Advertisement

Efes Pilsen: 83-79: F.Bahçe Ülker ( Efes Pes Etmedi)

İki as oyuncusundan yoksun maça çıktı Efes Pilsen. Durumun 3-1 olması, birçok kişi tarafından Efes'in kazanma ihtimalinin az olduğu yönünde görüş bildiriyordu. Ancak maça iyi başlayan taraf Efes oldu. Dört numarada Shumpert'i kullanıp, onun yarattığı boşluklarla Kasun'u beslediler. Fenerbahçe Ülker'de rahatlık hissi kendini belli ediyordu ve skor bulmakta güçlük çekti konuk ekip. Efes Pilsen farkı 8'e kadar çıkardı Kasun'un etkinliği ile. Ömer Onan dışında penetre eden kimsenin olmayışı skor olarak Fenerbahçe Ülker'i geride bıraksa da, Vidmar'ın gayretleriyle oyunda denge kuruldu, çeyrek 24-17 Efes Pilsen üstünlüğüyle geçildi. İlk 10 dakikalık bölümde Kasun 10 sayı-3 ribaundla oynadı. Tabii onu yücelten Ender'i de es geçmemek lazım.

Mirsad - Greer işbirliğiyle sayı bularak ikinci çeyreği açtık. Efes Pilsen de Charles Smith'in Lynn Greer'e karşı boy üstünlüğünü kullanarak sayı buldu. Efes'in skor gücü en kuvvetli oyuncusunu savunması zayıf ve boy dezavantajlı Greer ile tutmakla ne düşünmüş olabilir acaba Ertuğrul Erdoğan? Ömer Onan'ın %100 ile süren turnikelerine bir yenisi daha eklendi ardından. Ergin Ataman, Nachbar'ı oyuna alarak Mirsad'ın etkinliğini azaltmak istedi, kısmen başarılı oldu, sayı katkısı da aldı. 5:00 kala Ender ve Rakocevic ile 5-0'lık seri yakalayan Efes, farkı 10 sayıya çıkardı. Herşey ev sahibi ekip lehine giderken, Ermal'e çalınan teknik faulle sayı şansı yakaladı konuk takım. Ömer Onan'ın çabalarıyla farkı 4 sayıya çekerek soyunma odasına girildi (46-41).

Üçüncü çeyreğin iki dakikasında sayı seyredemedik. Ömer Onan ile Igor Rakocevic arasında yaşanan ufak gerginlik karşılıklı teknik faullerle geçiştirildi. Gasper Vidmar'ın boyalı alan savunması ile savunma sorununu çözen konuk ekip, aynı oyuncunun sayısı, Mirsad'dan gelen 5 sayılık katkı ile maçta ilk defa öne geçti. 7 dakikada 5-18'lik seri ile 4.maçtaki geri dönüşü andıran bir tablo izledik. Ancak Efes Pilsen Smith'in uzaklardan gönderdiği üçlükle ve Ermal'in pota altı sayılarıyla rakibinin hava yakalamasına fırsat tanımadı. Ender'in son saniyede bıraktığı turnikeyle son çeyreğe 61-58 Efes Pilsen üstünlüğü ile girildi.

Son çeyreğe girilirken iki takımın beşindeki değişiklikler göze çarptı. Üçüncü çeyrekte süper performans gösteren Ermal Ataman'ın uzun tercihi olurken; Fenerbahçe Ülker Ukic-Greer ikilisiyle başladı. Sinan'ın Ukic'e yaptığı 2 gereksiz faulle oyun dışı kalması moralleri bozarken, yorulduğunu belirterek kenara gelmek isteyen Ermal, Ukic'e faul yapınca kendini kenarda buldu, ama bir daha girmemek şartıyla. Zor şartlarda iki oyuncusunu daha kaybeden Efes, Igor Rakocevic'in sayılarıyla oyunda kalmaya devam etti. Ömer Onan'ın kaçan üçlüğü sonrası hızlı gelen Efes, Nachbar ile 3'lüğü buldu ve skor 78-71'e geldi. 2 küsür dakika kala ön sahada pres uygulayan Fenerbahçe Ülker, iki kez çaldığı topun semeresini bir kez aldı. Şu dakikaya kadar hiç verim vermeyen Kaya, ribaundları toplayınca süre hayli eridi ve sarı - lacivertlilere taktik faul yapmaktan başka çare kalmadı. İşin garibi, iki takımın 1 numaraları (Ender ve Ukic) 4'te 0 attılar. 1/5 ile üçlük atan Ukic son saniyelerde kritik 3'lüğü soksa da mücadeleyi 83-79 Efes Pilsen kazandı.

Kerem ve Thornton'dan yoksun kazanmak zorundaydı Efes, 3 finalin ilkini kazandılar. Bugün takımın lideri ve galibiyetin mimarı Igor Rakocevic oldu. Zannediyorum ki, başta Ergin Ataman'ın, sonra da taraftarların bekledikleri, özledikleri Rakocevic buydu, elinden gelenin fazlasını yaptı tecrübeli oyuncu. İlk çeyrekteki performansları ile Kasun ve Ender'in katkıları; el üstü üçlüklerle katkı veren Charles Smith'in sayıları, umutları Abdi İpekçi'deki maça taşıdı.

EFES PİLSEN (83): Mario Kasun 12 (3 ribaund), Charles Smith 11 (5 ribaund), Igor Rakocevic 23 (1 ribaund- 2 asist) Preston Shumpert (1 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 2 (6 ribaund- 1 asist), Bostjan Nachbar 13 (2 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 8 (1 ribaund), Sinan Güler 3, Ender Arslan 11 (6 ribaund- 5 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Roko Ukic 8 (3 ribaund- 6 asist), Mirsad Türkcan 12 (7 ribaund), Ömer Onan 18 (1 ribaund- 1 asist), Semih Erden 3 (2 ribaund), Gasper Vidmar 6 (5 ribaund), Lynn Greer 12 (2 ribaund), Oğuz Savaş 11 (3 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 2 (4 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 7 (1 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 24-17
2.PERİYOT: 22-24
3.PERİYOT: 15-17
4.PERİYOT: 22-21




Efes Pilsen: 83-79: F.Bahçe Ülker ( Efes Pes Etmedi) Efes Pilsen: 83-79: F.Bahçe Ülker ( Efes Pes Etmedi) Reviewed by Adsız on 19:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.