Advertisement

Royal Halı Gaziantep, Final Şansını Kaçırdı (55-66)

FIBA Eurochallenge Cup Final-Four'unda mücadele eden temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, Bologna'daki yarı final maçında İtalyan ekibi Grissin Bon Reggio Emilia'ya 66-55'lik skorla mağlup olarak final şansını kaybetti. Temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, 27 Nisan Pazar günü TSİ 17:30'da Macaristan ekibi Szolnoki Olaj ile üçüncülük maçı oynayacak. Aynı gün finalde ise Reggio Emilia ile Triumph Lyubertsy karşı karşıya gelecek..

Rakibine 6 hücum ribaundu şansı tanıdığı maçta, 14 hücum ribaundu alarak rakibine ribaundlarda 42-32'lik üstünlük kuran Royal Halı Gaziantep, asistlerde ise 17-9 ile rakibinin gerisinde kaldı. 15 top kaybı yapan temsilcimiz, bu maçta; 15/35 ikilik, 4/20 üçlük ve 13/20 serbest atış isabeti kaydederken, 7 top kaybı yapan İtalyan ekibi ise; 18/42 ikilik, 6/14 üçlük ve 12/18 serbest atış isabeti kaydetti. Gaziantep ekibinde Sırp pivot Dejan Borovnjak, 5/12 saha içi isabeti bularak 14 sayı ve 7 ribaund kaydederken, 3/8 ile şut isabeti bulan Sırp power forvet Oliver Stevic ise 10 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı. Hücumda önemli yıldızlarının gününde olmaması nedeniyle epey sıkıntı çeken temsilcimizde; Ernest Bremer 1/9 isabetle 3 sayı, Domen Lorbek ise 2/9 isabetle 4 sayı üretebildi. İtalyan ekibinin 21 yaşındaki Letonyalı power forveti Ojars Silins, 5/6 saha içi isabetiyle 14 sayı üreterek takımının en skorer ismi olurken, 1.90'lık İtalyan guard Andrea Cinciarini de 6/11 şut isabetiyle; 13 sayı ve 12 ribaund ile double-double yaptı. Bir dönem Fenerbahçe Ülker forması da giymiş olan ABD'li atletik forvet James White 5/17 saha içi isabetiyle, tecrübeli Litvanyalı guard Rimantas Kaukenas ise 4/9 şut isabetiyle 12'şer sayı kaydettiler.

Geçtiğimiz hafta üç uzatmaya giden Pınar Karşıyaka maçında sakatlık geçirerek oyuna devam edemeyen; Barış Ermiş, Oliver Stevic ve Sertaç Şanlı'nın antrenman eksiğine rağmen forma giydiği bu maça temsilcimiz; Barış Ermiş, Mikko Koivisto, Domen Lorbek, Oliver Stevic ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı. İtalyan ekibi Reggio Emilia ise bu kritik karşılaşmaya; Andrea Cinciarini, Rimantas Kaukenas, James White, Ojars Silins ve Riccardo Cervi beşiyle başladı.

Mücadelenin ilk 5 dakikasında evsahibi Reggio Emilia, hücumda sayı üretmekte zorlanan Royal Halı Gaziantep karşısında, White ve Silins’in 3 sayılık basketleriyle skoru 13-6 yaptı. Bu dakikadan sonra oyuna ısınan temsilcimiz; Borovnjak ve Murat Göktaş’ın basketleriyle rakibinin farkı açmasına izin vermedi ve ilk çeyrek 19-16 evsahibi takım lehine sonuçlandı. Royal Halı Gaziantep, ikinci çeyreğin ilk 5 dakikasında aradaki farkı eritti. Maçın 15. dakikasına girilirken Reggio Emilia, iki hızlı hücumla farkı 5 sayıya çıkardı: 27-22. Türk ekibi, ilk devrenin son anlarında Can Uğur Öğüt’ün etkili oyunuyla hücumda tutunmaya çalıştı. Royal Halı Gaziantep savunmada, Cinciarini’ye engel olamayınca devre 33-28 Reggio Emilia üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın üçüncü periyoduna İtalyan ekibi hızlı başladı. Stevic, Bremer ve Borovnjak ile rakibine cevap vermeye çalışan Royal Halı Gaziantep, Silins ve White’ın sayılarına engel olamadı. Üçüncü çeyrekte fark, 11 sayıya çıkarken, bu periyotta İtalyan takımının 54-43 üstünlüğünde sona erdi. Mücadelenin son 5 dakikasında farkı 16 sayıya çıkartan (62-46) Reggio Emilia, son dakikalarda da Kaukenas’ın skorer oyunuyla farkı korumayı başardı ve müsabakayı 66-55 kazandı. Bu sonuçla İtalyan temsilcisi adını finale yazdıran taraf oldu. Bu arada, Reggio Emilia-Royal Halı Gaziantep maçını, İtalya'nın eski Başbakanı Romano Prodi, İtalya Milli Takımı Başantrenörü Simone Piangiani de izledi.


