Advertisement

Eski NBA Yıldızı, Adana'ya Konuk Oldu.

Bir dönem NBA'de de forma giymiş olan 43 yaşındaki 2.31'lik eski Rumen pivot George Mureşan, Adana Gündoğdu Koleji'ne konuk olarak öğrencilere basketbol dersi verdi..

ABD merkezli öğrenci değişim programını düzenleyen sivil toplum örgütü World Learning'in organize ettiği öğrenci değişim projesi kapsamında Adana'ya gelen Gheorghe Mureşan, okul yöneticileri; Volkan Gündoğdu, Lale Gündoğdu Öz ve öğretmenler tarafından karşılandı. ABD Adana Konsolosu John Espinoza ve İncirlik Üssü'nden bazı askerlerin de yer aldığı derste Romanya asıllı Gheorghe Mureşan, basketbolun inceliklerini uygulamalı olarak gösterdi. Gheorghe Mureşan, öğrencilere, “Attığınız topun sayı olması için bilek ve konsantre olmak çok önemli" uyarısında bulundu.

ABD Adana Konsolosu Espinoza, bir süre sohbet ettiği Gheorghe Mureşan'a; "Adana'ya hoş geldin. Değişim için gelen Amerikalı öğrencilerimizi ve NBA oyuncularımızdan Gheorghe Mureşan'ı Adana'da görmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

2006'da basketbolu bırakan Mureşan, 1993 NBA Draftı 2. tur 30. sıradan Washington Bullets tarafından seçilmişti. 1993 - 2000 yılları arasında Washington Bullets ve New Jersey Nets formaları giyen Mureşan, 1996'da NBA'in en çok gelişme gösteren oyuncu (MIP) ödülünü de kazanmıştı. NBA kariyerini; 9.8 sayı, 6.4 ribaund ve 1.5 blok ortalamalarıyla tamamlayan Mureşan, 2006'da Romanya Televizyonu'nun belirlediği "tarihteki en önemli 100 Rumen" içinde gösterilmiş ve efsanevi atlet Nadia Comaneci ve de ülkemizde de forma giymiş olan yıldız futbolcu Georghe Hagi'nin ardından spor alanında, bu listedeki üçüncü isim olmuştu.
Eski NBA Yıldızı, Adana'ya Konuk Oldu. Eski NBA Yıldızı, Adana'ya Konuk Oldu. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.