Advertisement

Türk Telekom: 76-80: Beşiktaş CT ( Beşiktaş Avantajı Eline Aldı)

Play-off çeyrek final günün ikinci maçında Beşiktaş Cola Turka, deplasmanda Türk Telekom'u 76-80 yendi. Maça çok hızlı başlayan siyah beyazlılar set oyununda başarılı olarak çeyreği 11-19 önde geçti. Çeyrek sonunda Türk Telekom'un 11 sayı atması şaşırtıcı gibi görünse de zaman zaman başlarına gelebiliyor. Oyun yapıları bireysel olduğu için insiyatif alan oyuncunun sokup sokmaması Telekom'un skorunu belirliyor. İlk çeyrekte genellikle Demond Mallet topu getirip takımı oynatmadan şut attı, tempoyu yükseltmeye çalıştı. Eğer attığının çoğu girseydi 30'lu sayıları bile bulabilirdi ev sahibi ekip.

İkinci yarıda ilk çeyreğe nazaran toparlanan ve oyunu dengeleyen bir Telekom takımı vardı. Merih Çakıroğlu çeyrek arasında fırçayı basmış olacak ki, pota altını biraz daha düşünerek set hücumlarına yöneldi mavi beyazlı takım. Beşiktaş Cola Turka Cevher ve Newley ikilisinin üzerinden oynayarak sonuca gitme çabasındaydı. Sonuç olarak, ilk çeyrekteki farkı korudu konuk takım ve devre 31-38 Beşiktaş Cola Turka lehine kapandı.

Beşiktaş'ta Likholitov'un erken faul problemine girmesi, pivot hareketlerini oynamayı pek sevmeyen Cevher'in dış atışlara yönelmesini sağladı. Üçüncü çeyrekte bu tip hücumu düşündü Beşiktaş Cola Turka. Türk Telekom ise, Mallet ve Dudley'den sayı aradı. Bir önceki maçın kahramanı Lamayn Wilson'un hayalet gibi dolaşması sebebiyle bir türlü momentumu sağlayamayan Türk Telekom'da nihayet Ricky Davis yavaş yavaş kendine geliyordu. Son çeyrekte iki takıma da bir kaç kez gidip gelen maçta Ricky'nin Nur Germen'e nazire yaparcasına soktuğu şutlarla maç içinden çıkılmaz hal aldı. Bir Telekom hücumunda yine Ricky Davis'in penetresinde Erşan Kartal'ın gereksiz ve abartılı bir şekilde verdiği centilmenlik dışı faul kararıyla 66-69'dan 72-69'a getirdi Telekom maçı. Bir anda maç ellerine gelmişti ki, set oyununu oynayamayan ve bireysel şut tercihleri yapan Telekom bunun bedelini ağır ödedi. 3 sayılık avantajı son dakikalarda kullanamadılar ve Beşiktaş yakaladığı 4-0'lık seri ile tekrar öne fırladı. Telekom'un taktik faul yapmaktan başka çaresi yoktu maçı alabilmek için. 4 sayılık fark esnasında son hücumu Ricky Davis ile kullandılar fakat Ricky'nin şutu çembere bile değmedi.

Beşiktaş Cola Turka, Ankara'da aldığı bu kritik galibiyetle avantajı eline geçirdi. Ankara'da bir kez daha kazanırlarsa Efes Pilsen'in rakibi olacak siyah beyazlılar. Telekom kazanırsa seri uzayacak, yarı final bileti Akatlar'da kesilecek.

TÜRK TELEKOM (76): Lamayne Wilson 2 (4 ribaund), Bekir Yarangüme 7 (7 ribaund, 1 asist), Goran Jeretin 2 (2 asist), Hüseyin Beşok 4 (8 ribaund), Mutlu Akpınar 3, Ricky Davis 22 (4 ribaund), Ersin Dağlı 20 (9 ribaund, 1 asist), Soner Şentürk 2, Demond Mallet 14 (2 ribaund, 5 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (80): Fedor Likholitov 8 (6 ribaund), Muratcan Güler 7 (4 ribaund), Engin Atsür 3 (3 ribaund, 2 asist), Marque Perry 3 (2 ribaund, 3 asist), Brad Newley 24 (7 ribaund, 1 asist), Haluk Yıldırım 2 (4 ribaund, 4 asist), Adem Ören, Cevher Özer 22 (11 ribaund, 1 asist), Kevin Busaka Flecer 10 (2 ribaund),

1.PERİYOT: 11-19
2.PERİYOT: 20-19
3.PERİYOT: 22-21
4.PERİYOT: 23-21
Türk Telekom: 76-80: Beşiktaş CT ( Beşiktaş Avantajı Eline Aldı) Türk Telekom: 76-80: Beşiktaş CT ( Beşiktaş Avantajı Eline Aldı) Reviewed by Adsız on 20:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.