Advertisement

Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep'i Mağlup Etti (71-62)

Beko Basketbol Ligi'nde 24. haftanın kapanış maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Royal Halı Gaziantep'i 71-62'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ligdeki 18. galibiyetini alan Anadolu Efes, en yakın rakibinin 3 galibiyet önünde üçüncü sıradaki yerini korurken, play-off şansını sürdüren Royal Halı Gaziantep ise 11 galibiyette kalmasına rağmen averajla sekizinci sırada haftayı kapattı..

Hücum ribaundlarında rakibinden iki kat fazla etkili olan Royal Halı Gaziantep, 14 hücum ribaundu aldığı mücadelede rakibine ribaundlarda 41-30'luk üstünlük kurarken, asist sayılarında ise her iki ekip de 15'e ulaştı. Maçı 9 top kaybıyla tamamlayan Anadolu Efes; 20/43 ikilik, 6/16 üçlük ve 13/17 serbest atış isabeti bulurken, 16 top kaybıyla oynayan Royal Halı Gaziantep ise; 18/31 ikilik, 6/28 üçlük ve 8/12 serbest atış isabeti kaydetti. Anadolu Efes'te sahaya çıkan 10 oyuncu da skor üretirken, 5/9 saha içi isabeti bularak 11 sayıyla oynayan Jamon Gordon, takımının galibiyetinde en etkili isim oldu. Ev sahibi ekipte 3/8 ile şut isabeti bulan Milko Bjelica 10 sayı, 2/6 ile şut atan Cedi Osman ve 4/10 ile isabet kaydeden Deniz Kılıçlı da 8'er sayıyla mücadele etti. Royal Halı Gaziantep'te 6/13 ile isabet bulan Barış Ermiş, 13 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Oliver Stevic ise 12 sayı ve 14 ribaundla "double double" yaptı. Bu düşük yüzdeli şut atılan maçta 4/11 ile isabet kaydeden Domen Lorbek 11 sayı üretirken, 4/6 ile şut atan forvet Mutlu Akpınar ise 10 sayı üretti.

Sakatlığı süren Doğuş Balbay ile birlikte, Semih Erden ve Stanko Barac'ın da forma giymediği Anadolu Efes, mücadeleye; Jamon Gordon, Birkan Batuk, Kostas Vasileiadis, Milko Bjelica ve Deniz Kılıçlı beşiyle başlarken, sakatlığı bulunan Dejan Borovnjak'tan yoksun olarak bu maça çıkan Royal Halı Gaziantep ise; Barış Ermiş, Ernest Bremer, Mikko Koivisto, Murat Göktaş ve Sertaç Şanlı beşiyle parkeye çıktı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası 8-8 eşitlikle geçildi. İlk çeyrekte iki taraf da sayı üretmekte zorlanırken, periyodun sonunda 13-13'lük beraberlik bozulmadı. Başa baş mücadele ikinci periyodun ilk dakikalarında da sürdü. Ancak savunmadaki direnci düşen rakibi karşısında Cedi Osman'ın oyuna dahil olmasıyla üstünlüğü ele alan lacivert-beyazlılar, yakaladığı 8-0 ve 9-0'lık serilerle 19. dakikada farkı 16 sayıya kadar (40-24) çıkardı. Periyodun son dakikasında, Mutlu Akpınar ve Birkan Batuk'un karşılıklı basketleriyle soyunma odasına 42-27 Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü periyoda pota altında Sertaç Şanlı'yı etkili kullanarak başlayan Royal Halı Gaziantep, Lorbek'in üst üste kaydettiği üç sayılık basketlerle 25. dakikada 12-0'lık bir seri yakaladı ve farkı 7 sayıya düşürdü: 46-39 Savunma sertliğini artırarak, Vasileiadis'in bulduğu sayılarla rakibine 10-0'lık seriyle cevap veren ev sahibi ekip, 29. dakikada farkı 17 sayıya (56-39) taşıdı. Lacivert-beyazlılar son periyoda da 58-46 önde girdi. Son çeyrekte oyunu dengelemeye çalışan Royal Halı Gaziantep, farkı bir ara 5 sayıya kadar indirse de Anadolu Efes mücadeleden 71-62 galip ayrıldı.


