Advertisement

Efes Pilsen: 73-64: F.Bahçe Ülker ( Seri Eşitlendi)

İlk maçtaki 5'ten farklı olarak 3 oyuncusunu değiştirerek başladı maça Ergin Ataman. Fenerbahçe Ülker ise aynı 5 ile sahadaydı. Sarı - lacivertliler Kinsey'in penetresiyle ilk sayıları bulduktan sonra, Ukic kaynaklı sayılar ile skoru 1-8'ya getirdi. Şu ana kadar herşey ilk maçtaki gibiydi. Efes Pilsen set oyunlarında sayı bulmakta zorlanıyordu. Ender ve Thornton'un kullandığı 3'lükler de girmedi. Efes'in sayı bulması için rakibinin saçma şeyler yapması gerekiyordu ki öyle de oldu. Fenerbahçe Ülker üst üste 2 top kaybı yapınca birden skor 7-8'e geliverdi. 4:28 kala Thornton'un basketiyle maçta ilk kez öne geçen Efes Pilsen, skor üstünlüğünü artırarak ilk çeyreği 11-15 önde kapattı. Bu 10 dakikalık bölümde takımlar pivotlarından sayılar buldu, Kaya 7, Vidmar 5 sayıyla oynadı. Üçlüklerde ise toplamda 0/10 ile oynadı iki ekip de.

İlk çeyrekteki Ender -Kaya anlaşmasından doğan sayılarla ikinci çeyreğe başlayan Efes Pilsen, Nachbar'ın Ataman tarafından oyuna sürülmesiyle farkı çift hanelere çıkardı. Ergin Ataman'ın bir türlü yıldızı barışmadığı, ancak sıkışan zamanlarda "Denize düşen yılana değil, Nachbar'a sarılır" düşüncesiyle bu maçta görev verdiği Nachbar'dan arka arkaya gelen iki üç sayılık isabet maçın seyrini değiştirdi. 27-17'lik skordan sonra benchten gelen Damir Mrsic, bu üçlüklere cevap vererek aradaki farkın açılmasını önledi ve ilk yarıyı 34-29 Efes Pilsen önde geçti.

Devreye olabildiğince farkı kapatarak giden Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyrekte Kinsey'in bir üçlük ve bir ikilik isabeti ile skoru 38-36'ya getirdi. 4 kısalı Efes Pilsen'de, Kasun'un olmaması, Kaya'nın yorularak benche gelmesiyle Ermal Kuqo oyuna girdi. Ancak Ermal üçüncü çeyrekte etkili olamayınca, lacivert beyazlılar Ender'in performansıyla oyunda kaldı. Ukic'in ilk yarıdaki takımı yönetme görevi bu çeyrekte Emir Preldzic'e aitti ve genç Boşnak Oğuz'a verdiği mükemmel pasla gözlerimizin pasını sildi. Sarı - lacivertliler 5 sayı geride girdikleri çeyreği 51-50 önde kapattı.

Final periyoduna iyi başlayan taraf Efes Pilsen oldu. 55-51'lik skoru yakalayan biracılarda Kerem Tunçeri, Ender Arslan'ın bıraktığı bayrağı alarak galibiyetin kazanılmasında önemli rol oynadı. Elini kolunu sallaya sallaya potaya bıraktığı 2 turnikenin ardından saha içi pas dağılımını iyi idare etti tecrübeli guard. Nachbar ve Ermal'in sayıları ile 8-0'lık seri yakalayan Efes Pilsen, kalan süre zarfında avantajı eline geçirdi. Son 3 dakikaya 63-56 geride giren Fenerbahçe Ülker, Ukic ve Mrsic'in dış atışlarından umduğu sonucu alamayınca Efes Pilsen 73-64 kazandı ve seride durumu eşitledi.

Bugünkü galibiyette Ender Arslan'ın rolünün çok büyük olduğunu, ama onu yücelten ismin de Kaya olduğunu belirtmemiz lazım. Bunun yanı sıra Nachbar'ın üst üste soktuğu üçlükler, Kerem ve Ermal'in benchten gelerek son çeyrekte yaptıkları katkı Efes'e galibiyeti getirdi. Ribaundlarda ilk maçta olduğu gibi rakibinin gerisinde kalan ev sahibi takım, son çeyrekteki savunmasının ödülünü de almış oldu bir anlamda.

EFES PİLSEN (73): Charles Smith 8, Igor Rakocevic 3 (3 ribaund- 4 asist) Preston Shumpert 7 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 4 (1 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 11 (5 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 16 (5 ribaund), Bostjan Nachbar 10 (5 ribaund), Ermal Kurtoğlu 8 (4 ribaund), Sinan Güler 2 (2 ribaund), Ender Arslan 4 (3ribaund- 11 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (64): Roko Leni Ukic 10 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 2 (9 ribaund), Ömer Onan (3 ribaund), Semih Erden 7 (4 ribaund- 2 asist), Damir Mrsiç 6 (1 ribaund), Gasper Vidmar 5 (4 ribaund), Lynn Greer (1 ribaund), Oğuz Savaş 12 (6 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 14 (7 ribaund), Emir Preldzic 8 (3 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 15-11
2.PERİYOT: 19-18
3.PERİYOT: 16-22
4.PERİYOT: 23-13


Efes Pilsen: 73-64: F.Bahçe Ülker ( Seri Eşitlendi) Efes Pilsen: 73-64: F.Bahçe Ülker ( Seri Eşitlendi) Reviewed by Adsız on 18:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.