Advertisement

Aslan Bu Kez Acımadı: 73-58

http://www.aslanlar.com/fusion_images/GSbasket1.jpg

Biraz önce bitti maç.. 3. ve son periyodu idman havasında geçen... Galatasaray Cafe Crown, Daçka'yı bu kez farklı yendi ve Eurocup öncesi moral kazandı.

Maçın genelinde oyunun hakimi Galatasaray'dı. Özellikle Milojevic-Zizic ikilisinin ikili oyunları ve akıl dolu paslaşmaları göze çarptı. Antonio Graves bugün sayı atmasa da müthiş asistler yaptı. Sarı-kırmızılılar da zaman zaman Gurovic-Erdem ikilisi de etkiliydi. Galatasaray Cafe Crown, bugün pota altına indirdiği akıl dolu toplarla farka gitti. Nerdeyse her oyuncusundan verim aldı.

Gelelim Darüşşafaka Cooper Tires cephesine.. Genç,dinamik ve koşan bir takım. Ancak tecrübe eksiklikleri çok fazla. 2 yabancıyla oynuyorlar. 5 numarada ise Efes'in yetiştirdiği iki genç var: Emre Bayav ve Bora Hun Paçun. Tüm bunları baz alacak olursak, Daçka hızlı oyunu seven bir takım olduğundan 2. periyodun ortaları ve son periyotta oyundan düşüyor. Özellikle topu 5 numaraya indirmek ve pota altından sayı üretmek açısından çok çok büyük sorun var Daçka'da. Bora bugün fena değildi aslında. Ama sadece genç Bora ile bu iş yürümez. Kaldı ki Bora'nın her maç aynı performans gösterip göstermeyeceği de soru işareti. Bu sebeple, Nejat Sayman'ın da belirttiği gibi Daçka'ya kaliteli bir pivot şart. Bunun üzerine ek olarak dışardan atması beklenen bir 2 numara da alınabilir. Soner'in alternatifi olarak da kimseyi göremedim Daçka'da. Guard pozisyonunda da sıkıntı var. Geçen seneyi anımsayınız. Kötü giden maçlardan sonra kimse Daçka'nın ligde kalacağını düşünmüyordu geçen sezon. Ama sadece bir nokta transfer ile bu işi gerçekleştirdiler: Lamar Johnson. Lamar'ı bu sene ellerinde tutabilseydiler çok iyi olacaktı ama Banvit daha fazla ücret vermiş sanırım. İşte Daçka, Lamar Johnson gibi atletik, şutör bir pivot-forvet bulmalı. En önemli eksik burada.

Maçta görebildiklerim bunlardan ibarettir. Daçka kötü bir takım değil, sadece daha iyi olabilmeleri için bir kaç takviye yapmalılar. Galatasaray Cafe Crown ise gerçekten iyi bir kadro kurmuş, fakat şampiyon olabileceklerini ben pek sanmıyorum.

58-73

PERİYOTLAR
1.PERİYOT: 13-22
2.PERİYOT: 13-16 (26-38)
3.PERİYOT: 15-24 (41-62)
4.PERİYOT: 17-11 (58-73)



GALATASARAY CAFE CROWN
Cüneyt Erden 11 (3R, 2A)
Erdem Türetken 8 (9R, 2A)
Dejan Milojevic 2 (1R, 4A)
Antonio Graves 9 (3R, 3A)
Andrija Zizic 14 (5R, 2A)
Alican Güney 2
Polat Kocaoğlu 5 (3R)
Milan Gurovic 12 (2A)
Marshall Strickland -
Cemal Nalga 10 (3R)

DARÜŞŞAFAKA COOPER TIRES
Bora Pacun 7
Soner Şentürk 9
Maarten Arthur Leunen 7
Clifford Daniel Hammonds 11 (4R)
Mesut Kadir Çipa 3
Melih Mahmutoğlu 5
Emre Bayav 7
Orhan Aydın 6

Ayrıntılı istatistiklere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aslan Bu Kez Acımadı: 73-58 Aslan Bu Kez Acımadı: 73-58 Reviewed by Adsız on 17:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.