Advertisement

Galatasaray Liv Hospital, Sonunu Getiremedi (86-85)

Turkish Airlines Euroleague TOP-16 turu F Grubu'ndaki 13. maçında Rus ekibi CSKA Moskova'ya konuk olan temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, çok iyi mücadele ettiği ve normal süresi 67-67 biten maçta rakibine uzatma sonunda 86-85'lik skorla mağlup olsa da averaj açısından çok da kötü olmayan bir sonuç aldı. Haftayı 6 galibiyette kapatan temsilcimiz, son hafta maçında Partizan'ı konuk edecek, Kuban da Bayern Münih ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, son maçlara girerken Kuban ile aynı puanda yer alırken, bu iki takımı genel averaj ayırıyor. Bu haftaya Kuban 1 sayılık bir avantajla girmişti ancak alınan sonuçların ardından temsilcimiz Galatasaray, genel averajı lehine çevirdi ve rakibinin 24 sayı önüne geçti. Son hafta iki takımın da kazanması ve genel averajla grup dördüncüsünün belirlenlemesi halinde Galatasaray, rakibinden 24 sayı daha avantajlı olacak.. 

Gruptan çıkmayı garantilemiş olan CSKA Moskova, bu maçta temsilcimize; ribaundlarda 40-34, asistlerde ise 18-17'lik üstünlükler kurmayı başardı. Maçı 11 top kaybıyla tamamlayan ev sahibi CSKA Moskova, bu karşılaşmada; 25/50 ikilik, 7/19 üçlük ve 15/21 serbest atış isabeti bulurken, 9 top kaybıyla oynayan temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital ise; 16/34 ikilik, 12/28 üçlük ve 17/28 serbest atış isabeti kaydetti. Eski takımına karşı oynayan ve Eurolague kariyer sayı rekoru kıran Sırp power forvet Zoran Erceg, 7/9 üçlük isabeti bulduğu maçta 35 sayı ve 9 ribaundluk müthiş bir performans sergilese de çabaları temsilcimiz için galibiyete yeterli olmadı. Sarı-Kırmızılılarda 4/10 saha içi isabeti bulan Malik Hairston 13 sayı kaydederken, 3/11 ile şut atan Carlos Arroyo ise 9 sayı ve 8 asist ile karşılaşmayı tamamladı. CSKA Moskova'da Rus pivot Sasha Kaun, 6/7 saha içi isabetiyle 14 sayı üreterek takımının en etkili ismi olurken, 4/12 ile şut isabeti kaydeden Milos Teodosic 13 sayı, 6/14 ile isabet bulan Nenad Krstic ve 4/10 ile şut atan Sonny Weems ikilisi ise 12'şer sayı kaydetti.

4758 seyircinin izlediği açıklanan mücadeleye, uzun süreli sakatlıkları süren; Jamont Gordon ve Nathan Jawai'nin yanı sıra, sakatlıkları devam eden Pops Mensah-Bonsu ve Engin Atsür'den yoksun olarak çıkan Galatasaray Liv Hospital, karşılaşmaya; Carlos Arroyo, Manuchar Markoishvili, Malik Hairston, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başladı. Maç kadrosunda yer alan; Ersin Dağlı, Cenk Akyol ve Göksenin Köksal ise maçta süre almadı. Ev sahibi CSKA Moskova ise; Milos Teodosic, Sonny Weems, Kyle Hines, Victor Khryapa ve Nenad Krstic beşiyle parkeye çıktı.

