Advertisement

Çeyrek Finale Aslan Pençesi (64-55)

Turkish Airlines Euroleague TOP-16 turu F Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, grubundaki son maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Sırp ekibi KK Partizan Belgrad'ı 64-55 mağlup ederek yedinci galibiyetini elde etti ve Rus ekibi Lokomotiv Kuban'ı averajla geride bırakarak tarihinde ilk kez adını Euroleague'de çeyrek finale yazdırdı. Temsilcimiz, çeyrek final serisinde güçlü İspanyol ekibi FC Barcelona ile karşı karşıya gelecek.. 

Ribaundlarda 37-35 ile Sırp rakibinin gerisinde kalan Galatasaray Liv Hospital, asistlerde ise rakibine 19-12'lik üstünlük kurmayı başardı. Maçı 9 top kaybıyla tamamlayan Sarı-Kırmızılı temsilcimiz; 16/33 ikilik, 7/27 üçlük ve 11/13 serbest atış isabeti kaydederken, Dusko Vujosevic yönetimindeki Partizan ise; 13/37 ikilik, 7/17 üçlük ve 8/12 serbest atış isabeti kaydetti. Gürcü skorer Manuchar Markoishvili, 6/10 saha içi isabeti bulduğu maçta 16 sayı üreterek karşılaşmadaki en skorer isim olurken, özellikle Arroyo ile oynadığı ikili oyunlarla sonuca giden Furkan Aldemir, 6/6 isabetle 13 sayı ve 7 ribaund, 4/11 ile şut atan Zoran Erceg ise 13 sayı ve 6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Sırp ekibinde Joffrey Lauvergne, 5/11 saha içi isabeti bularak 11 sayı ve 11 ribaundla double-double yaparken, genç şutör Bogdan Bogdanovic 4/10 şut isabetiyle 11 sayı, NBA patentli forvet Sasha Pavlovic ise 3/11 isabetle 10 sayı kaydetti.

Temsilcimizde sakatlıkları süren; Nathan Jawai, Jamont Gordon, Pops Mensah Bonsu ve Engin Atsür, maç kadrosunda yer almazken, Sarı-Kırmızılılar; Carlos Arroyo, Manuchar Markoishvili, Malik Hairston, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle karşılaşmaya başladı. Konuk ekip Partizan Belgrad ise; Milenko Tepic, Bogdan Bogdanovic, Davis Bertans, Joffrey Lauvergne ve Nikola Milutinov beşiyle parkeye çıktı. Sırp ekibinde, sakatlıkları süren; Tarence Kinsey, Dragan Milosavljevic ve Leo Westermann, maç kadrosunda yer almayan isimlerdi.

11470 taraftarın izlediği açıklanan maç, günler öncesinden biletleri tüketen sarı-kırmızılı taraftarların müthiş desteği ve temsilcimizin sayılarıyla başladı. Grupta iddiası bulunmayan Partizan bu rahatlığın verdiği avantajla sayılar üreterek televizyon molasına 13-7 önde girdi. Mola sonrası kenardan gelen Sinan Güler ve Milan Macvan'ın enerjisini arkasına alan Galatasaray, 9-0'lık bir seri yakaladı ve ilk periyodu 16-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte benchten gelen katkıyı Domercant ile sürdürürken konuk ekip Partizan Sasha Pavlovic'in sayılarıyla maça tutundu. Oyunu kontrolü altına aldığı bölümde indirici darbe için birçok fırsat bulan sarı-kırmızılılar, uygun şutları değerlendiremese de ilerleyen dakikalarda işleri rayına koydu. Arroyo, sayı üretmekten uzak olduğu çeyrekte müthiş asistlere imza atarak Galatasaray'ın devreyi 40-28 önde kapatmasında büyük rol oynadı.

Abdi İpekçi'de üçüncü çeyrek Partizanlı Bertans'ın üçlükleriyle başladı ancak rakibine cevap vermekte gecikmeyen sarı-kırmızılı temsilcimiz, Markoishvili ve Arroyo ile farkı korudu. Çeyrek sonuna doğru takımı 4 kısaya döndüren Ergin Ataman, tercihinin meyvelerini Ender Aslan ve Markoishvili ile alırken sarı-kırmızılılar 7-0'lık bir seri yakaladı. Tempoyu hücumlarına göre belirleyen Galatasaray Liv Hospital son on dakika 54-42 önde girmeyi başardı. Son çeyreğin başında hücumda ritim düşüren temsilcimizin açığını iyi değerlendiren Partizan farkı 7'ye kadar indirmeyi başardı. Ancak kısa sürede toparlanan Galatasaray, özellikle Macvan'ın çabaları ve Markoishvili'nin sayılarıyla kontrolü elinden bırakmadı. Arroyo'nun sayı üretemediği gecede rakibini 64-55 mağlup eden temsilcimiz tarihinde ilk kez THY Euroleague'de çeyrek finale yükseldi.


SALON: Abdi İpekçi Arena

HAKEMLER: Jose Martin (İspanya), Carmelo Paternico (İtalya), Boris Shulga (Ukrayna)

GALATASARAY LIV HOSPITAL (64): Zoran Erceg 13 (6 ribaund- 2 asist), Göksenin Köksal, Malik Hairston 3 (2 ribaund- 4 asist), Manuchar Markoishvili 16 (4 ribaund- 1 asist), Cenk Akyol, Furkan Aldemir 13 (7 ribaund), Milan Macvan 5 (5 ribaund), Carlos Arroyo (2 ribaund- 7 asist), Sinan Güler 3 (2 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 4 (2 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı, Henry Domercant 7 (1 ribaund- 1 asist).

PARTIZAN NIS BELGRADE (55): Milenko Tepic 2 (3 ribaund- 2 asist), Joffrey Lauvergne 11 (11 ribaund- 1 asist), Sasha Pavlovic 10 (2 ribaund- 2 asist), Boris Dallo, Nikola Milutinov 4 (4 ribaund), Bogdan Bogdanovic 11 (4 ribaund- 4 asist), Djordje Gagic, Dejan Musli 6 (2 ribaund), Djoko Salic, Mihajilo Andric, Nemanja Bezbradica, Davis Bertans 11 (2 ribaund- 3 asist).

1.PERİYOT: 16-13
2.PERİYOT: 24-15
3.PERİYOT: 14-14
4.PERİYOT: 10-13


Özet: Ntvspor
Çeyrek Finale Aslan Pençesi (64-55) Çeyrek Finale Aslan Pençesi (64-55) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.