Advertisement

Euroleague Başlarken- Can Öcal

EUROLEAGUE BAŞLARKEN


Yeni bir Euroleague sezonu başlamak üzere. Bu sene geçen senelere oranla daha çok iddialı takım olduğunu görüyoruz. Özellikle Olympiakos yaptığı transferlerle ortalığı toz duman etmiş durumda. Bu sene ilk kez takımlar 4 grupta başlayacaklar mücadeleye ki bu iyi bir şey. Artık kim en iyi 6. olcak diye düşünüp durmak yok.


Önce kendi takımlarımızdan başlayalım. Fenerbahçe Ülker sezona Willie Solomon’u kaybederek başladı. Arkasından Terrance Kinsey de gidince herkesin biden yüzü asılmaya başladı. Ama Fenerbahçe Ülker öyle bi bomba patlattı ki akıllara zarar. Evet Gordan Giricek’ten bahsediyorum. Her ne kadar NBA’de başarılı olamamış olsa da Euroleague’de baya iş yapacaktır. Öte yandan transferi çok eleştirilen Marques Gren bence kötü bi transfer değil. Hatta istatistikleri 10-5-5 gibi ki bence Avrupa için müthiş rakamlar. Tripple-Double’ları bile var. Fenerbahçe Ülker’i en fazla zorlayacak şey ise Ömer Aşık’ın sakatlığı olacak. Çünkü ancak ikinci yarının ortalarında dönüş yapabilecek. Ki Ömer’in geçen seneki performansını bilenler bunun ne kadar acı olduğunun farkında. Evet Fenerbahçe Ülker geçen sene çeyrek final oynadı. Fakat bu bence biraz şişirilmiş bi başarı. Çünkü kuralar çok fazla etkiliyor takımların nereye geleceklerini. Geçen sene çeyrek final oynayan Fenerbahçe Ülker büyük takımlardan hiç maç kazanamadı ve 9-13 gibi berbat bir recordla bitirdi sezonu. Grubuna bakarsak TAU’nun liderliği garanti gibi. Rudy Fernandez’i kaybeden Joventut ne yapar hala muamma ama Union Olimpija öyle bir hazırlık maçları performansı çıkardı ki inanılmazdı gerçekten. Bence Fenerbahçe Ülker bu grupta bu 3 takımın ardından 4. olarak gruptan çıkacaktır.

Gelelim Efes Pilsen’e. Açıkçası iki senelik berbat transferler ve sezonlardan sonra Efes bu yaz herkesi çok heyecanlandırdı. Efes Pilsen için en büyük soru işareti bu takımın ne zaman tamamen uyumlu hale geleceği. Mükemmel bir coachları, mükemmel kısaları, az ama öz uzunları var. Euroleague’in kurucu üyesi 4 takımından birinden bahsediyoruz. Efes için bu çok önemli Avrupa’daki eski saygınlığını geri kazanmak zorundalar. Bu sene final-four’u zor görsem de Efes Pilsen’den bir çeyrek final kesinlikle bekliyorum. Grubuna bakarsak favori herkes için CSKA Moskova. İkincilik için ise Real Madrid ve Efes Pilsen çekişecektir. Nikola Pekovic’i Panathinaikos’a satan Partizan ise 4.lük için Armani Jeans Milano ile çekişir. Efes 2. olur TOP16’ya kalır diyorum ben.


A Grubunun kesin favorisi Olympiakos olacak. Açıkçası inanılmaz transferler yaptılar bu sene kimse onlara yetişemedi transfer konusunda. Josh Childress’le bombayı patlattılar ama bence ondan önce pek çok nokta ve müthiş transferleri var. Bunların başında Theodoros Papaloukas ve Nikola Vujcic geliyor. Papaloukas’ı anlatmaya gerek yok Vujcic ise bu ligin ilk tripple double yapan oyuncusu.Peki ikincisi kim biliyor musunuz? Yine Nikola Vujcic. Onun dışında Yotam Helperin’i alarak Maccabi Tel-Aviv’i sömürdüler diyebiliriz. Bu gruptaki bir diğer iddialı gözüken ve Carlos Arroyo transferiyle gündeme düşen takım ise Maccabi Tel-Aviv fakat okadar kötü bir takım olmuşlar ki bu sene onları gören inanamayacak. A grubu için tahmini sıram: 1-Olympiakos 2-Unicaja Malaga 3-Cibona Zagreb 4-Maccabi Tel-Aviv.


B grubu en oturaklı gruplardan biri. B grubun favorisi 3 tane. Panathinaikos, Barcelona ve Siena. Barcelona iyi transferler yaptı David Andersen ve Carlos Navarro bunlardan ikisi. Panathinaikos Nikola Pekovic’i alarak pota altını inanılmaz yaptı. Siena ise kadrosunu bozmamaya özen gösteri. Thonton Efes’e gelirken onun yerine bence daha iyisini Henry Domercant’i aldılar. Bu grubun 4.lüğü içinse bütün takımların şansı bulunuyor.Bu grup için tahminim şöyle: 1-Panathinaikos 2-Siena 3-Barcelona 4-Zalgiris Kaunas


C grubu Fenerbahçe Ülker’in grubu olarak karşımıza çıkıyor. TAU grubun tartışmasız favorisi fakat Zoran Planinic’i çok arayabilirler. Bu grupta soru işareti Rudy Fernandez’i kaybeden Joventut. Bakalım tek başına Ricky Rubio ne yapacak. Ama Union Olimpija sessiz ve derinden geliyor. Bu grupta sıralama bence şu şekilde. 1-TAU 2-Joventut 3-Union Olimpja 4-Fenerbahçe Ülker


D grubu son grubumuz. Zoran Planinic’i alan CSKA kaybettiklerine rağmen hala en büyük favori. Real Madrid’e gelince Pınar Karşıyaka’dan tanıdığımız Quinton Hosley’i aldılar bunun yanında Jeremiah Massey ve Makro Tomas önemli transferleri. Ama Real Madrid’in bence şu dez avantajı var. Bu gruptaki 3 takım gerçek birer basketbol ekolü ama Real Madrid öyle değil. Geçen sezon evlerinde yapılan Final-Four’a katılamamak onların bu mental kapasitesizliğini ortaya koyuyor zaten. Bu grubun tahmini ise şöyle: 1-CSKA 2-Efes Pilsen 3-Real Madrid 4-Partizan

Bir sonraki yazıda Fantasy Challange oynayanlar için bi kaç tüyo gelicek. Hoşçakalın.

Talat Can Öcal

Euroleague Başlarken- Can Öcal Euroleague Başlarken- Can Öcal Reviewed by Adsız on 01:02 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Efes Pilsen hakkındaki yorumlara katılmıyorum fakat yazının genelinde bu sezon Euroleague'yi güzel anlatmışsın. Tebrikler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.