FIBA Euro Challenge Kupası dörtlü finalinde final çıkma şansını kaybeden Royal Halı Gaziantep'in antrenörü Jure Zdovc, rakiplerinin cesur ve akıllıca oynayarak kazandığını söyledi. Yarı final maçında karşılaştığı İtalyan ekibi Reggio Emilia’ya 66-55’lik skorla yenilen Royal Halı Gaziantep’in Sloven çalıştırıcısı Zdovc, “Rakibimiz, cesur ve akıllıca oynadı. İyi defans yaptılar. Maç içerisinde onları yakalama fırsatımız oldu ama bu fırsatları değerlendiremedik” diye konuştu. Oyuncularına bir şey diyemeyeceğini, mücadele ettiklerini belirten Zdovc, rakiplerinin tecrübeli oyuncuları sayesinde kazandığını vurguladı.

Royal Halı Gaziantep'in Fin oyuncusu Mikko Koivisto da bugünkü oyunlarının yeterli olmadığını ifade ederek, “Reggio Emilia bugün iyi oynadı. Taraftarları çok canlıydı” dedi.

Reggio Emilia'nın baş antrenörü Massimiliano Menetti de maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, “Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Bu önemli bir galibiyet. Bize güven veren bir galibiyet” diye konuştu. Menetti, rakiplerinin de iyi oynadığını belirterek, “Gaziantep’i de mücadelelerinden ötürü kutluyorum” ifadesini kullandı. İtalyan çalıştırıcı, maçın son bölümünde biraz durakladıklarını ve bunun aslında bir risk olduğunu söyleyerek, “Ama tarihi bir galibiyet aldık. Artık pazar günkü finale odaklanmamız lazım” dedi.

Karşılaşmada 13 sayı atarak takımının en skorer ikinci oyuncusu olan Andrea Cinciarini de “Gaziantep iyi bir takım. Zorlu bir maçtı” değerlendirmesinde bulundu.


SALON: PalaDozza

HAKEMLER:  Jose Martin (ispanya), Paolo Marques (Portekiz), Sebastian Clivaz (İsviçre)

GRISSIN BON REGGIO EMILIA (66): James White 12 (5 ribaund- 1 asist), Ariel Filloy (1 ribaund), Angelo Gigli 4, Giovanni Pini 2, Greg Brunner, Michele Antonutti, Troy Bell 3 (3 ribaund- 2 asist), Matteo Frassineti, Rimantas Kaukenas 12 (6 asist), Riccardo Cervi 6 (3 ribaund), Ojars Silins 14 (4 ribaund- 2 asist), Andrea Cinciarini 13 (12 ribaund- 6 asist).

ROYAL HALI GAZİANTEP (55): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar 1 (2 ribaund- 2 asist), Murat Göktaş 5 (3 ribaund), Oliver Stevic 10 (10 ribaund), Barış Ermiş 4 (3 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 2 (2 ribaund), Domen Lorbek 4 (5 ribaund- 2 asist), Dejan Borovnjak 14 (7 ribaund- 1 asist), Mikko Koivisto 6 (1 ribaund), Ernest Bremer 3 (4 ribaund- 1 asist), Can Uğur Öğüt 6 (1 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 19-16
2.PERİYOT: 14-12
3.PERİYOT: 21-15
4.PERİYOT: 12-12


Özet: A.A
Royal Halı Gaziantep, Final Şansını Kaçırdı (55-66) Royal Halı Gaziantep, Final Şansını Kaçırdı (55-66) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.