Advertisement

Bora Sancar Bıraktı, Menajerliğe Başladı (Özel Haber)

MixBasket özel haberidir, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. - Türk Basketbolu'nun değerli oyun kurucularından biridir Bora Sancar... Eminim ki basketbolla biraz alakası olan biri ismini duymuştur muhakkak. 1.78 boyundaki tecrübeli oyuncu 1993 senesinde Efes Pilsen ile başladığı bu yolculuğu 2011'de Oyak Renault'da tamamladı.

Kısa boyuna rağmen, özellikle genç iken, ayak çabukluğu ile hızını birleştirerek iyi işler yapıyordu ancak hiç bir zaman büyük takımın oyuncusu olacak patlamayı yapamadı. Efes'teyken Stefanel Milano maçında (Koraç Kupası finalinde) yapılan teknik faulleri başarıyla sayıya çevirmesiyle ilk olarak tanındı belki de.

Efes Pilsen'den ayrıldıktan sonra Anadolu'yu gezdi Bora. Karşıyaka, Oyak Renault, Göztepe, Turborg, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Kepez Belediye, Aliağa Petkim, TED Kolejliler gibi takımların formasını terletti.

Skor gücünü takımın ihtiyacı olduğunda kullanırdı genelde. İyi bir skorer sayılmazdı da. Ama basketbolu zekasıyla oynayan bir oyuncuydu. Dizindeki kronikleşen sakatlıktan sonra bir türlü düzelemedi. Çoğunlukla kenardan seyretti maçları, oyuna girdiği vakitlerde ise kısa süreli görevler alabildi. 1976 doğumlu oyuncu son olarak geçen sezon lige tutunabilmek için çırpınan Oyak Renault'nun hamlesi idi. Ancak Oyak Renault'nun ligde kalamayınca Bora da takımdan ayrıldı.
Bora Sancar Bıraktı, Menajerliğe Başladı (Özel Haber) Bora Sancar Bıraktı, Menajerliğe Başladı (Özel Haber) Reviewed by Adsız on 11:44 Rating: 5

1 yorum:

Bartu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.