Karşılaşmaya Galatasaray Liv Hospital, Markoishvili-Furkan Aldemir ikili oyunuyla maçtaki ilk basketi buldu. CSKA Moskova ise bulduğu üçlüklerle skoru bir anda 9-2 yaptı. İlk çeyrekte üç dakika geride kalırken Ergin Ataman molayı aldı ve Galatasaray Liv Hospital parkeye etkili döndü.  Carlos Arroyo’nun servisleri, Markoishvili – Hairston – Erceg üçlüsünün isabetli atışlarıyla fark konuk ekip lehine 7 sayıya (13-20) kadar çıktı. Kenardan gelen oyuncularıyla savunma sertliğini arttıran Rus temsilcisi Vorontsevich ve Kaun’la sayılar buldu ve oyunu dengelese de ilk çeyrek 24-20 Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde her iki takım da pota altından sayılar çıkararak skor üretmeyi başardı. Furkan’ın pota altına getirdiği sertlikle birlikte rakibine kolay sayı izni vermeyen Sarı Kırmızılılar, hücumda ise serbest atış çizgisine gelerek skor üretti. Kyle Hines’ın son bölümde kaydettiği sayılarla ilk devre 38-38’lik beraberlikle bitti.

Üçüncü çeyrek başında Carlos Arroyo’nun topu iyi yönlendirmesine CSKA Moskova pota altı oyuncularıyla cevap verdi. Macvan yerine oyuna giren Furkan Aldemir’in ribaundları toplayıp, boyalı alanda çıkardığı iki basket ve Erceg’in üçlükleriyle Ergin Ataman’ın ekibi bir adım önde kalmayı başardı. Son 10 dakikalık bölüme 52-51 Galatasaray Liv Hospital önde girdi. Son çeyrekte Kaun – Krstic ikilisini birlikte kullanan Ettore Messina, oyunu pota altına yığdı ve sayıları bu bölgeden buldu. Galatasaray Liv Hospital ise Arroyo ve Erceg’in tercihleriyle oyunun dengede gitmesini sağladı. Markoishvili’nin gönderdiği üçlükle Sarı – kırmızılılar 65-64 öne geçti. Karşılaşmayı kazanmak için hücum eden konuk takım sayı bulamayınca karşılaşma 67-67 ile uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde ise dikkat çeken iki isim vardı. CSKA Moskova’da Sonny Weems sahne alırken, Galatasaray Liv Hospital’de Zoran Erceg bir an olsun geri adım atmadı. Galatasaray Liv Hospital’de Carlos Arroyo uzatma bölümünde sakatlanıp kenara geldi. Karşılaşma 86-85 CSKA Moskova lehine sonuçlandı.


SALON: USH CSKA Arena

HAKEMLER: Milivoje Jovcic (Sırbistan), Antonio Conde (İspanya), Marek Cmikiewicz (Polonya)

CSKA MOSCOW (86): Milos Teodosic 13 (1 ribaund- 1 asist), Vladimir Micov 6 (2 ribaund- 3 asist), Vitaly Fridzon 8 (4 asist), Aaron Jackson 4 (3 ribaund- 1 asist), Jeremy Pargo, Nenad Krstic 12 (5 ribaund), Sonny Weems 12 (4 ribaund- 3 asist), Alexey Zozulin, Andrey Vorontsevich 3 (2 ribaund- 1 asist), Sasha Kaun 14 (4 ribaund- 1 asist), Viktor Khryapa 7 (9 ribaund- 4 asist), Kyle Hines 7 (6 ribaund).

GALATASARAY LIV HOSPITAL (85): Zoran Erceg 35 (9 ribaund), Göksenin Köksal, Malik Hairston 13 (4 ribaund- 2 asist), Manuchar Markoishvili 6 (4 ribaund- 4 asist), Cenk Akyol, Furkan Aldemir 8 (6 ribaund), Milan Macvan 5 (3 ribaund- 2 asist), Carlos Arroyo 9 (3 ribaund- 8 asist), Sinan Güler 6, Ender Arslan 3 (1 asist), Ersin Dağlı, Henry Domercant (1 ribaund).

1.PERİYOT: 20-24
2.PERİYOT: 18-14
3.PERİYOT: 13-14
4.PERİYOT: 16-14
UZATMA: 19-18


Özet: TBF
Galatasaray Liv Hospital, Sonunu Getiremedi (86-85) Galatasaray Liv Hospital, Sonunu Getiremedi (86-85) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.