Advertisement

Galatasaray, Martynas Pocius'u Açıkladı.

Galatasaray Liv Hospital, Litvanyalı skorer guard Martynas Pocius ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. 28 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Litvanyalı milli oyuncu, son olarak ülkesinin ekiplerinden Zalgiris Kaunas'ın formasını giyiyordu..

12 yaşındayken üç parmağını metal kesme makinesine kaptırıp sol el orta parmağını kaybeden Pocius, buna rağmen basketbolda önemli bir kariyer elde etmeyi başardı. Eğitimi için ABD'ye giden ve lise eğitimini Holderness School'da aldıktan sonra Duke kolejine geçen Pocius, NCAA'de de 2005-2009 arasında Duke Blue Devils forması giydi. Profesyonel kariyerine 2009'da Zalgiris Kaunas'ta başlayıp iki sezon bu takımın kadrosunda yer aldıktan sonra 2011'de Real Madrid'e transfer olan başarılı guard, iki sezon da İspanya'da kaldıktan sonra geçtiğimiz sezon başında yeniden Zalgiris Kaunas'a dönmüştü.

Kariyerinde; 2 Litvanya Ligi, 2 Baltık Ligi, birer kez de; Litvanya Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ve İspanya Ligi şampiyonluğu bulunan Martynas Pocius, 2010'da ülkemizdeki Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bronz madalya, 2013'te ise Slovenya'daki Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Litvanya milli takımı kadrolarında da yer almıştı.

Litvanyalı oyuncu, Euroleague kariyerindeki en parlak maçı da yeni takımı Galatasaray Liv Hospital'e karşı oynadı. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Abdi İpekçi Arena'da Galatasaray'ın 90-83 kazandığı maçta 34.12 dakika sahada kalarak; 5/6 ikilik, 5/9 üçlük, 1/1 serbest atış isabetleriyle; 26 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 blok kaydederek 27 verimlilik puanı alan Pocius, bu maçta; dakika, skor, verimlilik ve blok istatistiklerinde Euroleague kariyer rekorunu kırmıştı.

Geride bıraktığımız sezonda, Zalgiris Kaunas formasıyla; Litvanya Ligi'nde 26 maçta, Turkish Airlines Euroleague'de ise 20 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu, ligde oynadığı maçlarda ortalama 20.8 dakika sahada kalarak; 9.4 sayı, 2.7 ribaund ve 2 asist ortalamaları yakalarken, Euroleague'de ise ortalama 22.8 dakika sahada kalarak; 10.9 sayı, 2.9 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları ile sezonu kapatmıştı.  
Galatasaray, Martynas Pocius'u Açıkladı. Galatasaray, Martynas Pocius'u Açıkladı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.