Advertisement

Şampiyon Fenerbahçe: 78-82

Bayanlar Basketbol Ligi finalinde Galatasaray ile oynadığı ilk iki maçı kazanarak şampiyonluk yolunda büyük bir kazanç sağlamıştı Fenerbahçe. Abdi İpekçi'de seriyi uzatmadan ve namağlup bir biçimde kupayı almak istiyorlardı. Galatasaray ise 2-0'dan seriyi döndürüp iddiasını sürdürme isteğindeydi. Ama bu istek ilk çeyrekte kendini gösteremedi. Fenerbahçe bulduğu sayılarla maça iyi başlayıp rakibin moralini bozmuştu. Penelope Taylor'u tutmakta zorlanan Galatasaray devre sonunda 8 sayı geride gitti soyunma odasına.

Kalan 20 dakika içinde birşeyler yapıp maça ortak olmalıydı sarı - kırmızılılar. Üçüncü çeyrekte savunmada Fenerbahçe'yi iyi ekarte eden dişi aslan, hücumda Douglas ve Young'u iyi kullanarak farkı kapatmayı başardı. Hem skor olarak hem de oyun olarak maçı dengeledi sarı - kırmızılı ekip. Son çeyreğe girilirken şanslar iki takım için de eşitti. Galatasaray uzun süreden sonra öne geçmeyi başardıysa da, bunu kalan dakikalara yayamadı. Durdurulmaz güç Taylor'un sürüklediği Fenerbahçe, skorborddaki skoru değiştirerek yeniden öne geçti. 10 dakikada 13 sayılık seri yakalayan ve son dakikalardaki taktik faulleri iyi değerlendiren Fenerbahçe, seiyi 3-0 yaparak kupanın sahibi oldu.

Üst üste 5. lig şampiyonluğu bu sarı - lacivertlilerin. Ambargo koydular kupalara. 5'te 5 yapmak da kolay iş değil hani, hele hele sezonu namağlup bitirmek inanılmaz birşey.

Şampiyon Fenerbahçe: 78-82 Şampiyon Fenerbahçe: 78-82 Reviewed by Adsız on 21:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.