Advertisement

Marques Green, Rönesans TED Ankara Kolejliler'de.

TBL ekiplerinden Rönesans TED Ankara Kolejliler, daha önce anlaşma sağladığı Ben Woodside'ın sağlık testlerini geçememesi üzerine, ABD'li oyun kurucu Marques Green ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı..

Ben Woodside'ın belindeki sakatlık nedeniyle riske girmeyerek bu transferden vazgeçen başkent ekibi, ülkemizde 2006-2007 sezonunda TED Ankara Kolejliler, 2008-2009 sezonunda da Fenerbahçe Ülker forması giyen Marques Oscar Green'i kadrosuna kattı. Geride bıraktığımız sezonda İtalyan ekibi Banco di Sardegna Sassari formasıyla ULEB Eurocup'ta yine temsilcimize karşı da görev yapan Green, 32 yaşında ve 1.68 boyunda. Makedon pasaportuna da sahip olan Marques Green, Banco di Sardegna Sassari'nin geçtiğimiz sezon İtalya Kupası'nı kazanmasında öne çıkan isimlerden olmuştu.

Banco di Sardegna Sassari formasıyla İtalya Ligi'nde 38 maçta, ULEB Eurocup'ta ise 18 maçta görev yapan tecrübeli oyun kurucu, ligde oynadığı maçlarda ortalama 24.9 dakika sahada kalarak; 7.1 sayı, 2.4 ribaund ve 4.3 asist ortalamaları yakalamıştı. ULEB Eurocup'ta ise ortalama 26 dakika sahada kalan deneyimli guard; 8.1 sayı, 2.4 ribaund ve 5.6 asist ortalamaları ile kupayı tamamladı. Yeni takımı TED Ankara Kolejliler'e karşı iki maçta da görev yapan Green, İtalya'da oynanan ve Sassari'nin 103-67 kazandığı ilk maçta 34 dakika sahada kalarak; 1/1 ikilik ve 4/6 üçlük isabeti bularak; 14 sayı, 1 ribaund ve 10 asist üretmişti. Temsilcimizin 104-75 kazandığı ikinci maçta ise 26 dakika sahada kalan deneyimli oyuncu, 1/3 ikilik ve 3/5 üçlük isabeti bularak; 11 sayı, 2 ribaund ve 3 asist ile mücadeleyi noktalamıştı.

Öte yandan Rönesans TED Ankara Kolejliler, Fenerbahçe Ülker'in genç milli pivotu Ayberk Olmaz'ı da kiralık olarak kadrosuna katmak için çalışmalarında son aşamaya geldi.
Marques Green, Rönesans TED Ankara Kolejliler'de. Marques Green, Rönesans TED Ankara Kolejliler'de. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.