Advertisement

Ankara Derbisi Türk Telekom'un (84-66)

Beko Basketbol Ligi'nin 25. haftasında Türk Telekom ile Aykon TED Ankara Kolejliler arasında oynanan Ankara derbisinde gülen taraf, ev sahibi sıfatıyla bu maça çıkan Türk Telekom oldu. Mavi-Beyazlılar, baştan sona üstün bir oyun sergilediği maçta rakibini 84-66 mağlup etmeyi başardı. Türk Telekom, bu sonuçla ligdeki dokuzuncu galibiyetini alırken, play-off yarışında gerilerde kalan Aykon TED Ankara Kolejliler ise 11 galibiyetle haftayı kapattı.. 

Öte yandan, maçın devre arasında her iki takım oyuncuları, Anadolu Ajansı'nın 94'üncü yaşını kutlayan pankart açtı. Devre arasında açılan pankartta,"Anadolu Ajansı'nın 94. kuruluş yıl dönümü kutluyoruz" mesajı yer aldı. Türk Telekom Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, AA'nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğu hatırlatarak,"Anadolu Ajansı'nın 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. 94 yıldır spor, sosyal, ekonomi, siyasal, yurttan ve yurt dışından haberleri kamuoyuna ulaştıran Anadolu Ajansı'na nice yıllar diliyorum" dedi. Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter de AA'nın Dünya'da ve Türkiye'de gelişen her türlü olayın toplumlara ulaştırılmasında önemli görevler üstlendiğini belirterek, "Ülkemizin ulusal haber ajansı Anadolu Ajansı'nın 94. kuruluş yıl dönümünü kutlar, başarılarının devamını dilerim" diye konuştu.

Daha istekli bir oyun sergileyen Türk Telekom, bu maçta Aykon TED Ankara Kolejliler'e; ribaundlarda 40-29, asistlerde ise 21-15'lik üstünlükler kurmayı başardı. Maçı 11 top kaybıyla tamamlayan Türk Telekom; 23/46 ikilik, 9/17 üçlük ve 11/14 serbest atış isabeti bulurken, rakibi gibi 11 top kaybı yapan Aykon TED Ankara Kolejliler ise; 16/36 ikilik, 9/27 üçlük ve 7/14 serbest atış isabeti kaydetti. Türk Telekom formasıyla ligdeki üçüncü maçına çıkan, oynadığı ilk iki maçta 25 ve 21 sayı üreten NBA patentli skorer guard Manny Harris, bu maçta da Türk Telekom'un galibiyetinde baş mimar oldu. 11/18 saha içi isabeti bulan Manny Harris, 27 sayı ve 9 ribaund ile maçı tamamladı. Sırp power forvet Luka Bogdanovic ise 6/9 saha içi isabetiyle 17 sayı ve 5 ribaund kaydetti. Aykon TED Ankara Kolejliler'de ise Vanja Plisnic, 4/8 şut isabetiyle 13 sayı üretirken, 5/8 ile isabet kaydeden Vladimir Golubovic ise 12 sayı ile maçı noktaladı.

Türk Telekom'da sakatlıkları süren; Ramel Bradley, Polat Kaya ve Murat Kaya ile birlikte, Vuk Radivojevic de maç kadrosunda yer almazken, mavi-beyazlılar; Kerem Tunçeri, Joshua Shipp, Manny Harris, Luka Bogdanovic ve Cemal Nalga beşiyle mücadeleye başladı. Aykon TED Ankara Kolejliler ise başkent derbisine; Kristaps Valters, Aleksandar Rasic, Caner Erdeniz, Berkay Candan ve Vladimir Golubovic beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Aykon TED Ankara Kolejliler, Golubovic ile etkili olurken, özellikle Harris ile sonuca giden Türk Telekom, 4. dakikayı 9-6 önde geçti. Bu dakikadan sonra her iki takım da savunma sertliğini artırırken, 8. dakikaya 13-13 beraberlikle girildi. Harris'in skorer oyunun sürdürmesiyle yeniden öne geçen Türk Telekom, periyodu 17-13 önde bitirdi. İkinci çeyreğin ilk 2 dakikalık bölümünde takımlar hücumda organize olmakta zorlandı ve sayı atma başarısı gösteremedi. Andric ile çeyrekteki ilk sayılarına ulaşan Türk Telekom, savunmada Tucker ve Plisnic'i durdurmayınca, 15. dakika 21-21 beraberlikle geçildi. Bogdanovic ile 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde tutturan Türk Telekom, Harris'in de skora katkı vermeye devam etmesiyle 11-4'lük seri yakalayarak 19. dakika içinde farkı 7 sayıya (32-25) çıkardı. Devre, 37-30 Türk Telekom lehine tamamlandı.