Anadolu Efes'in başantrenörü Vaggelis Aggelou, takımının sergilediği performanstan memnun olduğunu söyledi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aggelou, zor bir maç olduğunu belirterek, "Eurochallenge Kupası'nda Dörtlü Final'e yükselmiş bir takımla oynadık. Hedefimiz genç Türk oyunculara olabildiğince fazla süre vermek. Maç içinde iniş ve çıkışlar yaşadık ama genel olarak sergilediğimiz performanstan memnunum. Kadromuzda 3 oyuncumuz sakat. Bu da bizim için önemli bir sorun. THY Avrupa Ligi'nde Olympiakos karşısında elimizden geleni yapacağız. Royal Halı Gaziantep'e de Avrupa'da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in milli oyuncusu Birkan Batuk da Royal Halı Gaziantep'in güçlü bir takım olduğunu kaydederek, "Rakibimiz Avrupa'da yarı finale kalmış güçlü bir takım. Maça iyi başladık ve belli bir fark yakaladık. Tempomuz düşünce aksamalar yaşadık ama tecrübemizle kazanmayı bildik. Önümüzde THY Avrupa Ligi'nde Olympiakos maçı var. Şansımız kalmasa da ligde play-off turuna hazırlanma anlamında o maçta da elimizden geleni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc ise İstanbul'a kazanmak için geldiklerini ifade ederek, "Bu maçta kazanabileceğimize inanıyordum. Son oynadığımız deplasman maçlarında formdaydık" dedi. Oyunun gidişatında kazanma enerjisini göremediğini belirten Zdovc, "Çok fazla hata yaptık. Topu yeterince paylaşmadık. Anadolu Efes'i yenmek için tüm oyuncuların iyi gününde olması gerek. Ancak bu performansımız lacivert-beyazlıları yenmek için yeterli değildi" diye konuştu.

Gaziantep ekibinin pota altı oyuncusu Sertaç Şanlı da ikinci periyottaki oyunlarıyla maçtan koptuklarını anlatarak, "Play-off açısından önemli bir maçtı. Kazanmak için gelmiştik. İkinci periyotta kendi oyunumuzu oynayamadık. Anadolu Efes ikinci periyotta yakaladığı farkla galibiyete ulaştı. Kalan maçları kazanarak ligde play-off turuna yükselmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


SALON: Abdi İpekçi Arena

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Özlem Yalman, Ziya Özorhon

ANADOLU EFES (71): Doğuş Balbay, Cedi Osman 8 (5 ribaund- 2 asist), Kostas Vasileiadis 7, Birkan Batuk 7 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Gönlüm 4 (2 ribaund), Deniz Kılıçlı 8 (3 ribaund- 1 asist), Dusko Savanovic 7 (1 ribaund- 1 asist), Jamon Gordon 11 (2 ribaund- 4 asist), Zoran Planinic 7 (3 ribaund- 5 asist), Emircan Koşut 2 (2 ribaund), Milko Bjelica 10 (8 ribaund- 1 asist).

ROYAL HALI GAZİANTEP (62): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar 10 (1 ribaund), Murat Göktaş 3 (1 asist), Oliver Stevic 12 (14 ribaund- 2 asist), Barış Ermiş 13 (3 ribaund- 5 asist), Sertaç Şanlı 8 (9 ribaund- 1 asist), Domen Lorbek 11 (1 ribaund- 1 asist), Mikko Koivisto (2 ribaund- 1 asist), Ernest Bremer 2 (3 ribaund- 3 asist), Can Uğur Öğüt 3 (5 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 13-13
2.PERİYOT: 29-14
3.PERİYOT: 16-19
4.PERİYOT: 13-16
Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep'i Mağlup Etti (71-62) Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep'i Mağlup Etti (71-62) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.