Advertisement

Royal Halı Gaziantep, Zdovc İle Uzattı

Bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde ve FIBA Eurochallenge Cup'ta yakaladığı çıkış ile dikkatleri çeken Royal Halı Gaziantep, başarılı başantrenör Jurij Zdovc'un sözleşmesini 2 yıl uzattı. Zdovc, geçtiğimiz aylarda Slovenya milli takımının da başantrenörlüğüne getirilmişti..

Royal Halı Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uzer, bir otelde düzenlenen imza töreninde, ligin başında kötü giden bir süreçten sonra Jurij Zdovc ile anlaştıklarını ve geçen sürede takımın başarılı işler yaptığını belirtti. 

Ligdeki iddialarının sürdürdüğünü ayrıca EuroChallenge Kupası'nda dörtlü finallere kaldıklarını hatırlatan Uzer, şöyle konuştu: "Hocanın kariyeri ve karakteri ortada. Böyle bir antrenörle çalışmaktan son derece memnunuz. Başarının ardından birlikteliğimizi daha da ileriyi taşımak istiyoruz. Daha güzel başarıları birlikte yaşamak için Zdovc ile sözleşmemizi 2 yıl uzatma kararı aldık. Kararın hem Gaziantep hem de Türk basketboluna hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah Zdovc ile hem ligde hem Avrupa'da başarıdan başarıya koşarız."

Çıtayı her geçen gün yükselttiklerini dile getiren Uzer, ilk etapta EuroChallenge Kupası'nı Gaziantep'e getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Zdovc ise geldiği günden itibaren kendisine destek veren yönetime ve oyunculara teşekkür etti. Yaklaşık 30 yıldır basketbol camiası içerisinde olduğunu hatırlatan Zdovc, Gaziantep'te olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Zdovc, beklentileri sorumluluk bilinciyle hareket ederek gerçekleştireceklerini aktardı.

FIBA EuroChallenge Cup'ta dörtlü finallerin 25 Nisan'da İtalya'da başlayacağını anımsatan Zdovc, "Her takımın şansı var. Bizim şanssızlığımız oradaki ev sahibiyle oynuyor olmamız. Ama bu bize şans getirebilir. Çünkü bu durum onlarda baskı yaratabilir. Kısa vadedeki ilk hedefimiz İtalya'daki ilk maçımızı kazanıp yarı finale kalmak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Uzer ve Zdovc, sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreni sonrası TBF'ye açıklamalarda bulunan Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, yeni sezon için çalışmalara EuroChallenge Kupası sonrası başlayacaklarını ve transfer konusunda yabancı oyuncu hakkında alınacak kararı beklediklerini belirtti. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker yenilgileri sonrası play-off şanslarını değerlendiren Dai, sezonun bitmesine 5 hafta kala her maça bu hedef için çıkacaklarını yineledi. Play-off için Tofaş ve Aykon TED ile mücadele içinde olduklarını belirten Dai, Bursa ekibinin fikstür avantajı bulunsa da Royal Halı Gaziantep'in şansını her maç sonuna kadar zorlayacağının altını çizdi.
Royal Halı Gaziantep, Zdovc İle Uzattı Royal Halı Gaziantep, Zdovc İle Uzattı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.