Advertisement

Alade Aminu, Rönesans TED Ankara Kolejliler'de.

Rönesans TED Ankara Kolejliler, geçtiğimiz sezonu Banvit'te tamamlayan Nijeryalı pivot Alade Aminu ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı. 27 yaşındaki ve 2.10 boyundaki Aminu, 2012-2013 sezonunda da Pınar Karşıyaka forması giymişti..

Georgia Tech mezunu olan Abdul Wahab 'Alade' Aminu, profesyonel kariyerine 2009'da D-League ekiplerinden Erie Bayhawks'ta başlamıştı. 2010-2012 arasında Fransız ekibi Elan Chalon'un formasını giyen Nijeryalı milli oyuncu, 2012-2013 sezonunda Pınar Karşıyaka forması giymiş ve FIBA Eurochallenge Cup'ta final oynayan takımda yer almıştı. NBA ekiplerinden Dallas Mavericks'in formasını giyecek olan Al-Farouq Aminu'nun ağabeyi olan Alade Aminu, geçtiğimiz sezona İtalyan ekibi Enel Brindisi'de başlamış fakat bu takımla yollarını ayırarak Ocak ayında Banvit ile anlaşma sağlamıştı.

Alade Aminu, geride bıraktığımız sezonda Banvit formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 12 maçta, ULEB Eurocup'ta ise 5 maçta görev yapmıştı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 13.1 dakika sahada kalan atletik pivot, sezonu da; 5.8 sayı ve 2.7 ribaund ortalamalarıyla kapatırken, ULEB Eurocup'ta ise ortalama 13.6 dakika sahada kalarak; 4.2 sayı ve 2.8 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Yeni sezona Burak Gören yönetiminde girecek olan Rönesans TED Ankara Kolejliler, daha önce dış transferde; Önder Külçebaş, Ben Woodside, Predrag Samardziski, Polat Kaya ve Matt Gatens ile anlaşma sağlamış, geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan; Muhammet Mustafa Baygül, Kaan Sarıaslan, Vanja Plisnic, Berent Kavaklıoğlu ve Clay Tucker ile de devam kararı almıştı.
Alade Aminu, Rönesans TED Ankara Kolejliler'de. Alade Aminu, Rönesans TED Ankara Kolejliler'de. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.