Advertisement

Türkiye 79 Portekiz 56 (İlk Virajı Rahat Geçtik)

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası yolculuğumuzda ilk viraj Portekiz virajıydı. Hakkında çok şeyler yazılıp çizilen, konuşulan milli takımımızın galibiyetle başlaması için turnuvadaki en uygun takımdı Portekiz. Ancak İspanya - Polonya maçında olanları görünce işi baştan sıkı tutmak gerektiğinin farkına vardık.

Mücadeleye Portekiz gibi biz de tutuk başladık. İlk dört dakika 2-2 geçildi. Bu dakikadan sonra Hidayet'in basketleriyle 8-0'lık seri ile kontrolü elimize aldık. Zaten herhangi bir önemli oyuncusu bulunmayan Portekiz karşısında beklediğimiz de buydu. 15-9 lehimize sonuçlanan birinci çeyreğin ardından ikinci çeyrekte sık sık rotasyona giden Orhun Ene, kenardan belki de hiç ummadığı kadar katkı aldı. Enes Kanter'in Kerem ve Emir'den aldığı müthiş pasları sayıya dönüştürmesiyle sayı farkını daha da arttırdık. Hidayet'in dinlenmiş bir vaziyette kenardan gelerek sayılarını devam ettirmesi, Emir'in hücumda çeşitlilik kazandırması, Portekiz'in hücumunun düşmesi devreyi 39-27 önde kapatmamızı sağladı.

İlk yarı sonunda 39 sayı kaydeden milli takımımızda kenardan gelen sayı miktarı 22 iken, Portekiz'de bu rakam sadece 6'da kaldı.

Sık sık oyuncu değişikliği yapma ve oyuncuları dinlendirme şansı bulan Orhun Ene'nin İzzet Türkyılmaz'ı ilk kez A Milli forma ile buluşturduğu üçüncü çeyrekte takımımız rahat bir oyun sergilemeye devam etti. Gerek Kerem Tunçeri, Emir Preldzic ve Enes Kanter'in oynadığı ikililer olsun, gerekse Cenk Akyol ile bulduğumuz atışlar olsun Portekiz'in belini kırdı. 30 sayılara dayanan farkla beraber değişik kombinasyonlar denedi Orhun Ene.

64-38 Türkiye üstünlüğüyle girilen son çeyrek bir bakıma genç oyunculara fırsat tanınan ve az önce bahsettiğim gibi farklı beşlerle değişik hücum düzenleri denenen bölümdü. 26 sayı farkın verdiği moral bozukluğuyla oynayan Portekiz zaten mağlubiyeti üçüncü çeyrekte kabullenmişti. Geri kalan dakikalarda açıkçası savunmadaki sertliği bir kenara bırakıp maçın bitmesini beklemeye koyulunca aradaki sayı farkı da biraz olsun kapandı. Bir ara 31 sayılara çıkarttığımız maçı 23 sayı farkla kazanarak turnuvaya rahat ve kolay bir galibiyetle merhaba demiş olduk.

Rakibimiz Portekiz her ne kadar bizim gücümüzün çok uzağında olsa da rahat kazanmak önemliydi. Rakiple aramızdaki kalite farkını yaptığımız güzel savunmayla birleştirince zaten Dünya 2.si apoletli milli takımımız farkını ortaya koydu. Günün en sevindirici olayı Enes'in takır takır sayılarını atması oldu bence. Korkusuzca, direkt sayılarını kaydetti. Ona indirilen toplarda da Kerem Tunçeri, Emir Preldzic ve Ender Arslan'ın da hakkını yememek lazım. Bir de benchten gelen skor katkısı çok çok sevindirici. 12 kişilik rotasyonda tüm oyuncularımız sayı üretti. Bundan önce 23 kez Ümit Milli formayı terletmiş olan İzzet Türkyılmaz da ilk A Milli maçında 2 sayı - 4 ribaund - 1 asistle oynadı.

Genel olarak ele aldığımızda ne takımımız olarak ne de oyuncu bazında ölçü olmayan bir maçı geride bıraktık. "Takım çok iyi" demek yanlış olur o yüzden. Yarın rakip Büyük Britanya. Diğer bir deyişle İngiltere. Kağıt üzerinde favori elbette Türkiye. Ancak Portekiz gibi düzensiz, güçsüz bir takım olmayacak karşımızda. Yarın biraz daha nete yakın kelimeler kullanabiliriz takımımızla ilgili.

TÜRKİYE (79): Cenk Akyol 8 (5 ribaund), Sinan Güler 1 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 9 (1 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 10 (1 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 6 (8 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz 2 (4 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 2 (6 asist), Oğuz Savaş 5 (1 ribaund), Ömer Aşık 4 (3 ribaund), Ender Arslan 4 (1 ribaund- 2 asist), Enes Kanter 14 (7 ribaund), Hidayet Türkoğlu 14 (3 ribaund- 1 asist),

PORTEKİZ (56): Antonio Tavares 5 (1 asist), Miguel Minhava 3 (2 ribaund- 3 asist), Fernando Sousa (1 ribaund), Claudio Fonseca 4 (4 ribaund), Felipe da Silva 9 (4 ribaund- 2 asist), Carlos Andrade 5 (5 ribaund- 1 asist), Jose Silva 3, Elvis Evora 12 (12 ribaund- 1 asist), Marco Goncalves 2 (2 ribaund), Miguel Miranda 8 (2 ribaund- 3 asist), Joao Santos 5 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 15- 9
2.PERİYOT: 24-18
3.PERİYOT: 25-11
4.PERİYOT: 15-18

Detaylı istatistiklere şuradan ulaşabilirsiniz.
Türkiye 79 Portekiz 56 (İlk Virajı Rahat Geçtik) Türkiye 79 Portekiz 56 (İlk Virajı Rahat Geçtik) Reviewed by Adsız on 19:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.