Advertisement

Metecan Birsen, Edirne Basket'te.

TBL ekiplerinden Edirne Basket, Fenerbahçe Ülker forması giyen genç forvet James Metecan Birsen'i bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. 

19 yaşındaki ve 2.05 boyundaki Metecan Birsen, 2011'den beri yer aldığı Fenerbahçe Ülker ile bir lig şampiyonluğu bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı.  NIKE International Junior Tournament 2012'de final oynayan Fenerbahçe Ülker genç takımında da yer alan Birsen, turnuvanın MVP'si seçilmeyi de başarmıştı. Genç forvet, Letonya'daki 2013 FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ve Girit'teki 2014 FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olarak altın madalya kazanan milli takımlarımızın kadrolarında da yer aldı. 

Geride bıraktığımız sezonda Sarı-Lacivertli forma ile Beko Basketbol Ligi'nde 25 maçta, Turkish Airlines Euroleague'de ise 5 maçta görev yapan Metecan Birsen, ligde oynadığı maçlarda ortalama 10.6 dakika sahada kalarak; 4.3 sayı ve 1.9 ribaund ortalaması tuttururken, Euroleague'de ise ortalama 8.4 dakika sahada kalarak; 1 sayı ve 1.8 ribaund ortalamaları yakalamıştı.
Metecan Birsen, Edirne Basket'te. Metecan Birsen, Edirne Basket'te. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.