Advertisement

Yanınızda Solunum Cihazı Bulunsun!

Efes ile Fenerbahçe Ülker'in kapışmasından söz edeceğim.. Yaklaşık 1 haftalık aranın ardından tekrar sizlerle olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle bunu belirteyim.

2 yıldır Fenerbahçe Ülker'in müthiş bir üstünlüğü göze çarpıyor Efes karşısında.. Ülker grubunun büyük paralar sayesinde Fenerbahçe ile Ülkerspor'u birleştirmesinden sonra.. Hakkaten müthiş bir uçurum vardı ki buna Efes'in kötü transferleri ve yetersiz kadrosu da eklendi. Örneğin; Scoonie Penn- Willie Solomon gibi..

Geçen yıl aslında Efes pek de kötü değildi başlarda.. Ancak bir Banvit maçı sonrası koptular bir ara; sonra da bir Avrupa maçı öncesi ABD'li oyuncuların İsrail'e gitmek istememesi (tedbir için) biracıları yıpratmıştı.. Tabii bu şartlar altında Efes'in şampiyonluğu göğüslemesi zordu.

Bu sene kan değişimi işe yaradı gibi gözüküyor. Yani en azından bence.. Başta Ergin Ataman'ın coachluğa getirilmesi yerinde bir hamle.. Açıkçası Ergin Ataman-Erman Kunter-Oktay Mahmudi ve Aydın Örs gibi isimler ancak böyle bir takımın yükünü kaldırabilirlerdi.. Ben en çok Aydın Hoca'nın göreve gelmesini istemiştim, Ergin Hoca geldi.. Çapkın hoca..

Yeni sezona Thornton-Kakiouzis-Charles Smith gibi Avrupa'da büyük ses getiren isimleri kadrosuna katarak başladılar.. Tabii Vujanic'i de unutmamak gerekir.. Fakat Efes'in tek eksiği; takımın yepyeni olması nedeniyle uyum sorununun çabuk atlatılamaması oldu. Bunu zamanla aşıyorlar, gün geçtikçe can yakmaya devam edecekler.

Fenerbahçe Ülker ise başta Willie Solomon gibi bir oyuncuyu kaybetti. Willie üzerinde pek durmak istemiyorum zaten biliyorsunuz.. Tarance Kinsey de önemli bir isimdi, takıma iyi alışmıştı. Uçan adam James White takım için yararlı olamıyordu bence, özellikle şutunun istikrarsızlığı bunda büyük etkendi.. Yerlerine Marques Green, Gordan Giricek ve Michael Devin Smith geldi.. Marques Green'i zaten CASA'dan tanıyoruz fakat onun için ayrı bir parantez açalım. Öncelikle Willie Solomon yerine alınan bu adam ne yaptığını biliyor, skor kaygısı yok ve tam bir takım oyuncusu.. Bu onun en büyük artısı.. Ancak boyunun getirdiği dezavantaj nedeniyle Euroleague maçlarında çok yetersiz kaldığını düşünüyorum (çoğunuz da öyle düşünüyordur). Bu sene havasını bulabilmiş değil, (tabi Tanjevic'in talimatlarını bilemiyoruz) potaya pek bakmıyor.. Değişik ama sempatik bir Green. Gordan Giricek'i de NBA takip edenler daha iyi bilirler, ben pek takip etmesem de videolarını ve bir kaç maçını izledim; o da Solomon gibi winner ve şutları oldukça öldürücü bir oyuncu. İçeri penetreleri de hayli kuvvetli.. Devin Smth hakkında da birkaç şey söyleyelim; Air Avellino'dan Green ile birlikte geldi, bence alıştı takıma ve son olarak spor salonundan canlı izlediğim Oyak maçında galibiyeti getiren isimlerin başında geliyordu. Zaman zaman üçlüklerde çok yüzdeli; blokları ve pota altına dalışı vs. fena değil.. Fenerbahçe Ülker adına kötü bir transfer sayılmaz.

Son olarak bir iki şey daha söyleyeceğim ki, Gasper Vidmar ve Emir Preldzic bu sene harika maçlar çıkarıyor.. Özellikle Emir, takımın lideri gibi oynuyor.. Bu gayet sevindirici sarı lacivertliler açısından.Vidmar da gelişme gösterdi, Green ve Smith ile iyi anlaşıyorlar (son zamanlarda alley-up lar havada uçuşuyor :))

Bu yazılan çizilenlerden sonra bugünkü maçı kim alır diye soracak olursanız, 40 dakikanın son saniyesinde skorboarda bakın derim. Bilmem anlatabildim mi? Tribümlerin, atmosferin,hakemlerin ve tecrübenin de etkisi büyük olacaktır bu maçta.. Ben de merakla bekliyorum sonucu..
Yanınızda Solunum Cihazı Bulunsun! Yanınızda Solunum Cihazı Bulunsun! Reviewed by Adsız on 19:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.