Advertisement

Ene: "Çok Oyuncuyla Oynayacağız"

Litvanya'da düzenlenecek olan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli takımımız, 11-13 Ağustos tarihleri arasında İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak Spor Toto World Cup 10'a katılmak üzere İzmir'e ulaştı. Millilerimizin genç antrenörü Orhun Ene, havalimanında bazı açıklamalarda bulundu..

Orhun Ene, ilk olarak Spor Toto World Cup 10 karşılaşmalarının yoğun çalışma ortamından maç ortamına geçişlerini sağlanacağını ifade ederek; “Sakat oyuncularımız var. Ömer Aşık ve Semih Erden bu turnuvada oynayamayacak. Yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte güçlü bir kadromuz var. İzmir seyircisiyle birlikte güzel bir atmosfer olacak. Hem hücum hem de savunma anlamında oyun planlarımızı gözden geçirme fırsatı bulacağız. Aynı zamanda antrenman tempomuzu sürdüreceğiz. Bizim esas amacımız Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda başarıya ulaşmak. Ama bu süreçte iyi basketbol oynayarak, çok oyuncuya şans vererek maçları kazanmak istiyoruz. İnşallah, sakatsız ve güzel bir turnuva geçiririz” dedi.

Ene, Dünya İkinciliği’nin ardından Avrupa'da şampiyonluğun gelip gelmeyeceğini sorusuna da; “Biz başarılı bir basketbol ülkesiyiz. Zaten hedefimiz belli. Bu hedefi ne ben, ne başkası, ne yükseltebilir, ne alçaltabilir. Önemli olan Avrupa'daki basketbol ülkeleri seviyesindeki basketbolu sahaya koymak ve bunu devamlı yapabilmek. Biz o devamlılığı sağlarsak yurt içinde de dışında da başarıyı tekrarlarız diye düşünüyorum. Bizim iyi çalışıp oraya hazır gitmemiz lazım. İyi bir kadromuz var, bunları yaparsak başarılı olacağımızı düşünüyorum” yanıtını verdi.

Hazırlık döneminde maçları hedef alarak, ağır idmanları kesmeleri durumunda Avrupa ve Dünya Şampiyonası gibi önemli maçlarda erken form yakalayabileceklerini, bu durumun turnuva sırasında düşüş yaşanmasına yol açabileceğini anlatan Orhun Ene; “Hazırlık maçlarını çok oyuncuyla oynayacağız. Belki oyuncular çok formda olmayacaklar şu anda, ağırlık hissedecekler. Şu anda forma girmek için erken, çalışmak ve yüklenmek için vakit var, buna devam etmemiz lazım. Bu esnada da gene kazanmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak maçların programı ise şu şekilde. A milli takımımızın oynayacağı maçların CNN Türk kanalından naklen yayınlanacağını da ekleyelim.

11 Ağustos Perşembe
18:00 Almanya - Sırbistan
20:30 TÜRKİYE - Ukrayna

12 Ağustos Cuma
18:00 Sırbistan - Ukrayna
20:30 Almanya - TÜRKİYE

13 Ağustos Cumartesi
15:30 Ukrayna - Almanya
18:00 TÜRKİYE - Sırbistan
Ene: "Çok Oyuncuyla Oynayacağız" Ene: "Çok Oyuncuyla Oynayacağız" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.