Advertisement

F.Bahçe Ülker: 72-70: Efes Pilsen ( Nefes Nefese Mücadele, Galibiyet Fener'e)

Final serisinin Abdi İpekçi ayağında Thornton'un sakatlık haberi ile moralsiz çıkan Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'in jet hızıyla başlayan güzel basketboluna ayak uyduramadı. Karşılaşmanın ilk basketi Tarance Kinsey'in stop jump shot'ıyla geldi. Ardından Ömer Onan'ın 3 sayılık isabeti ve Vidmar'ın sayılarıyla seri yakaladı sarı lacivertliler. Efes Pilsen hücumdaki statik performansı sebebiyle sayı bulamadı, pas trafiği de Fenerbahçe Ülker'li oyuncuların baskılarından dolayı tıkandı. 9-0'dan sonra Ergin Ataman mola aldı. 2,5 dakika geçmişti ki, Efes nihayet Charles Smith ile maçtaki ilk sayılarını buldu serbest atışlarla. İkinci maçta mükemmel bir oyun oynayan Ender Arslan'ın iyi savunulması ibreyi tamamen Smith'e çevirdi. Hücum organizasyonları genelde onun eline baktı ve ilk çeyrekte 7 sayıyı buldu Smith. Fenerbahçe Ülker Ukic'in akıcı ve hızlı basketbol sistemiyle sürekli akıcı hücumlar gerçekleştirdi. Hızlı derken, anlamsız ve gereksiz hücumlar değildi bunlar. Temel ilke topu pota altına indirmek ve mümkün oldukça oradan sayılar bulmaktı. Erdoğan Hoca, dört uzun oyuncusundan da (Semih,Oğuz,Mirsad,Vidmar) verim aldı bu anlamda. Ömer Onan, Tarance Kinsey ve Mirsad Türkcan'ın başarılı dış atışlarıyla fark açıldı. Henüz ilk çeyrek bitmeden 20-10'luk skorla ilk kez çift rakamları buldu fark. Son saniyeye 27-12 geride giren Efes Pilsen, son hücumda yaşanan karambolde Ender'in üçlüğüyle farkı 12'ye indirerek girdi ikinci çeyreğe.

Erdoğan Hoca, ikinci çeyreğe Emir Preldzic ile başladı ki, genç Boşnak oyuna girer girmez katkısını yaptı. Önce güzel bir turnike bıraktı rakip potaya, ardından Oğuz'a öyle bir asist yaptı ki... Tadından yenmez gerçekten. Tüm Efesliler Preldzic'in üçlük kullanacağını düşünürken o, geriden gelen Oğuz'a müthiş bir servis sundu. İlk yarıdaki en güzel hareketti bu. Efes Pilsen yine ofansta sıkıntı yaşadı. Çeyreğin 3 dakikası geçerken Kerem Tunçeri'nin üçlüğüyle ilk sayılarını buldular. Bir sonraki Efes hücumunda 24 saniye süresi dolarken topla buluşturulan Smith'in el üstü üçlüğü geldi. Bu bölümde Ukic'i kenara alıp Greer oyuna dahil oldu ve serinin en silik oyuncularından biri olan Greer serbest atışlardan ve turnikeden 4 sayı bularak katkısını yaptı. Efes Pilsen ikinci çeyreğin sonlarına doğru dış atışlarla sayı farkını kapatmaya çalıştı ancak bir türlü istenen düzeye ulaşamadılar bu konuda.

Üçüncü çeyreğe 11 sayı farkla geride giren Efes Pilsen, öncelikle rakibinin boyalı alan üstünlüğüne son verdi bu bölümde. Taraftarın yarattığı baskıyı da üzerinden atan konuk ekip dış atışlarda bulduğu isabetlerle 4,5 dakikada durumu 43-43'e getirmeyi başardı. 11 sayı geriden gelme başarısında aslan payı Kerem Tunçeri'ye aitti şüphesiz. Igor Rakocevic'in peşpeşe gelen sayıları ve Preston Shumpert'in de kıpırdanmasıyla demoralize olan Fenerbahçe Ülker karşısında ilk kez skor üstünlüğünü eline geçirdi Efes. Son çeyreğe de 53-55 Efes Pilsen önde girdi.

Final serisine yakışan son 10 dakikaya Vidmar ve Ukic'in sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, tekrar öne geçti ancak maç iki takıma da gidip geldi. Semih'in yerine Vidmar'ın oyunda olması Fenerbahçe Ülker'in tekrar boyalı alandaki etkinliğini artırdı. Aynı zamanda savunmada da çok etkiliydi Vidmar. Heyecan dozajı her geçen dakika artarken Charles Smith'in sahne alma vakti gelmişti. Tecrübeli oyuncu attığı muazzam üçlüklerle takımını oyunda tuttu. 35 yaşına rağmen savunmada ve hücumda sahanın en iyisiydi. Emir Preldzic ile çeyreğe başlayan Ertuğrul Erdoğan, Roko Ukic'i sahaya sürerek topa daha iyi sahip olmak istedi. Ancak zaman zaman çok saçma ve gereksiz penetrelerle top kaybetti Hırvat oyun kurucu. Yine de çok uzaklardan el üstü üçlüğüyle ve o kendine has gözyaşı damlası sayısıyla galibiyeti getiren adam oldu. 12 saniyeye 72-70 ile girildi. Son hücumda Ender Arslan, maçın en sıcak eli olan Charles Smith'i aradı ancak doğal olarak onun başına üşüşmüştü Fenerbahçe Ülkerli oyuncular. Ender önündeki boş koridoru kullanıp turnikeyle maçı uzatmak istedi fakat Mirsad'tan gelen blokla Fenerbahçe Ülker seride durumu 2-1 yapmayı bildi.

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Roko Ukic 10 (1 ribaund-3 asist), Mirsad Türkcan 10 (7 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund- 1 asist), Semih Erden 2 (2 ribaund), Gasper Vidmar 14 (3 ribaund), Lynn Greer 4, Oğuz Savaş 8 (2 ribaund), Tarence Kinsey 11 (6 ribaund- 1 asist), Emirl Preldzic 5 (3 ribaund)

EFES PİLSEN (70): Mario Kasun 2, Charles Smith 25 (4 ribaund), Igor Rakocevic 16 (3 ribaund), Preston Shumpert 6 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 12 (1 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 4 (2 ribaund), Bostjan Nachbar, Ermal Kurtoğlu, Sinan Güler 2 (2 ribaund- 4 asist), Ender Aslan 3 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 27-15
2.PERİYOT: 11- 12
3.PERİYOT: 15-28
4.PERİYOT: 19-15
F.Bahçe Ülker: 72-70: Efes Pilsen ( Nefes Nefese Mücadele, Galibiyet Fener'e) F.Bahçe Ülker: 72-70: Efes Pilsen ( Nefes Nefese Mücadele, Galibiyet Fener'e) Reviewed by Adsız on 20:47 Rating: 5

2 yorum:

onurpasa dedi ki...

sanki periyot başına atılan sayıları toplayınca 72-65 yapıyor ama?

onurpasa dedi ki...

Rica ederim..

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.