Advertisement

A Grubu 1.Maçlar (Teknosa Türkiye Kupası)

Mersin BŞB: 73 - Türk Telekom: 85

Telekom'un saha içi dizilişi ve rotasyonu Ankara Cup'ta izlediğimiz gibiydi. Tek fark olarak Michael Wright kadrodaydı bu maçta. Kris Lang ise hiç süre almadı. Barış Özcan ise takım kadrosunda da yoktu. Mersin BŞB takımında ise yeni transfer Kimani Ffriend yoktu kadroda.

Maçları istatistiksel olarak livescore'dan takip ettiğimizden dolayı ancak onların üstünden konuşabiliyoruz. Telekom maça iyi başladı, özellikle de Serkan Erdoğan çok yüzdeliydi. Fark da açıldı tabi bunun doğrultusunda. İlk 15 dakika rahat rahat gidiyordu maç ki, Mersin'de Ümit Sonkol devreye girdi ve skor üretmeye başladı. Maç rahat rahat giderken, 15'leri gören fark üçüncü çeyreğin sonunda 61-59 ile 2'ye kadar indi. Lofton, McCalebb, İnanç da Ümit'in yaktığı ateşi devam ettirdiler çünkü. Serkan da ilk periyotta attığı sayılarla kalınca Telekom tıkanıverdi yine. Tıpkı Ankara Cup'ta olduğu gibi. Maçın son bölümünde ise özlenen oyuncu Michael Wright sahneye çıktı. O zamana kadar sadece 6 sayı üretebilmiş olan Wrgiht maçı 19 sayıyla tamamlayıp hem takımına maçı kazandırdı hem de kendisi maçın yıldızı oldu.

Mersin BŞB'de rotasyon oldukça dar. Şimdilik en azından. Ffriend katılınca biraz daha genişleyecek mutlaka ama bugün Lofton 40 dakika, İnanç 37, McCalebb 36, Onur Aydın ise 35 dakika sahada kaldılar. Ümit Sonkol da 28 dakika oynadı. Düşünün.

Maçın bilgileri şurada.

Aliağa Petkim: 85 - Pınar Karşıyaka: 76

Diyarbakır grubunun ikinci maçında ise iki İzmir ekibi kozlarını paylaştı. Geçen yıl Pınar Karşıyaka ligin en güzel rengiydi ama bu yıl o görüntüden biraz uzak kalacaklarını kestirmek zor değil. Kadro geçen yıldan da dar. Aliağa Petkim ise Banvit turnuvasında izlediğim kadarıyla iyi bir ilk beşe sahipti ama tam bir takım olamamıştı. Yine de iki takımın kadroları arasında bir fark olduğu da aşikar.

Maça iyi yüzdeyle başladı Aliağa Petkim. Ve farkı 15'e kadar çekti. Sonra Fatih Solak faul problemine girince biraz afalladılar. Karşıyaka bu sırada Mims önderliğinde iyi bir ivme yakaladı ve ilk yarının bitmesine 2 dakika kala 43-33 olan skoru 45-45'e getirerek soyunma odasına eşitlikle gittiler. Mims 20 sayı üretmişti ilk yarıda.

İkinci yarıda bi 5 dakika daha skor kafa kafaya gitti, sonra Aliağa maçı kopardı çift haneli farklara ulaşıp. Karşıyaka'da Mims dışında ikinci bir skorer çıkmadı haliyle de maça daha sıkı tutunulamadı. Benton bu takımın tek adam gibi 5 numarası ama sadece 14 dakika oynadı bu maçta. Fatih Solak faul problemine girmeyip sadece 12 dakika süre almasa içeride biraz daha ezilebilirlerdi. Aliağa'da skoru yine bilindik adamlar üstlendi. Reese, Davis, Reha üçlüsü toplam 57 sayı ürettiler. Zaten hepsi de 35-40 dakikaya yakın sahada kaldılar.

Maçın bilgileri şurada.

Salsabasket'ten alıntıdır.

A Grubu 1.Maçlar (Teknosa Türkiye Kupası) A Grubu 1.Maçlar (Teknosa Türkiye Kupası) Reviewed by Adsız on 01:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.