Üçüncü periyoda daha iyi başlayan taraf Türk Telekom oldu. Harris-Kerem Tunçeri ikilisinin sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen mavi-beyazlılar, 23. dakikaya 42-34 önde girdi. Yaptığı sert savunmayla rakibini son saniye atışlarına iten Türk Telekom, hücumda da Cemal Nalga ve Shipp ile etkili olarak 26. dakikada farkı çift haneli sayılara taşıdı: 51-41. Aykon TED Ankara Kolejliler, Golubovic ve Valters'ın basketleriyle farkı azaltmaya çalışsa da Harris ve Shipp ile skor bulmaya devam eden Türk Telekom, final periyoduna 58-48 önde girdi. Dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında Harris'in art arda sayılarıyla oyunun kontrolünü tamamen eline alan Türk Telekom, 24. dakikayı 67-52 üstün geçti. Farkı kapatmak için dış atışlara yönelen rakibi karşısında kontrollü bir oyun ortaya koyan Türk Telekom, son 1,5 dakikasına 77-62 önde girdiği karşılaşmadan 84-66 galip ayrıldı.

Bu arada mücadelenin ardından Aykon TED Ankara Kolejliler baş antrenörü Ercüment Sunter, kulübünün resmi internet sitesine ilginç açıklamalarda bulundu. Takımdaki yabancı oyuncuların performansına dikkat çeken Sunter; "Geçen hafta yorucu geçen seyahatten sonra kötü bir mağlubiyet aldık ve play-off şansımız azalmıştı, şimdi ise iyice azaldı. Bu sebeple bugünkü maç çok önemliydi. Ligde ikinci devre büyük bir düşüş gösterdik ama bu derece beklemiyordum. Yabancılarımız, Avrupa kupasında çok iyi mücadele gösterdiler ama şimdiden önümüzdeki sezon için takımlarını buldular. İşte daha sezon bitmeden bu tarz şeyler başladı ki bu da bugün bariz şekildi görüldü. İki sezondur Türk Telekom'la oynadığımız 6 maçın 5'ini kazandık ama bugün sahada hiç mücadele gösteremedik. Türk Telekom iyi bir kadroya ve iyi bir coacha sahip, onları tebrik ediyorum. İki Ankara takımının da play-off şansının az olması basketbol için kötü ama şansımız az olsa da mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Fatih Arslanoğlu, Mehmet Şahin

TÜRK TELEKOM (84): Joshua Shipp 9 (5 ribaund- 6 asist), Can Akın 5 (2 ribaund- 4 asist), Pertev Öngüner 1 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund- 6 asist), Ümit Sonkol 5 (4 ribaund- 1 asist), Hüseyin Beşok, Luka Bogdanovic 17 (5 ribaund), Luksa Andric 4 (4 ribaund- 2 asist), Fırat Töz, Cemal Nalga 9 (6 ribaund- 1 asist), Manny Harris 27 (9 ribaund- 1 asist), Okan Bostancı.

AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER (66): Ali Berent Kavaklıoğlu 3 (2 ribaund- 4 asist), Berkay Candan 9 (5 ribaund- 1 asist), Erdal Bibo, Caner Erdeniz (3 ribaund), Vanja Plisnic 13 (6 ribaund- 1 asist), Kristaps Valters 7 (1 ribaund- 3 asist), Aleksandar Rasic 8 (1 ribaund- 2 asist), Vladimir Golubovic 12 (1 ribaund- 1 asist), Clay Tucker 7 (1 asist), Davud Kamer (2 ribaund), Kerem Özkan 2 (1 asist), Muhammed Baygül 5 (5 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 17-13
2.PERİYOT: 20-17
3.PERİYOT: 21-18
4.PERİYOT: 26-18

Ankara Derbisi Türk Telekom'un (84-66) Ankara Derbisi Türk Telekom'un (84-66) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.