Advertisement

Türk Telekom: 73-81: Beşiktaş CT ( Beşiktaş Yarı Finalde)

Sahasında Beşiktaş Cola Turka'ya kaybederek avantajı tepen Türk Telekom mutlak kazanma parolasıyla çıktı maça. İlk çeyreğe inanılmaz bir şut yüzdesiyle başladılar. İlk çeyrekte 9 üçlük denemesinin 6'sında başarılı olarak Beşiktaş'ın direncini kırdılar. İkilik yüzdeleri de fena değildi hani. Şutlar girince Telekom'un ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu anlatan ilk çeyrekte ev sahibi ekip 30-16 yaptı skoru.

İkinci çeyrekte gümbür gümbür akan sel suları bir anda durgunlaşıverdi. Beşiktaş Cola Turka'nın yaptığı savunmaya karşı 5 dakikada 4 sayı bulabilen Türk Telekom, aradaki farkın kapanmasına mani olamadı. Siyah beyazlıların da rakipten farkı yoktu. Onlar da hücumda sorun yaşadılar. Müthiş geçen ilk çeyreğin ardından bu kadar az skorlu bir çeyrek seyretmemiz gerçekten ilginç oldu. Merih Çakıroğlu'nun benchten oyuna sürdüğü Mutlu Akpınar'ın 2 üçlüğü ile can buldu ev sahibi ekip. Beşiktaş Cola Turka, Mutlu'ya Cevher ve Haluk'un üçlükleriyle cevap verdi. Siyah beyazlılar farkı 8 sayıya indirip soyunma odasının yolunu tuttu. Devre bitiminde iki takımın da dış atışlara fazlasıyla yer verdiğini gördük hücumda.

Üçüncü çeyreğe Brad Newley'in iki isabetli üçlüğü ve turnikesi ile Beşiktaş Cola Turka uzun süre sonra öne geçmeyi başardı. Periyot boyunca birbirine yakın skorlarla devam etti maç. Beşiktaş'ta Newley'in bu çeyrekte coştuğunun da altını çizelim.

Final periyodunda sayı sıkıntısı çeken Telekom, 5 dakikada 2 sayı atabildi. Bu durum Merih Çakıroğlu'nu arayışlara itti ama nafile. Gaza basmıştı bir kere Beşiktaş. Rakibinin attığı sayının 5 kat fazlasını atan siyah beyazlılar yarı finale göz kırpıyordu. 3 küsür dakika kala Soner'in kaçırdığı turnikenin ardından Telekom'un morali alt üst oldu. Son dakikalarda Telekom'un geri gelme çabalarına olumsuz yanıt veren Beşiktaş yarı finalde Efes Pilsen'in rakibi oldu. Siyah beyazlılarda galibiyeti getiren Fedor Likholitov (17 sayı-13 ribaund) oldu. Keza üçüncü çeyrekteki muazzam performasıyla maçın Beşiktaş'a dönmesini sağlayan Brad Newley'in 21 sayı-4 asistlik oyununu da alkışlamak gerekiyor.

TÜRK TELEKOM (73): Lamayne Wilson 18 (8 ribaund), Bekir Yarangüme 6 (4 ribaund, 2 asist), Goran Jeretin 2 (5 ribaund, 5 asist), Hüseyin Beşok 5 (6 ribaund), Mutlu Akpınar 10 (2 ribaund, 1 asist), Ricky Davis 16 (5 ribaund, 4 asist), Ersin Dağlı 11 (6 ribaund, 1 asist), Soner Şentürk , Demond Mallet 5 (3 ribaund, 2 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (81): Fedor Likholitov 17 (13 ribaund), Muratcan Güler 7 (2 ribaund, 1 asist), Engin Atsür 9 (3 ribaund, 6 asist), Marque Perry (6 ribaund, 3 asist), Brad Newley 21 (1 ribaund, 4 asist), Haluk Yıldırım 12 (5 ribaund, 2 asist), Adem Ören 2, Cevher Özer 11 (4 ribaund, 4 asist), Kevin Busaka Flecer 2 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 30-16
2.PERİYOT: 14-20
3.PERİYOT: 18-27
4.PERİYOT: 11-18
Türk Telekom: 73-81: Beşiktaş CT ( Beşiktaş Yarı Finalde) Türk Telekom: 73-81: Beşiktaş CT ( Beşiktaş Yarı Finalde) Reviewed by Adsız on 20:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.