Advertisement

TED Ankara Kolejliler; Tucker, Kaya ve Gatens ile İmzaladı.

Transfer çalışmalarının artık sonuna doğru gelen TBL ekibi TED Ankara Kolejliler, kadrosunu 3 isimle güçlendirdi. Kırmızı-Lacivertliler, geçtiğimiz sezon da kadrosunda yer alan Clay Tucker ile 1 yıllık sözleşme yenilerken, daha önce prensip anlaşmasına varılan Polat Kaya ve ABD'li forvet Matt Gatens ile de birer yıllık sözleşme imzaladı..

Başkent ekibinin sözleşme yenilediği 34 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Clay Jowan Tucker, 2012-2013 sezonunda da Hacettepe Üniversitesi formasıyla ligimizde mücadele etmişti. İtalya ve İspanya'da da önemli takımların kadrolarında yer alan tecrübeli skorer, geride bıraktığımız sezonda Aykon TED Ankara Kolejliler formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 28 maçta, ULEB Eurocup'ta ise 19 maçta görev yapmıştı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 33.9 dakika sahada kalan tecrübeli skorer, takımının da en skorer ismi olarak tamamladığı sezonda; 13.8 sayı, 3.1 ribaund ve 4.9 asist ortalamaları tuttururken, ULEB Eurocup'ta ise ortalama 34.9 dakika sahada kalarak; 15.5 sayı, 3.5 ribaund ve 4.9 asist ortalamaları ile sezonu noktalamıştı.

TED Ankara Kolejliler'in renklerine bağladığı bir diğer isim de yine Ankara basketboluna yabancı olmayan oyunculardan Polat Kaya. Son iki sezonda Hacettepe Üniversitesi ve Türk Telekom formalarıyla yine başkentte mücadele eden deneyimli forvet, 2008-2009 sezonunda da TED Ankara Kolejliler forması giymişti. Geçtiğimiz sezon, yaşadığı talihsiz diz sakatlığı sonrası sezonu erken kapatmak zorunda kalan 28 yaşındaki ve 1.97 boyundaki Kaya, Türk Telekom formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 18 maçta görev yapmıştı. Oynadığı maçlarda ortalama 19.9 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, sezonu da; 5.3 sayı, 1.9 ribaund ve 0.9 asist ortalamalarıyla kapattı.

Kırmızı-Lacivertlilerin dış transferde kadrosuna kattığı ABD'li forvet Matt Gatens ise 25 yaşında ve 1.95 boyunda. 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda görev yapabilen ABD'li şutör, özellikle dış atışlarıyla dikkatleri çekiyor. Iowa mezunu olan Gatens, 2012 NBA Yaz Ligi'nde Phoenix Suns, 2013 NBA Yaz Ligi'nde ise Orlando Magic kadrolarında yer alsa da, NBA'de oynama şansı elde edemedi. Geride bıraktığımız sezonda Ukrayna ekibi Khimik Yuzhne forması giyen ABD'li skorer, Khimik formasıyla Ukrayna Ligi'nde 34 maçta, ULEB Eurocup'ta ise 18 maçta görev yaptı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 23.4 dakika sahada kalan Gatens, 74/176 üçlük isabeti bulduğu sezonu da; 10 sayı, 2.9 ribaund ve 2.2 asist ortalamalarıyla kapattı. ULEB Eurocup'ta ise ortalama 29.2 dakika sahada kalan Matt Gatens, 44/101 üçlük isabeti bulduğu bu kupada ise; 11.5 sayı, 3.3 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları tutturmuştu.

TED Ankara Kolejliler, dış transferde daha önce; Önder Külçebaş, Ben Woodside ve Predrag Samardziski anlaşma sağlamış, geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan; Berent Kavaklıoğlu, Vanja Plisnic, Muhammet Mustafa Baygül ve Kaan Sarıaslan ile de devam etme kararı almıştı.
TED Ankara Kolejliler; Tucker, Kaya ve Gatens ile İmzaladı. TED Ankara Kolejliler; Tucker, Kaya ve Gatens ile İmzaladı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.