Advertisement

Olin Gençlik Beko Basketbol Ligi'nde

Beko Basketbol Ligi'ne yükselecek son takımı belirleyen maçta Olin Gençlik, Hacettepe Üniversitesi'ni 65-58 yenerek 1.lig vizesi alan ikinci takım oldu. Sahada istediklerini gerçekleştiren, iyi motive olan bir Olin takımı izledik. Takımdaki tüm oyunculardan katkı alan Edirne ekibinin galibiyeti sürpriz olmadı. Henüz ilk çeyrekte soktukları şutlarla Hacettepe Üniversitesi'nin direncini kırdılar. İkinci çeyrekte akıcı hücum performanslarının yanına savunma sertliğini de ekleyen Olin müthiş bir seri ile farkı 19'a çıkardı. Nejat Sayman'ın bile beklemediği bir durumdu bu. Naci Özanay aldığı moladan sonra yıllanmış şarap Kemal Tunçeri'yi sürdü sahaya. Tecrübeli oyuncu girer girmez 5 sayılık katkı yaparak farkın kapanmasının başlangıcını gerçekleştirdi. Alınan moladan sonra motoru çalıştıran Hacettepe, ofanstaki durgunluğunu terk ederek boyalı alan sayıları üretti. Devre biterken fark 8 sayıya inmişti (42-34).

Üçüncü çeyrekte gidişatı değiştirmek isteyen Hacettepe, Kemal Tunçeri'yi kullanarak farkı 4 sayıya kadar çekmeyi başardı. Olin Gençlik'te Ömer'in üçlüğü dışında sayı gelmedi çünkü. Maç baştan başlıyor derken Barkın'ın sayıları ile aradaki fark tekrar 8'e yükseldi ve son çeyreğe önde girdi Olin. Beko Basketbol Ligi'ne çıkmak için son 10 dakikada 7-0'lık süper bir seri yakaladı Ankara ekibi Hacettepe. Fark 1 sayıya indiğinde başta Gökhan Baştimur olmak üzere salondaki herkes sonucu beklemeye koyuldu. Olin Gençlik, Ömer Ünver'i 3'lük çizgisinde buluşturarak en doğru hamleyi yaptı ve tecrübeli şutör takımına nefes aldırdı. Skor avantajını elinde bulunduran Olin Gençlik, kalan dakikalarda rakibine geri gelme imkanı tanımadı ve maçtan 65-58 galip ayrılarak tarihinde ilk kez Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi.

Öncelikle Edirne şehri açısından çok güzel bir olay bu. Herhangi bir spor dalında 1.liglerde takımları yok bildiğim kadarıyla. Olin Gençlik'in Beko Basketbol Ligi'ne çıkmasıyla yepyeni bir heyecan gelecek. Farklı kent,farklı kültür, farklı heyecan. Son bir tebrik de Gökhan Hoca'ya. 2 yıl önce yine 2.ligde Erdemir'in başında bu işi başarmıştı, bu sene de Olin Gençlik'i üst seviyeye taşıdı. Umarım seneye de devam eder ve başarılı olur.

OLİN GENÇLİK (65): Derya Yannier 12 (2 ribaund, 3 asist), Barkın Çınar 11 (4 ribaund, 3 asist), Ömer Ünver 11 (2 ribaund), Özgün Önver 7 (5 ribaund, 1 asist), Ege Taşpınar 3 (3 ribaund, 5 asist), Serhan Kavut 7 (3 ribaund, 1 asit), Ahmet Kaplan 6 (4 ribaund), Caner Ercan 2 (1 ribaund), Engin Algın 6 (3 ribaund, 1 asist)

HACETTEPE ÜNİ (58):Caner Erdeniz 9 (6 ribaund), Onur Altınmakas, Cem Çoşkun 3 (2ribaund), Kemal Tunçeri 18 (1 ribaund, 4 asist), Berent Kavaklıoğlu 5 (2 ribaund, 7 asist), Sercan Ergin 11 (2 ribaund, 2 asist), Özgür Adıgüzel 3 (7 ribaund), Jermanie Dearman 9 (7 ribaund, 1 asist), Serhan Derinbay (2 ribaund)

1.PERİYOT: 18-12
2.PERİYOT: 24-22
3.PERİYOT: 13-13
4.PERİYOT: 10-11
Olin Gençlik Beko Basketbol Ligi'nde Olin Gençlik Beko Basketbol Ligi'nde Reviewed by Adsız on 18:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.