Advertisement

Türk Telekom, Sezonun İlk Kupasını Aldı: 83-79

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın bu sezonki sahibi, Fenerbahçe Ülker'i 83-79 yenen Türk Telekom oldu..





MAÇ YORUMUM

Maçı TV'den canlı izledim. Fenerbahçe Ülker Solomon'un gidişiyle takım oyununu daha çok benimsemiş görünüyor. Özellikle Gordon Giricek ve Marques Green Fenerbahçe Ülker'in hücumlarında çok önemli görevler üstleniyor. Telekom cephesindeyse Tutku'nun önderliğindeki oyun geçen sene de vardı, bu sene de devam ediyor. Maçla ilgili yorumlara devam edecek olursak, Fenerbahçe Ülker son periyotta özellikle son 2 dakikada çok büyük hatalar yaptı. Marques Green'in maçın bitimine 18 saniye kala fark 3 sayı iken, topu son hücum olarak değil de turnikeyle bitirmeye çalışması gibi... O pozisyonda Solomon olsa 18 saniyenin dolmasını bekler, en uygun zamanda da üçlüğü sallardı.. Girerdi girmezdi ama en doğru olanı buydu. Ama genel olarak Marques Green'i beğendim. Keza Gordon Giricek de zaman zaman sazı eline aldı, zor şutlar soktu. Mirsad- Smith ikilisi tutuktu. Emir Preldzic saçmaladı. Damir Mrsic ise alışık olduğumuz gibi yüzdeli bir maç çıkarttı, 3/3 üçlük yazdı, 11 sayı attı. Bu yaşta böylesine sert savunmalara karşı çok iyi gerçekten.. Önemli eksikleri olan Fenerbahçe Ülker'in bu maçı iyi oynadığını düşünüyorum.

Türk Telekom cephesine gelirsek, Tutku-Lang ikili oyunları bu maçta ön plana çıktı. Dudley ribaundlarda büyük üstünlük kurdu Fenerbahçelilere oranla. Kennedy Winston 7 sayıda kalsa da önemli işler yaptı. Tabii ki maçın adamı Serkan Erdoğan'ı unutmamak gerekli. 20 sayı attı ve çok kritik yerlerde el yakan topları rahatça kullandı. Maçın son çeyreğinde kuşkusuz maçın adamı Roderick Blackney'di. 14 sayısının 12'si son çeyrekte geldi Amerikalı oyuncunun.

Sonuç olarak iki takım da bugün ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ancak kupayı biraz daha hak eden Türk Telekom kazandı maçı. Güzel bir maç izledik..

SALON:
Ankara Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Fatih Arslanoğlu, Alper Özgök

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Marques Green 21 (3 asist), Mirsad Türkcan 8 (7 ribaund), Rasim Başak 3 (2 ribaund), Gordon Giricek 18 (3 ribaund-1 asist), Damir Mrsic 11 (1 ribaund), Gasper Vidmar 2 (7 ribaund), Oğuz Savaş 12 (3 ribaund), Devin Smith 2 (3 ribaund-3 asist), Serhat Çetin, Emir Preldzic 2 (4 ribaund-5 asist)

TÜRK TELEKOM (83): Roderick Blakney 14 (2 ribaund-3 asist), Serkan Erdoğan 20 (3 ribaund-4 asist), Michael Wright (1 ribaund), Bekir Yarangüme 6 (2 ribaund-3 asist), Tutku Açık 11 (3 ribaund-1 asist), Barış Özcan (1 ribaund), Kennedy Winston 7 (1 asist), Erwin Dudley 9 (13 ribaund), Chris Lang 14 (9 ribaund), Asım Pars 2 (1 ribaund).

1. PERİYOT: 22-24

2. PERİYOT: 18-21

3. PERİYOT: 14-12

4. PERİYOT: 25-26
Türk Telekom, Sezonun İlk Kupasını Aldı: 83-79 Türk Telekom, Sezonun İlk Kupasını Aldı: 83-79 Reviewed by Adsız on 19:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.