Advertisement

Almanya 64 Türkiye 52 (Almanlar'a Yine Kaybettik)

Beko Super Cup'ın son gününde milli takımımız Almanya ile karşı karşıya geldi. Sonuç mu? Yine mağlubiyet.

Aslında ilk 25 dakikada oyun ortadaydı. Hücumumuz kötüydü ancak savunmamızla idare ettik ve maçı dengede getirmeyi başarmıştık. Almanya ile oynadığımız ilk maçtaki gibi bir görüntü yoktu sahada. Almanlar Nowitzki, Schaffartzik ve Kaman üçlüsüyle skor üretirken biz ise farklı oyuncularımızdan katkılar aldık.

Gelgelelim ki Kerem Tunçeri'nin sahada olmadığı dakikalar kabus bizim için. O yoksa ne set ve ne planlı programlı hücum. Ona verilen süreyi iyi ayarlamalı Orhun Hoca kesinlikle. Ender olsun, Doğuş olsun istenen randımanı verebilmiş değiller hala. Emir Preldzic ve Hidayet Türkoğlu'nu zaman zaman 1 numarada kullanıyoruz, yine olmuyor, olmuyor, olmuyor...

Akıcı hücum edebilmemiz için dediğim gibi Kerem'in oyunda olması gerekiyor. Ofansta belli başlı seçeneklerimiz var. İlki guarddan uzuna post up, ikincisi top dolaştırıp şutu atacak olan oyuncuyu topla buluşturmak, üçüncüsü guardın Emir'in veya topu getiren bir başka oyuncunun kişisel yetenekleriyle yaratacağı pozsiyon, dördüncüsü bire bir hücum. Bu dördünden başka bir hücumumuzu görebilen var mı?

Almanlar'a karşı kullandığmı 25 serbest atışın 13'ünde isabet bulabildik. Bu istatistikte en yüzdeli oyuncumuz Enes Kanter. Bir takımda oyun kurucular kötü yüzdeyle serbest atış kullanıyor ve uzunları daha yüzdeli atıyorsa bir sakatlık olduğu kesin. 25 serbest çoğunu Ömer Aşık çekiyor ki, dün fena bir yüzdeyle oynamamıştı halbuki.

Skor 35-38 lehimizeyken rakibin alan savunması (zone) bizi resmen durdurdu. Motoru tıkanan bir otomobil görüntüsündeydik. Ersan gaza bastı olmadı, Hido gaza bastı olmadı, hep tıkandı araba, gidemedi. Şanssızlık ve formsuzluk da üstüne eklenince sayı atamaz olduk. Almanya'da ise oyuncak yumurtanın içinden çıkan Schultze diye bir adam aldı topu, arka arkaya 4 tane üçlük salladı. Almanlar'ın Tolga Tekinalp'i Schultze'nin can yakan 12 sayısı, Kaman'ın boyalı alandan ürettiği sayılarla fark 17 sayıya fırladı. Son 3 dakikada 17 sayıdan geri gelmek zor, e bir de böyle, sahada adım atacak hali olmayan bir milli takımın gelmesi imkansız.

Maçın genelinde kötü savunma yaptığımız söylenemez, son çeyreği biraz yırtıp atarsak. Ancak hücum tercihlerimiz ve yüzdelerimiz berbat ötesi. Kaan Kural twitterdan bir bilgi paylaştı; Beko Super Cup'ta oynadığımız üç maçta %30 ile oynayıp 52 sayı ortalamasında kalmışız. Geçen seneyi aklıma getirip erkenden umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama çok da rahat değilim hani.
Almanya 64 Türkiye 52 (Almanlar'a Yine Kaybettik) Almanya 64 Türkiye 52 (Almanlar'a Yine Kaybettik) Reviewed by Adsız on 20:32 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.