Advertisement

F.Bahçe Ülker: 85-79: Efes Pilsen ( Emir Preldzic Böyle İstedi)

Final serisinin dördüncü maçında dolu ve coşkulu seyircinin verdiği motivasyonla maça hızlı başladı iki taraf da. Ama ne hikmetse, yine ilk üç maçta olduğu gibi 1,5 dakika sayı olmadı. Ukic'in Vidmar'a yaptığı güzel asistle sayı perdesi açıldı. Savunma sertliklerinin yüksek olduğu anlarda Shumpert'tan bomboş bir üçlük izledik. Seri boyunca böylesine rahat atışlara pek az rastladık. Ertuğrul Erdoğan, Mirsad hamlesini bu kez ilk çeyrekte yaptı ve semeresini de 3'lük olarak aldı. Satrançtaki gibi Mirsad'ın hamlesine Nachbar ile karşılık verdi Ergin Hoca da. Biri Sinan'dan, biri de Nachbar'dan olmak üzere iki üçlük geldi Efes'ten. Giren bu dış atışlar ilk çeyrekte Efes'in skor anlamında önde olmasını sağladı.

İkinci çeyrekte benchten taze kan olarak Rako-Kerem ile başladı konuk ekip. Kerem Tunçeri, boy avantajını kullanarak Lynn Greer'in üstünden post up ile sayıyı buldu. Nejat Abi de geçen sene aynı işin Marques Green üzerinden yapıldığını belirtti. Şuana kadar oynanan maçlara nazaran daha oyunun içinde olan Greer, maçın; hatta belki de final serisinin en güzel hareketini yaptı. Penetresiyle açılan Efes savunmasında iki uzunun arasından, iğne deliğinden Oğuz'a al da bırak çembere dedi. Fenerbahçe Ülker pota altından oynamaya çalışırken, Efes Pilsen Charles Smith ve Bostjan Nachbar'la iki üçlük buldu ve dengede olan skoru 23-29'a getirdi. Bir sonraki Fenerbahçe hücumunda Oğuz Savaş'ı üçlük çizginisinin gerisinde riske etti Efes Pilsen. O kadar boş bıraktılar ki Oğuz atmak zorunda kaldı ve isabeti buldu. Oyunun bu bölümlerinde dış atışlarda çok iyi yüzde yakaladı Efes Pilsen. Dolayısıyla fark gittikçe açıldı. Hakemlerin kararları nedeniyle sinirleri bozulan Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların ve taraftarların maç motivasyonu bozuldu. Bundan istifade eden Efes, soyunma odasına 8 sayı farkla önde gitti.

Bostjan Nachbar, Preston Shumpert ikilisinin ikinci çeyrekte etkili oynaması ve isabetli şutlar kullanmaları nedeniyle şuana dek hiç düşünmediği Rasim Başak'ı oyuna sürdü Ertuğrul Hoca. İşin savunma kısmına yapıldı bu hamle. Oyuna girer girmez basket faulle hanesine 3 sayı yazdıran Rasim, Sinan'a da 3.faulünü aldırmış oldu. Sinan demişken; bugün takımın skor yükünde muazzam işler yaptı ve yüzdeli üçlüklerle takıma hayat verdi. Asıl görevi Ukic'i yıldırmaktı ama o Ataman'ın istediğinden fazlasını yapınca, uzunca bir süre sahada kaldı. 3 sayılık atışlarda 7/14'le oynayan Efes Pilsen, rakibinin sadece 2 üçlük isabetinin olması sebebiyle farkı açtı. Kasun'un basket faulü, arkasından Smith'in üçlüğü derken 37-52'ye geldi skor. Fenerbahçeli taraftarlar farkın kapanmasını beklerken fark daha da açıldı. Ertuğrul Erdoğan'ın aldığı mola esnasında 20 sayı geriden gelip kazanılan Banvit maçından bahsediyordu Nejat Sayman. Orada yapılan 4'lü alan savunmasının maçı Fenerbahçe Ülker'e getirdiğini belirtmişti. Moladan sonra sarı -lacivertli oyuncuların aynı biçimde savunma yaptıklarını gördük. Kısa süre zarfında 17 olan fark 10'a indi. Kinsey, Mirsad ve Ömer'in sayılarından sonra Efes Pilsen molayı aldı. Fenerbahçe Ülker baskıyı o kadar artırdı ki, Efes 8 saniyede topu karşı sahay geçiremez oldu. Mirsad yaptığı hareketlerle taraftarı ateşledi, o andan itibaren de oyun döndü sarı - lacivertli takıma. Nachbar attığı 3'lükle takımına nefes aldırdı, boş Fenerbahçe Ülker hücumundan sonra Rakocevic'in içeri drive edip turnike bırakma düşüncesini Gasper Vidmar bitirdi. Hani tabir vardır ya, beynine vurdu diye. İşte öyle birşey. Son bir gayretle final çeyreğine tek haneli farkla girmeyi başardı ev sahibi ekip ( 54-62).

