Altıntığ 9 (3 ribaund- 4 asist), İnanç Koç 5 (2 ribaund), Bobby Dixon 10 (2 ribaund- 5 asist), Esteban Batista 22 (14 ribaund- 1 asist), Mutlu Demir, Jawad Williams 6 (3 ribaund- 2 asist), Jon Diebler 23 (3 ribaund), Egemen Güven, Soner Şentürk (1 ribaund- 2 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (74): Bo McCalebb 7 (1 ribaund- 2 asist), Ömer Onan, Nemanja Bjelica 3, Melih Mahmutoğlu 7 (5 ribaund), Linas Kleiza 14 (4 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz, Ayberk Olmaz, Oğuz Savaş 4 (3 ribaund), Luka Zoric 13 (10 ribaund), Berk İbrahim Uğurlu 6 (2 ribaund- 3 asist), Bojan Bogdanovic 10 (2 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 10 (2 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 21-19
2.PERİYOT: 18-21
3.PERİYOT: 30-22
4.PERİYOT: 14-12
Kaf Kaf'tan Fenerbahçe Ülker'e Yine Geçit Yok (83-74) Kaf Kaf'tan Fenerbahçe Ülker'e Yine Geçit Yok (83-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.