Advertisement

Pınar Karşıyaka: 59-76: Banvit ( Karşıyaka Seyircisinin Önünde Şov)

Yarı final biletinin son sahibi de belli oldu. Seride durumu 3-1 yapan Banvit, Fenerbahçe Ülker ile eşleşti yarı finalde.

Mücadeleye savunmada çok iyi başladı iki ekip de. Banvit 5-0 ile güzel bir başlangıç yaptı maça. Konuk ekip Lance Williams kaynaklı sayılar bulurken, Pınar Karşıyaka Furkan ve Wesson ile boyalı alandan sayı çıkarma çabası içerisindeydi. Aradaki sayı farkı hiç açılmadı ve ev sahibi takım ilk çeyreği 17-16 önde geçti.

İkinci çeyrekte savunmasını daha da sertleştiren Banvit, rakibine sadece 12 sayı atma şansı verdi. Hücumda ise işler istedikleri gibi gitti. Pınar Karşıyaka'nın devrenin ortalarına doğru hücumda sayı bulamamasından faydalanan Banvit yaptığı seri ile öne geçti maçta. Kalan dakikalarda da bu üstünlüğünü koruyarak devreye 29-36 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte de Banvit'in üstünlüğü sürdü. 6 sayılık farkı daha da yukarılara çekti Bandırma ekibi. Davis ve Yunus Çankaya'nın yüzdeli oyunları açılan farkta çok önemli rol oynadı. Fark 14 sayıya çıktığında Pınar Karşıyaka'nın atış yüzdesi 0/13'tü ki, maç boyu 4/13 üçlük isabetiyle oynamış ev sahibi takım oyuncuları. Dolayısıyla şutlar girmeyince herşey Banvit'in istediği gibi gitti bu çeyrekte de. Yarı final kapısının aralandığı son çeyreği de iyi oynayan konuk ekip sahadan 59-76 galip ayrıldı ve Fenerbahçe Ülker'e rakip oldu yarı finalde.

Karşıyaka'da iki sayı potansiyeli Toolson ve Holston'un kötü oynamaları belini büktü Hakan Demir'in. Zaten kısıtlı bir rotasyonla mücadele ediyorlardı. Benchten gelen Alper Saruhan da ilaç olamadı. Wesson-Furkan-Smith üçlüsü iyi direndi 3.çeyreğe kadar. Ancak onlardan da bir yere kadar. Banvit'te ise Chuck Davis 20 sayı-11 ribaund-5 asist ile maçın yıldızı olurken, Simmons ve Yunus da belirleyici rol üstlendiler. Takımın 4 numarası olan Chuck Davis'in 5 asistle maçta en fazla asist yapan oyuncu olduğunu görmek sanırım oyun kurucuların performansını rahatlıkla gözler önüne seriyor.

PINAR KARŞIYAKA (59): Orkun Güngören 3, Birkan Batuk 1, Ryan Toolson 10, David Holston 7 (3 ribaund- 3 asist), Andre Smith 14 (6 ribaund), Furkan Aldemir 8, Valentin Pastal, Alper Saruhan 4, Onur Çalban, Ray Wesson 12 (14 ribaund)

BANVİT (76): İbrahim Yıldırım 5, Barış Ermiş 9, Lance Williams 11, Charles Davis 20 (11 ribaund- 5 asist), Yiğitcan Turna, Barış Hersek 3 (5 ribaund), Keith Simmons 15 (6 ribaund), Goran Cakic, Yunus Çankaya 13 (5 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 17-16
2.PERİYOT: 12-20
3.PERİYOT: 12-19
4.PERİYOT: 18-21


Pınar Karşıyaka: 59-76: Banvit ( Karşıyaka Seyircisinin Önünde Şov) Pınar Karşıyaka: 59-76: Banvit ( Karşıyaka Seyircisinin Önünde Şov) Reviewed by Adsız on 21:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.