Dördüncü periyotta da kaldığı yerden devam eden Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in 3 tane 3'lüğü ile öne geçti. Saman alevi gibi yanan Boşnak oyuncu, pas trafiğini düzenliyor, asistler yapıyor ve sayı olarak takımı sırtlıyordu bu dakikalarda. Charles Smith Efes adına direnen isimlerin başındaydı. Emir'in yanında şutör guard olarak oynayan Greer'den de sayısal katkı gelince 72-71 ile öne geçti Fenerbahçe Ülker. Yorulan Preldzic'in yerine oyuna dahil olan ve bu bölüme kadar üçlüklerde 0/3 ile oynayan Ukic'in el üstü üçlüğü ile fark 5'e çıktı. Efes Pilsen'in ne yapacağını bilmez görüntüsü vardı, hücumdaki bütün düzenleri alt üst oldu. Greer ve Preldzic'ten 5 sayılık katkı daha geldi. Kalan kısa sürede 24 saniye hücum süresini eritmeye oynadı Fenerbahçe Ülker. Bu hücumlardan sayı bulamayınca Sinan ve Kasun'dan gelen 5 sayı ile fark 3'e düştü. Avantajı elinde bulunduran ev sahibi ekip, kenardan Greer'i topla buluşturarak sayıyı buldu ve son noktayı koydu maçta.

Durumun 3-1 olması Fenerbahçe Ülker için çok sevindirici ancak bu sevinç, 15 dakikada 17 sayılık farkı kapatıp 6 sayı farkla önde bitirilince daha da anlamlı oluyor. Fenerbahçe Ülker'in 3 sene içerisinde oynadığı en önemli ve en anlamlı maçtı bu. 15 dakikada bu işi becerebilmek müthiş birşey gerçekten. Pazar günü Ayhan Şahenk'e çok moralli çıkacaklar, işi bitirebilirler. Psikolojik olarak çökmüş vaziyetteki Efes Pilsen nasıl oynayacak, neler yapacak bakalım? Öncelikle kaybolan motivasyonu ve bozulan morali tekrar yerine getirmesi gerekiyor teknik heyetin.

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 9 (7 ribaund), Ömer Onan 11 (1 ribaund- 1 asist), Rasim Başak 3, Semih Erden 6 (1 ribaund), Gasper Vidmar 10 (3 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 14 (1 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 9 (2 ribaund), Tarence Kinsey 2 (8 ribaund- 6 asist), Emir Preldzic 13 (2 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (79): Mario Kasun 13 (3 ribaund), Charles Smith 16 (10 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 5 (1 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 10 (4 ribaund- 3 asist), Kerem Tunçeri 8 (4 asist), Kaya Peker 5 (1 ribaund), Bostjan Nachbar 11, Sinan Güler 10 (4 ribaund- 4 asist), Ender Aslan 1 (1 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT: 15-23
3.PERİYOT: 22-20
4.PERİYOT: 31-17
F.Bahçe Ülker: 85-79: Efes Pilsen ( Emir Preldzic Böyle İstedi) F.Bahçe Ülker: 85-79: Efes Pilsen ( Emir Preldzic Böyle İstedi) Reviewed by Adsız on 21:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.