Advertisement

Trabzonspor Transfere Başlıyor

Yeni sezon öncesi hem maddi hem de yönetimsel anlamda oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren, ardından ilk olarak Mehmet Yiğit Alp'in başkanlığa seçilmesi ve deneyimli coach Tolga Öngören ile de 5 yıllık sözleşme imzalayarak yeni sezon öncesi plânlamalarına başlayan Trabzonspor'da, gündeme dair son gelişmeleri Trabzonbasket.com sitesi bir yazı halinde toparladı..

Haberde, Bordo-Mavililerin yeni sezon için yaklaşık 800 Bin TL'lik bir bütçe ile transfer çalışmalarına başladığı fakat işlerinin hiçte kolay olmadığı, çünkü geçmişte yaşanan sıkıntıların ligin kalbur üstü oyuncularının bu takıma gelmede tereddüte yol açtığı detayları da yer aldı..

Oyak Renault'un kapanma kararının ardından boşta kalan oyunculardan; Erkan İnan, Serhat Büker ve Kerem Özkan üçlüsü ile prensip anlaşmasına varan Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezonu Aliağa Petkim'de geçiren deneyimli uzun Levent Bilgin'le de anlaşma sağladı. Trabzonspor, bir süredir gündeminde olan Cüneyt Erden'den ise, oyuncunun halen Beşiktaş'la olan kontratı devam ettiği için maliyeti nedeniyle şimdilik vazgeçme kararı almış. Yine tecrübeli antrenör Tolga Öngören'in kadrosuna katmak istediği Polat Kaya ve Reha Öz'ün de yüksek maliyetleri nedeniyle transferi şimdilik zor görünüyor..

Daha önce sadece 2, 4 ve 5 numaralı pozisyonlara yabancı takviyesi düşünen Öngören'in, Cüneyt Erden transferinin zora girmesi nedeniyle bir yabancı oyun kurucu da almayı düşündüğü yine haber içeriğinde yer aldı. Bordo-Mavililerin ayrıca coach Öngören'in isteği doğrultusunda; Anadolu Efes'in genç pivotu Dusan Cantekin'i ve Galatasaray'ın Trabzonlu genç oyuncusu Göksenin Köksal'ı da kiralık olarak kadroya katabilmek için girişim yapmayı plânladığı da yazıldı..

Yerli oyuncu transferini önümüzdeki hafta tamamlayıp takım idmanlarına başlamayı plânlayan Tolga Öngören'in, bu arada yabancı oyuncu transferine de ağırlık vererek bu transferleri de önümüzdeki haftadan sonra bitireceği bilgisi de haberde yer aldı. Yeni sezona yeni salonu ile girecek olan Bordo-Mavililerin mevcut şartlarda işi pek kolay görünmese de, yakın dönemde sağlanacak bir sponsor desteği ile gidişat çok farklı bir hâl de alabilir. Türk Basketbolu adına yeni sezonda Trabzonspor'un da hak ettiği ilgiyi hem taraftarından hem de yönetimsel anlamda görmesini ümit ediyoruz..
Trabzonspor Transfere Başlıyor Trabzonspor Transfere Başlıyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.