Advertisement

Ne Maçtı Beee!


Maçta çektiğim bir foto.. Başrol Damir Mrsic.. Bunun gibi 15 adet foto var.. İsteyen olursa onları da atarım..

Oyak- Fenerbahçe Ülker maçını canlı seyredenler arasındaydım.. Hem de en ön safhada.. Bursa seyircisi coşkuluydu yine.. Salon full çekti, eziyeti de biz.. Herneyse maça gidelim :)

Maça Oyak 6-0 lık bir seri yakalayarak başladı.. Fener'de sayı üretememe hastalığı (1.period) sürdü yine bu maçta da. İlk periyot karşılıklı basketlerle geçti, çok serbest atış kaçırdı iki taraf da 15-16 bitti..

2. periodda Oyak üst üste hücumlardan boş döndü ve bunların çoğu fast break oldu. Devin Smith müthiş hareketler ve smaçlar izletti bizlere.. Mirsad ve Emir Preldzic'in de katkıları ile fark bir ara 13'e kadar çıktı.. Yarı ise 11 sayı farkla bitti.

Devre arasında dikkatimi çeken şey, maça olan ilginin genellikle öğrenciler (ben dahil)olmasıydı.. Bu gerçekten hoş bir şey..

3. periyoda başlamadan evvel yanımdaki arkadaşıma "Oyak'ın farkı eritebileceğini söyledim." dalga geçer gibi gülümsedi; neyse 3. çeyrek başladı. İlk yarıda saçma sapan top kayıpları yapan Alex Gordon'un her attığı her salladığı girince Fenerbahçe de panikledi; fark bir süre 5-6 sayı arasında gitti..

Son periyot adeta heyecan fırtınası oldu.. Bursa seyircisi ayakta (ben değil) takımı manyak ateşl ediler. Oyak coachu Yücel Platin (basketbol altyapısı ve bilgisi sağlamm hakkaten) çıldırıyordu benchte.. Farkı gittikçi indiren Oyak son dakikalara girdiğinde iyice büyüttü vitesi.. Yücel Hoca garip garip hareketler yapıyor, sanki maçta oynuyormuş gibi tavırlar sergiliyordu. Tanjevic'i sormayın gitsin zaten.. Ulan maç kafa kafaya gelmiş insan da hiç mi tebessüm, kızgınlık vb. olmaz? Adam resmen buz.. Her neyse son 2 dakikaya girildiğinde molalar alındı karşılıklı.

Süresini tam hatırlayamayacağım ama maç 68-71 Fenerbahçe Ülker'in lehineyken Nedim Dal gitti 3'lük attı.. Yaw 100 tane atsan ordan kaçını sokacaksın? Aynı dalgayı geçen sene de yapmıştı.. 71-71 olunca bir mola daha aldı Tanjevic.. Sanırım bu sefer biraz tutuştu ki Mrşa'ya birşeyler söyledi.. Günün berbat adamı Marques Green topu içeri çıkardı sayı gelmedi.. Herkes maçın uzayacağını veya Oyak'ın alacağını düşünmüştü (ben de dahil). Ancak Evren Büker saçma sapan içeri daldı, ne pas verdi ne şut çekti anlayamadık; top şans eseri Damir Mrsic'de kaldı.. 1,5 saniye var yahu top orta sahada; inanın oradan Ne Mrsic şut sokar ne Reggie Miller, ne Harun Erdenay.. Faul hakkı dolan Oyak inanılmaz ve anlamsız bir tercih yaptı. Tercih de demeyelim tam bir tecrübesizlik.. Bunu yapan da takımın abilerinden Serhat Büker.. Mrşa çelme ile mi yere düştü; kendini yere mi attı orasına karar veremedim ama hakemler sportmenlik dışı çaldılar.. Mrşa serbest atış çizgisinde; benim arkadaş diyor: "İkisini de kaçıracak." Ulan Damir bu öyle bir ihtimal mi var? :) Yok tabii; skor tabelası 71-73'ü gösterdi.. Sportmenlik dışı olduğundan kenardan Fenerbahçe Ülker topu oyuna sokuldu maç da bitti. Yücel Hoca, Nedim Dal hakemlere yüklenirken Oyak taraftarı da şoku yaşıyordu adeta.. Tam o sırada da bi amcaoğlu Mrşa'ya sarılmak istedi.. Polis izin vermedi.. Bir maç da burda bitti ama anladığım birşey var; Oyak Fener'i her deplasmanda zorluyor.. Ama bu sefer şansının da hayli fazlasıyla Fenerbahçe Ülker oldu..

Okuduğunuz için şimdiden Thanks!

Not: Maç esnasında foto çektim ama net değil; ama isteyenler olursa laf olsun diye koyarım.. E-250 ile olduğu kadarıyla :)
Ne Maçtı Beee! Ne Maçtı Beee! Reviewed by Adsız on 18:34 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Green hakkında dediklerine katılıyorum takımın asıl point guardı Green değil de Emir gibiydi sanki çaldığı toplar dışında sahada yoktu biz onun fiziği ile ilgili dezavantajlarını zaten bir kenara bıraktık ama onları aşmak için ekstra şeyler yapmazsa bırak ekstrayı herhangi bir oyun kurucunun yapması gerekn şeyleri bile yapmazsa ne anladık biz Green'den İnşallah hep böyle devam etmez onun dışında işler iyi gidiyor ama rotasyon darlığı ilk defa bu kadar takımı zorladı yavaş yavaş eksikler dönmeye başlasa iyi olacak.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.