Advertisement

Efes Pilsen: 62-78: F.Bahçe Ülker (Kusursuz Oyun, Süper Galibiyet)

Final serisinin ilk karşılaşması boş tribünler önünde başladı. Bilet fiyatlarının pahalı olmasından dolayı salonun yarısı doluydu ancak. Maça iki ekip de set hücumlarında belirtilen oyunları oynayarak başladı. Kaya Peker'in güzel smacıyla serinin ilk sayısı gelmiş oldu. Fenerbahçe Ülker, sürekli boyalı alanı kullanarak, alışılmış dış atış oyunundan uzak bir görüntü çizdi. Roko Ukic'in penetreleri Efes Pilsen savunmasını bozdu, Ukic'in servisleri ile 6-0'lık seri oluştu. (6:57). Televizyon molasından sonra Ömer Onan'ın fast-break sayısıyla fark 8'e çıktı. Efes Pilsen, pota altından Kerem Tunçeri ve Kaya ile iki kolay atışı değerlendiremedi bu bölümde. Sayı bulmakta çok zorlandıkları anlarda kaçan 4 sayı maçın ilerleyen bölümlerinde önlerine çıkacaktı. Henüz ilk çeyrek olmasına rağmen Fenerbahçe Ülker'de Gasper Vidmar; Efes Pilsen'de Bootsy Thornton 2 faul aldılar. Sarı lacivertliler Vidmar'ın yerine Mirsad'ın oyuna dahil olmasıyla oyunda üstünlüğü iyice eline geçirdi. Ukic ve Semih'in sayıları ile momentumu sağlayan Fenerbahçe Ülker'de Tarance Kinsey, fast-breakte kendisine yapılan sportmenlik dışı faulden doğan serbest atışları sokup, daha sonra da hücumdan 3'lük çıkarınca skor 9-21'e geldi. Ribaundlarda Efes'e üstünlük kuran konuk ekipte Kinsey ve Mirsad dış atışları sokmaya devam edince 9-27 oldu skor. 19-0'lık Fenerbahçe Ülker serisi izledik. Pota altında Semih Shumpert'in savunmasında rahat sayılar buldu. Ender ve Emir'in karşılıklı 3'lükleri ile devreyi 27-44 Fenerbahçe Ülker önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğe Kaya ve Kasun'un sayılarıyla iyi başlayan Efes farkı 12'ye çekti. Fenerbahçe Ülker yakşalık 4 dakika kadar sayı üretemeyince fark biraz daha eridi. Aslında Efes de hücumda istenilen performansa ulaşamamıştı fakat rakibinin de aynı sıkıntıyı yaşamasıyla fark 8'e kadar indi. Sarı- lacivertliler çeyrekteki ilk sayılarını Semih'in serbest atıştan bulduğu sayıyla kaydetti. Takımın sayı bulmakta zorlandığı anlarda Mirsad bir kez daha sahne aldı ve 3 sayılık isabet sağladı. Roko Ukic Oğuz'a yaptığı asistle takımına 3 sayı daha kazandırdı, ardından bomboş bir turnike bıraktı Efes uzunları arasından. Üçüncü çeyrek 44-60 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandı.

İki takımın da sayı bulmakta güçlük çektiği son 10 dakikada ilk sayılar Ender'in serbest atış çizgisinden bulduğu 2'de 1 ile geldi. Fenerbahçe Ülker'in skordaki uzun süreli suskunluğunu Roko Ukic açtı ki, stop jump shotları lezizdi gerçekten. Süre eridikçe ev sahibi ekibin gardı düşmeye başladı. Son dakikalarda artan top kayıplarından doğan hızlı hücumlardan sayılar buldu Fenerbahçe Ülker. 13 sayılık farka rağmen kalan 1,5 dakikada ne olur ne olmaz düşüncesiyle taktik faullere başvuran Efes Pilsen, zaten zor olan umutlarını ertesi maça taşıdı. Sarı- lacivertliler tıpkı geçen yıl olduğu gibi deplasmandan galibiyet çıkarttı ve seride 1-0 öne geçti.

İlk maç için Efes Pilsen fazla isteksiz ve dağınıktı. Fenerbahçe Ülker karşısında varlık gösteremediler, bunu gerçekleştirecek oyunu oynayamadılar. Kasun dışında galibiyet için birşeyler yapmak isteyen oyuncu yoktu. Fenerbahçe Ülker'de ise rakibin tam tersine, galibiyete inanmış, maçı kazanmak isteyen bir görüntü vardı. Sahaya giren-çıkan herkes iyi katkı verdi, Ukic ve Mirsad ikilisi maçın önemli dakikalarında sazı ellerine aldılar ve galibiyette en önemli rolü üstlendiler. Şimdi gözler 22 Mayıs'taki ikinci maçta.

EFES PİLSEN (62): Mario Kasun 12(8 ribaund-2 asist), Charles Smith 7 (5 ribaund), Igor Rakoceviç 4 (1 ribaund, Preston Shumpert 4 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund-5 asist), Marvis Linwood Bootsy Thornton 10 (4 ribaund-1 asist), Kaya Peker 11 (7 ribaund), Ermal Kurtoğlu (1 ribaund), Sinan Güler 4 (2 ribaund), Ender Aslan 8 (2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (78): Roko Leni Ukiç 12 (4 ribaund-7 asist), Mirsad Türkcan 12 (7 ribaund-1 asist), Ömer Onan 7 (2 ribaund-2 asist), Semih Erden 10 (7 ribaund), Damir Kaan Mrsiç 2, Gasper Vidmar 4 (2 ribaund), Oğuz Savaş 8 (2 ribaund-2 asist), Tarence Anthony Kinsey 12 (4 ribaund-6 asist), Emirl Preldzic 11 (3 ribaund), Lynn Terence Greer

1.PERİYOT: 9-21

2.PERİYOT: 20-23

3.PERİYOT: 15-16

4.PERİYOT: 18-18

Efes Pilsen: 62-78: F.Bahçe Ülker (Kusursuz Oyun, Süper Galibiyet) Efes Pilsen: 62-78: F.Bahçe Ülker (Kusursuz Oyun, Süper Galibiyet) Reviewed by Adsız on 20:42 Rating: 5

1 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

http://tozluparkeler.blogspot.com/2010/05/seri-baslad-vidalar-skld.html

nacizane söyle bir yorum yazdım.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.